Connect with us

Ανασκοπήσεις

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας που πέρασε (17-24 Ιουλίου)

Δημοσιεύθηκε

στις

Η εβδομάδα που τελείωσε ήταν σίγουρα από τις πιο σπουδαίες της χρονιάς που διανύουμε. Το σημαντικότερο νέο δεν ήταν στα έργα αλλά στη ..σωτηρία από τη χρεοκοπία της χώρας.

Δεχόμαστε με ευχαρίστηση αυτό το νέο καθώς συνδέεται άμεσα με τις αναπτυξιακές υποδομές που ελπίζουμε ότι θα πάρουν και πάλι μπρος από τον Σεπτέμβριο και θα καταφέρουμε να μιλάμε και πάλι για μεγάλα έργα.

Τα σημαντικότερα γεγονότα όμως στο χώρο των υποδομών την εβδομάδα που μας πέρασε ήταν τα παρακάτω:

Αποφασίστηκε να βρεθούν σύμβουλοι για την αποκρατικοποίηση σε αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηρόδρομο και μεταλλεία. Υποθετικά όλο αυτό θα γίνει μέσα σε μερικές μέρες και η όλη διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα με στόχο να βρεθούν δεκάδες επενδυτές για τα παραπάνω.

Παρουσιάστηκε το Ρυθμιστικό σχέδιο για την Αθήνα και την Αττική. Το απόσταγμα των δεκάδων σελίδων είναι ότι έχουμε μία επανάληψη του Ρυθμιστικού του 1999 καθώς πρόκειται για έργα που δεν πραγματοποιήθηκαν τη δεκαετία που πέρασε. Τώρα υποτίθεται ότι μέχρι το 2021 θα κατασκευαστούν δεκάδες χιλιόμετρα δικτύου Τραμ, θα φτάσει ο Προαστιακός σε Ραφήνα και Λαύριο λειτουργώντας υποδειγματικά ενώ το Μετρό θα έχει 4 τεράστιες γραμμές. Ρυθμιστικό ή ευχολόγιο;

Παρουσιάστηκε η γ` φάση για το Τραμ Ιωαννίνων. Αν και πρόκειται για ένα πολύ ακριβό έργο, ωστόσο γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί ζωντανό. Τώρα προβλέπεται η κατασκευή 2 γραμμών που θα εξυπηρετούν ένα μεγάλο τμήμα της πόλης. Ένα πολύ μεγάλο έργο για όλη την Ήπειρο..

¶νθρακες ο θησαυρός για το Εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο πεδίο μιας και κηρύχτηκε άγονος και μάλιστα έπειτα από πολλές αναβολές. Καμία συμμετοχή στον διαγωνισμό που υποθετικά συγκέντρωνε ενδιαφέρον από εσωτερικό και εξωτερικό. Η συνέχεια άγνωστη..

Σχεδόν ολοκληρωτική είναι η παύση στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν ότι θα απολυθούν και τα 2.800 άτομα που εργάζονται για την κατασκευή της και την εταιρεία διαχείρισης να μιλά για ελαχιστοποίηση των έργων λόγω των προβλημάτων με τις τράπεζες. Ο Δήμαρχος της Πάτρας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για το θέμα ενώ οι οδηγοί δεν ξέρουν αν πρέπει να συνεχίζουν να πληρώνουν για ένα δρόμο που δεν γίνονται έργα..

Προς αξιοποίηση πάνε οι μεγάλοι σιδηροδρομικοί σταθμοί της χώρας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Λάρισα, Βόλο. Εκτός έμεινε ο σταθμός της Πάτρας προκαλώντας ερωτήματα. Εξάλλου ο σύγχρονος διπλός και ηλεκτροκινούμενος σιδηρόδρομος είναι ακόμα στο Κιάτο..

Παρουσιάστηκε όμως και πρόοδος της μελέτης για την αστική θαλάσσια συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη. Ο μεγάλος στόχος είναι τον Σεπτέμβριο του 2012 να αρχίσουν τα δρομολόγια και να αποτελέσει ένα από τα νέα ισχυρά χαρτιά για την μαζική μετακίνηση στην Θεσσαλονίκη.

ΜΙΚΡΑ
Πλησιάζει η δημοπράτηση για την αποχέτευση στο Ρίο. Προς δημοπράτηση παει και το έργο ολοκληρωμένης διαχείρισης λυμάτων στα Ιωάννινα. Μνημόνιο συνεργασίας έχουμε μεταξύ ΔΕΗ και Δήμου Μεγαλόπολης για το φράγμα Κομπόνα. Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η νέα πλατεία Νικολάου Γουδέ στην Σπάρτη και η σύνδεση της Νεμέας με τον Αυτοκινητόδρομο του Μορέα (Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα).

Πηγή: ypodomes.com

 

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα