Connect with us

Υπεραστικός Σιδηρόδρομος

Ανατέθηκε στην ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ το μεγάλο σιδηροδρομικό έργο Ψαθόπυργος-Ρίο

Δημοσιεύθηκε

στις

Πάμε για υπογραφές

Ολοταχώς για υπογραφές πάμε πλέον στο μεγάλο σιδηροδρομικό έργο αναβάθμισης του σιδηροδρομικού τμήματος Ψαθόπυργος-Ρίο. Σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ ανατέθηκε η εργολαβία στην προσωρινή μειοδότρια εταιρεία ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ. Το έργο είχε δημοπρατηθεί τον περασμένο Μάρτιο και πέρασε από συμπληγάδες.  Αρχικά είχε βγει μειοδότρια η -άγνωστη σε εμάς- Ιταλική εταιρεία Infrastutore που αρχικά με το εντυπωσιακό ποσοστό έκπτωσης 45%, ξεφούσκωσε καθώς κατά τη διάρκεια ελέγχου των νομιμοποιητικών “κόπηκε” και έτσι το έργο το πήρε η ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ που έδωσε την αμέσως επόμενη μεγαλύτερη έκπτωση με 36,7%.

Τα επόμενα βήματα είναι τα γνωστά αποστολή της σύμβασης κατασκευής στο Ελεγκτικό Συνέδριο, κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων και ύστερα υπογραφή της σύμβασης.  Όλα αυτά υπολογίζεται ότι θα γίνουν μέχρι το τέλος του 2015 και τα πρώτα έργα θα ξεκινήσουν στις αρχές του ερχόμενου έτους.

 

Το κόστος του έργου είναι 214εκ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ) ενώ η διάρκεια των έργων έχει υπολογισθεί σε 36 μήνες. Επι της ουσίας το έργο αν δεν έχει καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια των κατασκευών (πράγμα μάλλον απίθανο)  θα ολοκληρωθεί το 2019. Το μήκος των έργων είναι συνολικά 10,5χλμ ξεκινώντας από τον Ψαθόπυργο έως την ευρύτερη περιοχή του Ρίου.

Η εργολαβία περιλαμβάνεται στο ευρύτερο έργο της κατασκευής της νέας διπλής σιδ/κής γραμμής στο τμήμα Ροδοδάφνη – Ρίο της νέας σιδ/κής γραμμής Αθήνα – Πάτρα το οποίο, έως 31-12-2015, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Η συγκεκριμένη εργολαβία θα χρηματοδοτηθεί από τη Ευρωπαϊκό  πρόγραμμα «Συνδέοντας την Ευρώπη» 2014-2020 – “Connecting Europe Facility” (CEF) στο πλαίσιο της 5ης Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 όπως και οι λοιπές εργασίες του Ροδοδάφνη (X.Θ. 91+500) – Ψαθόπυργος (Χ.Θ. 113+000).

Πρόκειται για τη κατασκευή της υποδομής της διπλής ηλεκτροκινούμενης σιδηροδρομικής γραμμής με σύγχρονο σύστημα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης χωρίς ισόπεδες διαβάσεις και αποσκοπεί στον περιορισμό των ατυχημάτων, τη βελτίωση των ελληνικών μεταφορών με σιδηρόδρομο, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του σιδηροδρόμου ως προς τα άλλα μεταφορικά μέσα και την υποβοήθηση της οικονομικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου αλλά και της Εθνικής Οικονομίας γενικότερα.  

Με την ολοκλήρωση αυτής της εργολαβίας από τον ΠΑΘΕΠ μένει μόνο το τμήμα Ρίο-Λιμάνι Πάτρας που προς το παρόν δεν έχει ολοκληρωμένες μελέτες. Ωστόσο χρηματοδοτικά το έργο αναμένεται να καλυφθεί από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

ΤAYTOTHTA TOY ΕΡΓΟΥ
Το παρόν έργο, που αφορά στην κατασκευή της υποδομής της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Κορίνθου – Πατρών αποτελεί τη συνέχεια της ήδη μελετημένης και κατασκευασμένης νέας γραμμής Αθηνών-Κορίνθου. Το τμήμα, μήκους περίπου 10,5 km, αρχίζει από τα Αραχωβίτικα (ΧΘ 113+000), καταλήγοντας στη ΧΘ 123+500 στην περιοχή του Ρίου. Στο έργο περιλαμβάνονται και οι παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και των λοιπών δικτύων, στα σημεία που θίγονται από τις κατασκευές.

Το φυσικό αντικείμενο του δημοπρατούμενου έργου αφορά:
1. Την κατασκευή της υποδομής της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Πάτρας από ΧΘ 113+000 έως τη ΧΘ 123+500, περίπου. Την κατασκευή ή/ και αποκατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου, το οποίο ακολουθεί παράλληλα, ανάντη ή/ και κατάντη τη ΝΣΓ αποκαθιστώντας την επικοινωνία μεταξύ οικισμών και των παράπλευρων ιδιοκτησιών.

2. Την κατασκευή του συνόλου των απαιτουμένων υδραυλικών έργων για την προστασία της σιδηροδρομικής γραμμής.

3. Την κατασκευή οδικών και σιδηροδρομικών γεφυρών (ΣΓ).

4. α) Την κατασκευή σιδηροδρομικής σήραγγας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Cover and Cut Αγίου Βασιλείου, από τη ΧΘ 115+879,802 έως τη ΧΘ 116+505,777 και
β) Την κατασκευή σιδηροδρομικής σήραγγας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Cover and Cut Ρίου από τη Χ.Θ. 119+718,60 έως τη Χ.Θ. 120+110,80.

5. Την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής και την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης των παράπλευρων και κάθετων οδών.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα