Νίκος
Καραγιάννης

Με το ανεκτέλεστο να σκαρφαλώνει ήδη στο 2,2 δισ. ευρώ προχωρά η ΑΒΑΞ την πορεία ανόδου που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια. Όπως είπε τα έργα εξωτερικού παραμένουν το δυνατό τους σημείο. “Για πρώτη φορά η ΑΒΑΞ  πέτυχε τον μεγαλύτερο κατασκευαστικό τζίρο προς τρίτους με 575 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά ενώ υπάρχουν σημαντικά θέματα με την αύξηση υλικών και των καυσίμων. Αυτές οι συνθήκες συνεχίζουν να υφίστανται ενώ έχουν ληφθεί αρκετά κυβερνητικά μέτρα για την άμβλυνση του προβλήματος”.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, το 2021 αναλάβαμε πολλά έργα με κυριοτερο το έργο για τη νέα Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας ενώ διεκδίκησε με επιτυχία το Flyover της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης. Η νέα γενιά έργων του ομίλου τα οποία περνούν σταδιακά σε φάση υλοποίησης παρουσιάζει καλύτερες προοπτικές κερδοφορίας λόγω πολύ μειωμένων εκπτώσεων σε σχέση με το παρελθόν.

Έχουν μπει οι βάσεις για την ενίσχυση των οικονομικών μας αποτελεσμάτων τα επόμενα χρόνια. Σε αυτό βοηθά το αυξανόμενο ανεκτέλεστο του ομίλου που στο τέλος του 2021 είχε φτάσει το 1,4 δισ. ευρώ. Εντός του 2022 έχουν υπογραφεί νέες συμβάσεις, όπως για παράδειγμα η πρώτη φάση των υποδομών στο Ελληνικό ενώ έχουμε μειοδοτήσει σε αρκετά ακόμα έργο, με το ανεκτέλεστο να διαμορφώνεται πλέον στα 2,2 δισ. ευρώ.

Συμμετέχουν επίσης με αξιώσεις σε διαγωνισμούς για δημόσια έργα και ΣΔΙΤ πολλών δισ. ευρώ.

Αναφορικά με τα μεγάλα έργα

Το έργο υποδομών Α` φάσης στο Ελληνικό προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από τη Lamda. Αναφορικά με τη γραμμή 4, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο φρεαρ Κατεχάκη και φρέαρ ΓΝΑ, έχουν υποβληθεί οι μελέτες για το χρονοδιάγραμμα. Έχουν παραγγελθεί οι 2 μετροπόντικες από πέρυσι τον Αύγουστο για τον προσεχή Σεπτέμβριο θα έρθουν στην Ελλάδα. Υπάρχει μια καθυστέρηση από τις πρόδρομες εργασίες στο εργοτάξιο της Βεϊκου αλλά πιστεύουμε ότι θα καλυφθούν αυτές οι καθυστερήσεις.

Εντός του Σεπτεμβρίου θα παραδοθεί η επέκταση μέχρι το Δημοτικό Θέατρο, παρά τις δυσκολίες που συναντήσαμε λόγω της πανδημίας, τα καταφέραμε και δεν έχουμε καθόλου καθυστέρηση. Είμαστε πολύ περήφανοι που καταφέρνουμε και παραδίδουμε το έργο σε αυτό το χρόνο.

Έχουμε ενδιαφέρον για το Ελληνικό για κάποιο οικιστικο project και ξέρουμε ότι η Lamda έχει ενδιαφέρον για περαιτέρω συνεργασίες (συνεπένδυση).   Περιμένουμε από τη Lamda να ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες. Όταν υπάρχει πιο συγκεκριμένο θα το δούμε.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV