Connect with us

Ανασκοπήσεις

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: τα σημαντικότερα γεγονότα την εβδομάδα 12-18 Δεκέμβρη

Δημοσιεύθηκε

στις

Χωρίς την μεγάλη είδηση κύλησε η προηγούμενη εβδομάδα. Το σημαντικότερο νέο ήταν η επαναλειτουργία ως ενιαίου του δρομολογίου του ΗΣΑΠ ΠειραιάςΚηφισιά. Κατά τα άλλα δεν υπήρξε σημαντική εξέλιξη σε τρέχοντα θέματα αλλά και καμία ενημέρωση για κινήσεις που γίνονται για έργα τα οποία ενδιαφέρουν πολύ κόσμο.

Αναλυτικά:
Μετά από 3 χρόνια εργασιών το δρομολόγιο ΠειραιάςΚηφισιά είναι και πάλι εδώ. Χωρίς να διακόπτεται από έργα. Το κακό νέο είναι πως οι συχνότητες Προαστιακού θα παραμείνουν μέχρι ο ΗΣΑΠ να συγχωνευθεί πλήρως στην ΣΤΑΣΥ και να χρησιμοποιήσει μηχανοδηγούς.

Η Ολυμπία Οδός παραμένει μακράν ο πιο σημαντικός οδικός άξονας από πλευράς ..διαμαρτυριών. Η πιθανολογούμενη κομμένη χάραξη στο τμήμα Πύργος-Τσακώνα έχει φέρει φουρτούνες που το επόμενο διάστημα αναμένεται να εξελιχθούν σε ..τυφώνες.

Το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ αθόρυβα προχωρά καθώς επελέγησαν οι οικονομικοί σύμβουλοι. Είναι ένα έργο που έχει ως στόχο την ανάπτυξη φωτοβολταίκών πάρκων σε όλη την επικράτεια με στόχο την εξαγωγή ενέργειας και την απόδοση χρημάτων για την μείωση του δημόσιου χρέους.

Στο Υπουργείο Υποδομών συναντήθηκαν με τους Ραιχενμπαχ και Χαν για τα μεγάλα έργα και τελικά συμφώνησαν ότι το κουβάρι δεν είναι εύκολο να λυθεί. Αναφορικά με το ΕΣΠΑ με την μείωση της Εθνικής Συμμετοχής στο 5% ανοίγει η πόρτα υλοποίησης δεκάδων έργων και προγραμμάτων που θα φέρουν στην πραγματική οικονομία ρευστότητα. Για να δούμε..

 

Στην Εγνατία Οδό έρχεται η σύμβαση για το τμήμα Μάνδρα-Ψαθάδες που αφού έγινε έκπτωση στο αρχικό ανάδοχο που έσερνε το έργο για χρόνια (από το 2003). Ο νέος ανάδοχος θα ολοκληρώσει το τμήμα αυτό και μαζί με την εργολαβία που τρέχει στο τμήμα Αρδάνιο-Μάνδρα θα ολοκληρώσουν τον κάθετο άξονα Αρδάνιο-Ορμένιο στο Νομό Έβρου.

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Δημιουργία ναυπηγικής ζώνης θα έχουμε στην Θεσσαλονίκη σε συνεργασία ΟΛΘ-Δήμου. Εργοστάσια απορριμμάτων και στην Πάτρα με τις ευλογίες του Δήμου. 4.000 δέντρα φυτεύει άμεσα ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Έγκριση από την FIA για τη δημιουργία πίστας Φόρμουλα 1 στο Κερατσίνι. Η Ολλανδία μας βοηθά για να τρέξει το κτηματολόγιο.

Στη Χαλκίδα όλο και πιο πολύ γίνεται κουβέντα για αστική θαλάσσια συγκοινωνία. Νέο Φάληρο, Λαύριο, Ελληνικό διεκδικούν κομμάτι της Κρουαζιέρας της Αττικής. Νέος γύρος συζήτησης ξεκινά ως φαίνεται για τη δημιουργία εμπορικού λιμένα στο Τυμπάκι Κρήτης. Η Αθήνα θα αποκτήσει εντός του 2012 τους πρώτους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η αποχέτευση σε Παιανία και Γλυκά Νερά.

Στα έργα δημοπρατήθηκαν: η ολοκλήρωση του αρδευτικού δικτύου του Νέστου, η ανάπλαση της οδού και της πλατείας Παρασκευοπούλου στο Ηράκλειο, η οδική σύνδεση της περιμετρικής Πάτρας με την Ολυμπία Οδό και έργο αναβάθμισης του Αεροδρομίου Πάρου. Δημοπρατούνται το επόμενο διάστημα 20 μεγάλα έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις: για τον οδικό άξονα Τύρια-Σιστρούνι, για το Φ/Β πάρκο της Μεγαλόπολης με την J&P, για την μεταφορά αερίου από τον Βαρνάβα στο Αλιβέρι, για την ολοκλήρωση της Εθνικής Οδού ΛάρισαςΤρικάλων και η σύμβαση για αποχέτευση στο Δήμο Ευεργέτουλα. Υπογράφεται εντός ημερών η σύμβαση για τα έργα του Γ τμήματος του νέου λιμένα Πάτρας με τον ¶κτωρα.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νέο υπερσύγχρονο γήπεδο ετοιμάζει η Ατλέτικο Μαδρίτης. Στην Ατακάμα της Χιλής θα κατασκευαστεί το Ευρωπαϊκής προέλευσης μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στον κόσμο. Η ΔΕΗ υπέβαλλε προσφορά για 2 υδροηλεκτρικά εργοστάσια στα Σκόπια

Πηγή:ypodomes.com

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα