Connect with us

Ανασκοπήσεις

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας (31 Οκτωβρίου- 6 Νοεμβρίου)

Δημοσιεύθηκε

στις

Αλλη μία συγκλονιστική εβδομάδα λόγω πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι πως με την παρούσα ρευστή κατάσταση στη χώρας μας είναι πολύ δύσκολο να μπορεί να προχωρήσει η Δημόσια μηχανή που δυστυχώς είναι προσκολλημένη στην εκάστοτε κομματική Κυβέρνηση.

Μέσα από τον ορυμαγδό των πολιτικών αναταραχών υπήρξαν και κάποιες σημαντικές ειδήσεις μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε. Ας δούμε αναλυτικά την κίνηση:

Το Μετρό Θεσσαλονίκης μπορεί να έχει σταματήσει να μας απασχολεί έντονα και να έχει πάρει τον δρόμο του, ωστόσο τίποτα ακόμα δεν δείχνει πως έχει κάνει σημαντικά βήματα. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές μεγαλώνουν όλο και πιο πολύ το οικονομικό κόστος στραγγαλίζοντας την εξέλιξη των εργασιών.

Ξεκίνησαν τα έργα αποκλεισμού στα Τέμπη που θα ενταθούν τις επόμενες μέρες ενώ συνολικά θα διαρκέσουν για όλο τον Νοέμβριο. Στόχος είναι η προστασία των ιχ από τυχόν πτώσεις βράχων και την αποφυγή οδυνηρών καταστάσεων.

Χαμός με την Ολυμπία Οδό. Με τις φήμες να οργιάζουν για το μήκος του δρόμου και τον τερματισμό του στην Πάτρα αντί για την Τσακώνα. Παραιτήσεις, απειλές και Ευρωπαϊκά δικαστήρια ήταν μερικά από τα «μενού» ως αντίδραση. Στην σκληρή πραγματικότητα θα ήταν ευχής έργο τουλάχιστον να ξεκινούσε και πάλι η κατασκευή του?

Προσωρινό μειοδότη είχαμε για το έργο της γ φάσης του νέου λιμένα Πατρών αρχικού προϋπολογισμού 75 εκ. ευρώ. τώρα θα πρέπει να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσει το έργο μέσα στους επόμενους μήνες. Έξι εταιρικά σχήματα πέρασαν στη β` φάση για την εγκατάσταση τηλεματικής σε στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ. Στις 27 Δεκεμβρίου θα γίνει ο διαγωνισμός για την ολοκλήρωση του αμαρτωλού έργου της παράκαμψης Βόλου που κινδυνεύει να χαρακτηριστεί «αιώνιο».

ΜΙΚΡΑ
Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το Νέο Νοσοκομείο Αγρινίου. Ιερές επενδύσεις στο Λαιμό Βουλιαγμένης ετοιμάζει το Κατάρ με την ευλογία της Εκκλησίας της Ελλάδας. Δημοπρατήθηκε το οδικό έργο ΚαλλονήΣιγρί στην Μυτιλήνη. Έργα 10 εκ ευρώ για αναπλάσεις στο κέντρο της Αθήνας έρχονται. Υπεγράφη η σύμβαση του έργου της Δυτικής Περιμετρικής. Το Φλεβάρη θα είναι έτοιμο το αιώνιο έργο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Κόρινθος-ΠάτραΚατάνια-Γένοβα εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες. Πάνω από 40δις βαρέλια πετρελαίου κρύβονται γύρω από την Κρήτη. Εγκρίθηκαν οι όροι για το οδικό τμήμα Πάργα– Μεσοπόταμος του δρόμου Ηγουμενίτσα- Πρέβεζα. Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για το νέο τέμενος στο Βοτανικό που θα είναι έτοιμο την ¶νοιξη.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μεγάλη στροφή κάνουν οι ΗΠΑ προς την πράσινη ενέργεια για να καλύψουν μέρος των ενεργειακών τους αναγκών.

Πηγή:ypodomes.com

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα