Connect with us

Ανασκοπήσεις

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας (22- 28 Αυγούστου)

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά από πολλές εβδομάδες καλοκαιρινής ύπνωσης στο χώρο των υποδομών είχαμε επιτέλους κινητικότητα στα έργα και τις υποδομές. Σημαντικότερο νέο για την εβδομάδα που πέρασε η δημοπράτηση δύο σημαντικών έργων για την Πάτρα που με την ολοκλήρωση τους θα προσφέρουν νέες δυνατότητες τόσο στην πόλη όσο και στους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Αναλυτικά:
Στο Μετρό Θεσσαλονίκης ξεκινά η κατασκευή του σταθμού ΑΝΑΛΗΨΗ και φτάνει και ο πρώτος μετροπόντικας. Από κει και πέρα η συνέχεια είναι άγνωστη καθώς θα πρέπει να μας ενημερώσουν για το επόμενο στάδιο των εργασιών ανατολικά ή αν ο επόμενος σταθμός ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ θα είναι τελικά ο τελευταίος που θα κατασκευαστεί στη βασική γραμμή.

Για το Μετρό Θεσσαλονίκης και πάλι, συμπτωματικά λίγες μέρες πριν την ΔΕΘ ανασύρεται ο διαγωνισμός για την επέκταση του μέσου προς την Καλαμαριά με στόχο «την ανάδειξη αναδόχου μέχρι το τέλος του έτους». Για ποιο έτος μιλάμε;

Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακόμα πανηγυρίζουν για την ανταπόκριση του κόσμου στα φθηνά εισιτήρια μέσω internet. Τώρα εξετάζουν να συνεχίσουν την πολιτική που εδώ και χρόνια εφαρμόζουν τόσο σιδηροδρομικές εταιρείες όσο και αεροπορικές εταιρείες στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Μια του κλέφτη ..τρεις και τον τσακώσαμε λέει ο λαός. Αυτή τη φορά δεν γλυτώνουμε από την επιβολή νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό μιας και απομένει η υπογραφή της ΚΥΑ και από τον Οκτώβριο το ταξίδι στην Εγνατία Οδό θα κοστίζει κάτι παραπάνω?

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας είπε να αναδείξει το ρόλο του και δήλωσε πως «η Ολυμπία Οδός τελειώνει στην Τσακώνα και όχι στην Πάτρα» καθώς αυτό προβλέπεται από τη σύμβαση. Προς το παρόν φυσικά δεν υφίστανται καν έργα..

Ένα έργο φάντασμα που σχεδόν το είχαμε ξεχάσει μας χτύπησε την πόρτα. Πρόκειται για τα έργα της Γ` φάσης του νέου λιμανιού της Πάτρας που τελικά δημοπρατήθηκαν. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 18 Οκτωβρίου 2011 με την ελπίδα ότι 44 μήνες μετά θα έχουν ολοκληρωθεί.

Τουλάχιστον για το τέλος του 2016 μεταφέρεται η ολοκλήρωση των έργων του σιδηρόδρομου στο τμήμα Κιάτο- Ροδοδάφνη με 5 εργολαβίες σε εξέλιξη ενώ το επόμενο τμήμα που θα δημοπρατηθεί θα είναι το Ροδοδάφνη- Ψαθόπυργος και πιο μελλοντικά το Ψαθόπυργος- Ρίο. Από κει και πέρα περιμένουμε το ..χέρι του Θεού.

Αργεί η παράδοση και των σιδηροδρομικών έργων στο τμήμα Λιανοκλάδι- Δομοκός καθώς περιμένουμε νέα δημοπράτηση «σκούπα» η οποία θα μαζέψει όλες τις υπολειπόμενες εργασίες για την ολοκλήρωση ενός έργου που δεν λέει να τελειώσει με τίποτα..

Δημοπρατήθαν τα έργα ολοκλήρωση της κάλυψης χειμάρρου Διακονιάρη με οδική αρτηρία και την σύνδεση της με την Ευρεία Παράκαμψη της πόλης της Πάτρας. Η δημοπράτηση θα γίνει στις 26 Οκτωβρίου και ο χρόνος υλοποίησης είναι 6 μήνες.

Στο ΥΠΟΙΚ μας υπόσχονται ότι είναι ημερών το ξεμπλοκάρισμα των 4 αυτοκινητόδρομων που είναι σταματημένοι για μήνες. Λες; Στο ΥΠΕΚΑ τώρα υπόσχονται 60 εκ. ευρώ για βιοκλιματικές αναπλάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Μειοδότη είχαμε μετά από 10 μήνες δημοπράτησης για το Φωτοβολταϊκό πάρκο στη Μεγαλόπολη με την J&P ΑΒΑΞ να είναι έτοιμη να αναλάβει ένα από τα σημαντικότερα δημόσια έργα πράσινης ενέργειας στην Ελλάδα.

Δημοπρατήθηκε το έργο εκσυγχρονισμού των Αναβατήρων του Χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού με 17.000.000 ευρώ. Παράταση για τον Μάιο του 2014 δόθηκε στο οδικό έργο Καρτέρι ? Πάργα που ανήκει στον οδικό άξονα Πρέβεζα- Ηγουμενίτσα.

ΜΙΚΡΑ
Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η αναβάθμιση του οδικού άξονα Καλλονή- Σιγρί στη Λέσβο. Ο Δήμος Σιθωνίας έχει φιλόδοξα σχέδια για την ανάπτυξη λιμενικών υποδομών στην περιοχή. Σε πρωτοποριακό πάρκο δραστηριοτήτων μετατρέπεται το πάρκο της ΧΑΝΘ. Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. Πιέζει ο Δήμαρχος Βόλου για να προκηρυχθεί η ολοκλήρωση του Περιφερειακού Βόλου.

¶νοιξε και πάλι το AEL FC ARENA στη Λάρισα. Από μέρα σε μέρα η δημοπράτηση για την επέκταση του Βιολογικού στο Καρπενήσι. Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκαν σημαντικά έργα αναπλάσεων στα Ιωάννινα κόστους 6,5 εκ ευρώ. Στη Θεσσαλονίκη κατεδαφίζουν αυθαίρετα που εμπόδιζαν τα Βυζαντινά Τείχη. Πρόταση για δημιουργία νέου κόμβου στη Λ. Σχιστού που θα ενώσει την περιοχή με την Εθνική Οδό και την Αττική Οδό.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Και η Ρωσία στηρίζει την Κύπρο για τις γεωτρήσεις στην ΑΟΖ κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς την λύση ενός προβλήματος που δείχνει ακόμα και σήμερα να μην έχει λύση. Στην Κύπρο Ρώσοι επενδυτές σχεδιάζουν επένδυση ? μαμούθ για παραλία πρότυπο στην Πάφο.

ΗΠΑ και Ρωσία σχεδιάζουν υποθαλάσσια σήραγγα στο Βερίγγειο Πορθμό που θα ενώνει σιδηροδρομικά Αμερική και Ασία.

Πηγή:ypodomes.com

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα