Connect with us

Ανασκοπήσεις

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: τα σημαντικότερα γεγονότα στο χώρο των υποδομών την εβδομάδα 20-26 Φεβρουαρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ανασκόπηση της εβδομάδας

Μία καλή εβδομάδα για τα έργα υποδομών τελείωσε την Κυριακή. Το σημαντικότερο νέο ήταν ο ορισμός ημερομηνίας κατάθεσης προσφορών για την επέκταση του Μετρό στην Καλαμαριά. Μεγάλη κινητικότητα είχαμε στο θέμα του Ελληνικού ενώ γενικώς η θετική διάθεση ήταν εμφανής αυτές τις μέρες λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Ας δούμε αναλυτικά:

Στις 21 Μαΐου 2012 θα δοθούν οι προσφορές για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά. Οι 4 ενδιαφερόμενοι ξιφομαχούν για να κερδίσουν το έργο του μισού δις που περιλαμβάνει 5χλμ και 5 σταθμούς στο σύνολο τους υπόγεια. Ο διαγωνισμός τρέχει από το καλοκαίρι του 2009..

Σε αναμονή είμαστε για την δεύτερη δημοπράτηση αναβάθμισης της Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης στο τμήμα ΠΑΘΕ- Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Το έργο περιλαμβάνει την ανισοπεδοποίηση όλων των κόμβων στο τμήμα αυτό.

Τον Μάρτιο στο ΕΣΠΑ, τον Οκτώβριο η δημοπράτηση, το 2013 τα έργα. Μιλάμε για το μεγάλο έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου στο τμήμα από το ΣΕΦ μέχρι το Στάδιο Tae Kwon Do. To έργο «τρέχει» ενώ η μελέτη είναι μία χορηγία του Ιδρύματος Νιάρχου.

Δημόσια διαβούλευση έχουμε για το Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ. Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ είναι στη διάθεση της κοινωνίας για να ολοκληρωθεί και να αρχίσει να τρέχει το φιλόδοξο πρόγραμμα και η φωτοβολταϊκά ενέργεια να απλωθεί σε 200.000 στρέμματα κάνοντας την ενέργεια εξαγώγιμο προϊόν.

Συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς η προετοιμασία για το έργο της επέκτασης του Μετρό της Αθήνας στον Πειραιά. Η Βουλή ενημερώθηκε για το μεγάλο έργο και έρχεται η ημέρα υπογραφής του έργου. Τον Μάρτιο ξεκινά, το πρώτο εργοτάξιο θα το έχουμε απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.

Ένα κονδύλι αρκετών εκατομμυρίων δόθηκε για την ολοκλήρωση στις σήραγγες των Τεμπών. Πρόκειται για ένα θετικό νέο ενώ τα συγκεκριμένα έργα είναι πρώτα στη σειρά της επανεκκίνησης των αυτοκινητόδρομων λόγω της σημασίας του δρόμου.

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Κακά τα μαντάτα από το Αζερμπαϊτζάν, στις καλένδες φαίνεται ότι οδηγείται ο αγωγός φυσικού αερίου ITGI. Το καλοκαίρι αναμένεται να λειτουργήσει η νέα σιδηροδρομική γραμμή από το Θριάσιο Πεδίο στο Ικόνιο στους εμπορευματικούς προβλήτες.

Μαζί με το Δημοτικό Θέατρο έρχεται και ανάπλαση της πλατείας Κοραή. Ο ΟΣΕ ετοιμάζεται να αναπτύξει wi-fi μέσα στα βαγόνια του. Δύο σημαντικό αστικά έργα θα δημοπρατήσει ο Δήμος Αγρινίου. Παραδόθηκε ο κόμβος Παμβώτιδος στα Ιωάννινα. Υπογράφηκε το έργο αποχέτευσης στο Μουζάκι. Δημοπρατήθηκαν τα έργα για το home port στο λιμάνι της Ρόδου.

Επαναδημοπρατήθηκε η κατασκευή της Ραλλείου Σχολής. Στις 24 Απριλίου δημοπρατείται η μεταφορά στην Κίσαμο. Ξεκίνησε το έργο αποχέτευσης στην ¶φυτο Χαλκιδικής. 44 εκ. ευρώ θα δαπανήσει το Υποδομών για τα Αεροδρόμια Ρόδου και Κω .Υπεγράφη η σύμβαση για το οδικό έργο από τη Β` γέφυρα Πηνειού μέχρι την οδό Κοζάνης.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μεγάλο ενδιαφέρον εξέφρασαν οι Κινέζοι για επενδύσεις στο φυσικό αέριο της Κύπρου. Με πολλά προβλήματα κινήθηκε το Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων. Δίκτυο Τραμ θα αποκτήσει η πρωτεύουσα των Σκοπίων.

Πηγή:ypodomes.com

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα