Connect with us

Ανασκοπήσεις

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας που πέρασε (6-13 Ιουνίου)

Δημοσιεύθηκε

στις

Η εβδομάδα που τελειώνει σήμερα ήταν η πιο σημαντική σε ειδήσεις από όλες τις προηγούμενες εβδομάδες (από το Πάσχα και μετά). Μία η είδηση για το Ελληνικό μία η είδηση για τους αυτοκινητόδρομους, κάτι η κινητικότητα που αρχίζει να παρατηρείται μας έδωσε μια εβδομάδα με πολύ σημαντικές ειδήσεις.

Ας τις δούμε αναλυτικά:
Μετά από 11 μήνες εργασιών ο ΗΣΑΠ λειτουργεί και πάλι από Πειραιά μέχρι Κηφισιά χωρίς να χρειάζεται η χρήση άλλης γραμμής. Αυτό που απομένει στα έργα είναι το τμήμα στο Μοναστηράκι και αυτός είναι ο λόγος που το δρομολόγιο απαιτεί μετεπιβίβαση στην Ομόνοια για το δρομολόγιο.

Δημοπρατήθηκε το τελευταίο τμήμα του Σιδηρόδρομου στη διαδρομή Κιάτο – Αίγιο (Ροδοδάφνη) που περιλαμβάνει και την κατασκευή όλων των σταθμών. Η Κ/Ξ ΑΕΓΕΚ- ΙΝΤΡΑΚΑΤ- J&P μειοδότησαν και αν όλα πάνε καλά το 2014 η γραμμή θα μπορεί και πάλι να λειτουργήσει με το νέο τρένο να φτάνει πολύ κοντά στην Πάτρα.

¶λλη μία αναβολή για την κατασκευή νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου η 5η κατά σειρά. Τώρα πάμε για τις 18 Οκτωβρίου και ..βλέπουμε με τις εταιρείες που θα δώσουν προσφορές να ζητούν ..μείωση του αντικειμένου!

Πέρασε το νομοσχέδιο για τη Διπλή Ανάπλαση σε Αλεξάνδρας και Βοτανικό και όλα γίνονται πιο εύκολα τώρα. Όλοι είναι χαρούμενοι και η περιπέτεια που κράτησε 5 χρόνια δείχνει να παίρνει οριστικά τον δρόμο της.

Παρουσιάστηκε και επίσημα το σχέδιο Αθεμπίγιο με τις μακέτες όμως μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Νέα πόλη 15.000 κατοίκων , εμπορικά κέντρα, επιστημονικά κέντρα, ένα τεράστιο πάρκο στο πιο φιλόδοξο πρόγραμμα αστική ανάπλασης που έγινε ποτέ στην Αθήνα.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο έρχεται και στον ΟΣΕ (μετά από χρόνια και χρόνια εξαγγελιών) και μερικοί τυχεροί θα μπορούν να ταξιδέψουν από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη από μόλις 9 ευρώ. Την Τρόικα την ρώτησαν;

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού και οι μεγάλες τεχνικές εταιρείες αρχίζουν να ενδιαφέρονται για ένα έργο με εξασφαλισμένη την εμπορική επιτυχία. Όσο για τον απλό κόσμο αν το έργο γίνει ως ξεχωριστό αντικείμενο θα πρέπει να πληρώνει διπλά χρήματα.

Παράταση στην ολοκλήρωση του οδικού έργου Παραδείσια- Τσακώνα που εκτελείται ως δημόσιο έργο έδωσε το Υπουργείο Υποδομών για τον Οκτώβριο του 2012. Και η μουρμούρα συνεχίζεται φυσικά.

Μετά τον αποκλεισμό ΑΕΓΕΚ- Μοχλού στη δημοπράτηση της κατασκευής της επέκτασης του Μετρό από το Χαϊδάρι στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά η πρώτη κατέθεσε ένσταση. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η περίπτωση να γίνουν δεκτές είναι ελάχιστες. Τώρα αν το έργο βγάλει σύντομα ανάδοχο αυτό ανήκει ακόμα στη σφαίρα της φαντασίας.

Και ενώ όλοι ετοιμάζονταν για την έλευση του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος ήρθε φαίνεται και η επιφοίτηση του καθώς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ανακοινώθηκε καταρχήν συμφωνία εταιρειών παραχώρησης και Υπουργείου Υποδομών. Τώρα περιμένουμε τις Τράπεζες που αν ανάψουν το πράσινο φώς της χρηματοδότησης τα έργα θα ξαναπάρουν μπρος από τον Σεπτέμβρη. Ήταν μία είδηση που αναμενόταν εδώ και πάρα πολύ καιρό.

ΜΙΚΡΑ
Προς υλοποίηση πάει η πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη. 3,1 εκ ευρώ δίνουν στην Κοζάνη για υδρευτικά έργα. Η ΕΥΔΑΠ σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε Αττική και νησιά του Αιγαίου. Στα Γιάννινα κλείνουν και πάλι τον δρόμο περιμετρικά του Κάστρου. Η πρώτη αεροπορική εσωτερική σύνδεση του Βόλου είναι γεγονός και πλέον το Ηράκλειο απέχει μόλις 40 λεπτά.

Η περιφέρεια Αττικής παρουσίασε το πρόγραμμα έργων για το 2011 ενώ είμαστε ήδη στον Ιούνιο του 2011? Η περιφέρεια Ηπείρου θέλει αναβάθμιση του αεροδρομίου στο ¶κτιο. Ξεκινά το έργο του περιφερειακού δρόμου στη Σέριφο. Επεκτείνεται στο Ηράκλειο το δίκτυο οπτικών ινών. Στο Ίλιον καθάρισαν το πάρκο «Αντ. Τρίτσης» που είχε μεταμορφωθεί σε σκουπιδότοπο επικίνδυνο τις βραδινές ώρες.

Πηγή: ypodomes.com

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα