Connect with us

Ανασκοπήσεις

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: Τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας (4-10 Ιουλίου)

Δημοσιεύθηκε

στις

Βαδίζοντας προς την καρδιά του καλοκαιριού και με την οικονομική κρίση να ξεπερνά τα όρια του ..καύσωνα οι ειδήσεις για τις υποδομές ήταν περιορισμένες. Είναι γεγονός πως τα εκτελούμενα έργα είναι πλέον πολύ λίγα.

Όσον αφορά τις σκέψεις για επενδύσεις είναι από πολλές μέχρι ..τρελές. Ακούσαμε φήμες ακόμα και για πώληση Ελληνικών νησιών για αξιοποίηση σε Τούρκο κροίσο. Το ράδιοαρβύλα έχει την τιμητική του και πάλι.

Ας δούμε τα σημαντικότερα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας:

Η εβδομάδα ξεκίνησε με την είδηση του ενδιαφέροντος των Κινέζων για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος που ως γνωστόν εντάσσεται στην κατηγορία των αποκρατικοποιήσεων για την εξεύρεση χρημάτων. Η κατάληξη του ενδιαφέροντος άγνωστη και πιθανότερο είναι να έχουμε νέα από τον Σεπτέμβριο.

Τουλάχιστον δύο επιχειρηματικά σχήματα ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη Μαρίνας στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού στη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της πόλης. Εκεί αναμένονται πολύ πιο γρήγορα οι εξελίξεις και το έργο θα αλλάξει όλη την εικόνα στην περιοχή.

Ανακοινώθηκε η λειτουργία wi-fi ιντερνετ στο δίκτυο του Μετρό της Αθήνας. Η είδηση είναι καλή αλλά θα ήταν προτιμότερο να ανακοίνωναν την λειτουργία των στοιχειωμένων επεκτάσεων που θα εξυπηρετούν τουλάχιστον 100.000 επιβάτες την ημέρα..

Η Πράσινη Ενέργεια δείχνει το δρόμο της ανάπτυξης στη χώρα καθώς μόνο τον φετινό Μάιο προστέθηκαν 44MW στο ενεργειακό δυναμικό της Ελλάδας. Η μεγάλη ελπίδα είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η χώρα έχει σοβαρά πλεονεκτήματα που μπορούν να αποφέρουν πολλαπλά κέρδη.

Φιλότιμες προσπάθειες κάνει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Μπουτάρης που παρέλαβε μια πόλη με βιτρίνα αλλά χωρίς περιεχόμενο και προσπαθεί να της προσδώσει την υπεραξία που της ανήκει. Πεζοδρομήσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας ιχ στο κέντρο της πόλης είναι μερικά από τα πρώτα μέτρα.

Advertisement

Με σύσταση διακομματικής επιτροπής θα επιχειρηθεί η απεμπλοκή της κατασκευής των μεγάλων αυτοκινητόδρομων της χώρας που σήμερα σέρνονται. Η λύση δεν φαίνεται η ενδεδειγμένη ωστόσο η εποχή ενδείκνυται για πειράματα. Το αποτέλεσμα άγνωστο..

Δημοσιεύθηκαν οι μακέτες από την εντυπωσιακή ανάπλαση στο Δέλτα Φαλήρου από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και είναι ίσως το μόνο σίγουρο έργο που πρόκειται να ξεκινήσει στα τέλη του έτους. Ο λόγος; Η χρηματοδότηση είναι αποκλειστικά από το Ίδρυμα οπότε το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει να αρχίσουν οι εργασίες στο τέλος του `11 και να λειτουργήσει το 2015 μάλλον είναι και οι πραγματικές.

Νέα αναβολή λόγω αλλαγής στην ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών για το Ρυθμιστικό της Αττικής που έχει γίνει ..λάστιχο. εδώ και δύο χρόνια ανακοινώνεται και με κάθε αλλαγή κόμματος ή θέσης στο Υπουργείο γίνεται στόχος αναβολής. Πολύ Ελληνικό φαινόμενο..


Οσονούπω είναι και η χρηματοδότηση του οδικού τμήματος Παραδείσια- Τσακώνα που κατασκευάζεται εδώ και 4 χρόνια. Στόχος η ολοκλήρωση του χρόνου το καλοκαίρι. Η επίσημη παράταση που έχει δοθεί μιλά όμως για τον Οκτώβριο του 2012..

Έτοιμο να ξεκινήσει τη λειτουργία του φαίνεται το νέο λιμάνι στην Πάτρα με τους φορείς να είναι επίσης σε θέσης ..μάχης για τις γνωστές φιέστες. Οι εποχές δεν είναι και ιδιαίτερα κατάλληλες και ελπίζουμε η λειτουργία να συνδυαστεί με την αναβαθμισμένη λειτουργία του νέου λιμένα και την απόδοση του παλαιού στην πόλη της Πάτρας. Ξεκίνησε η λειτουργία του υπερσύγχρονου car-terminal στον ΟΛΠ.

ΜΙΚΡΑ
Έγκριση της ΡΑΕ για 6 νέα φωτοβολταϊκά πάρκα στη Φλώρινα. Φωτοβολταϊκά βάζει στο γήπεδο της και η Γερμανική ομάδα του Dortmund. Σοβαρά σημάδια εγκατάλειψης του Ισθμού της Κορίνθου προβληματίζουν καθώς η κρίση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αντίδρασης. Στα Ιωάννινα διευθετήθηκαν οι εκκρεμότητες για την ανάπλαση στο Πέραμα. 191 Δήμοι από όλη τη χώρα υπέβαλαν πρόταση για το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας. Έγκριση είχαμε για την μελέτη αναβάθμισης του λιμένα του Γυθείου.

Πηγή: ypodomes.com

Advertisement
Advertisement


Ετικέτες

δημοφιλη θεματα