Connect with us

Ανασκοπήσεις

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας (5-11 Σεπτεμβρίου)

Δημοσιεύθηκε

στις

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν η τελευταία εβδομάδα πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Έτσι κυριάρχησαν τα έργα της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης, με το Μετρό της πόλης να έχει ακατάπαυστη ειδησεογραφία.

Η δημοπράτηση του οδικού τμήματος ΝίκηΦλώρινα μήκους 14,5 χλμ που ανήκει στον άξονα Κοζάνη -ΝίκηΦλώρινα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη. Προσωρινός μειοδότης η Κ/Ξ ΑΚΤΩΡΤΕΡΝΑΜΟΧΛΟΣ. Το έργο είναι ένα από τα σημαντικότερα στη Δυτική Μακεδονία.

Εν μέσω πολλών δημοσιευμάτων για το Μετρό της Θεσσαλονίκης τελικά το συμπέρασμα ήταν πως επιτέλους ξεκίνησε η κατασκευή του σταθμού ΑΝΑΛΗΨΗ, ενώ ο πρώτος μετροπόντικας «έσκασε μύτη» στο σταθμό ΦΛΕΜΙΝΓΚ. Ξεκινούν επίσης ο Ν.Σ. Σταθμός, ο σταθμός Σιντριβάνι ενώ άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τους σταθμούς ΒΟΥΛΓΑΡΗ – ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ. Το αμαξοστάσιο τελικά κλήρωσε να γίνει στην Πυλαία.

Η επέκταση για Καλαμαριά ελέω ΔΕΘ, πήρε μπρος! Οι Περιβαλλοντικοί Όροι εγκρίθηκαν και περνάμε σύντομα στην β` φάση με στόχο να αρχίσουν οι εργασίες το καλοκαίρι του 2012. Το αμαξοστάσιο της Μίκρας τελικά δεν θα το δούμε ποτέ..

Στο Μετρό της Αθήνας μπορεί τα έργα να έχουν κολλήσει και οι νέες επεκτάσεις να είναι ..κάπου στο μέλλον, ωστόσο η τεχνολογία είναι εδώ. Από τον Δεκέμβριο μας υπόσχονται δωρεάν WI internet σε 7 κεντρικούς σταθμούς. Γιατί όχι σε όλους;

Οι Αυτοκινητόδρομοι μάλλον θα μας απασχολήσουν πολύ στο κοντινό μέλλον αλλά όχι για την κατασκευή τους αλλά για την κόντρα τους με το Υπουργείο Υποδομών. Η Ολυμπία Οδός εξέδωσε ανακοίνωση που ρίχνει τις ευθύνες στο ΥΠΟΜΕΔΙ και πήρε οργισμένη απάντηση από το Υπουργείο. Αποτέλεσμα : μηδέν.

Το σχέδιο ΗΛΙΟΣ είναι άλλο ένα υποθετικό επενδυτικό όραμα της τάξεως των 20 δις ευρώ που έρχεται από τη Γερμανία. Θέλουν να εκμεταλλευτούν τον ήλιο και τη θάλασσα με την πράσινη ενέργεια. Εμείς δεν μπορούμε;

Στους κάθετους της Εγνατίας Οδού: το ΑρδάνιοΟρμένιο θα ολοκληρωθεί το 2014 ενώ το ΚομοτηνήΣύνορα το 2012. Τμηματικά εννοείται και αν δεν έχουμε περαιτέρω προβλήματα.

Μέχρι το 2016 θα έχει ολοκληρωθεί η νέα γραμμή Κιάτο ?Ρίο ενώ το δίκτυο θα επεκταθεί μέχρι την Ηλεία. Στον Σιδηρόδρομο μιλάμε πάντα μελλοντικά καθώς επί του παρόντος λειτουργεί με ..δεκανίκια. Ένα άλλο μη ενθαρρυντικό νέο ήταν και η μηδενική συμμετοχή στον διαγωνισμό για τη Β` φάση του Θριάσιου Πεδίου.

Στο Monorail του Πειραιά αναμένεται σε δύο εβδομάδες η εύρεση τεχνικού συμβούλου και πάμε για τη β` φάση του διαγωνισμού με στόχο τα έργα να αρχίσουν μέσα στο 2012 και να καλύψουν το λιμάνι από άκρη σε άκρη.

Ξεκινά η β` φάση του διαγωνισμού του Φ/Β πάρκου στην Κοζάνη. Οι μνηστήρες είναι 15 και αναμένεται μεγάλη μάχη για την κατασκευή ενός «πράσινου μεγαθηρίου» από ηλιακά πάνελς.

Κωμικοτραγικές καταστάσεις στον ΗΣΑΠ με τις μετατάξεις των υπαλλήλων να επηρεάζουν σε τέτοιο βαθμό τα δρομολόγια που έφτασαν να γίνονται ανά 30 λεπτά και από Μετρό να θυμίζει Προαστιακό Σιδηρόδρομο..

ΜΙΚΡΑ
Στη Θεσσαλονίκη κατεδάφισαν κτίριο για τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου. 100εκ ευρώ για έργα πολιτισμού στην Κρήτη. Στην Αθήνα πέρασε η τροπολογία για την ανέγερση τεμένους. Στον Δήμο Καβάλας περνά το πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Από μέρα σε μέρα το αναβαθμισμένο Αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης θα παραδοθεί.

Ανησυχούν στην Κέρκυρα και τους Παξούς για τα έργα των φραγμάτων. Υπεγράφη η σύμβαση για τον οδικό άξονα Αταλάντη ? Όρια Νομών Φθιώτιδας/Βοιωτίας. Εγκρίθηκαν 65 εκ ευρώ για το τμήμα του ΒΟΑΚ Γούρνες- Χερσόνησος. Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στην Ελβετία έχοντας αυτοκινητόδρομους σκέφτονται μελλοντικά. Τι θα κάνουν; Θα βάλουν ηλιακούς συλλέκτες στους αυτοκινητόδρομους τους. Στην Ιερουσαλήμ ξεκίνησαν τα πρώτα δειλά δρομολόγια με το ολοκαίνουργιο Τραμ! Η Κύπρος θα παίρνει για 6 μήνες ηλεκτρικό ρεύμα από τα Κατεχόμενα. Οδικό έργο στην Σερβία πήρε η δική μας ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ.

Πηγή: ypodomes.com

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα