Connect with us

Ανασκοπήσεις

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας (19-25 Σεπτεμβρίου)

Δημοσιεύθηκε

στις

Εν μέσω ισχυρών πιέσεων προς την Ελλάδα, με την οικονομική κρίση να φουντώνει ακόμα περισσότερο ειδήσεις που αφορούν αναπτυξιακά έργα είναι πια σαν μία όαση στην έρημο. Αρκετές ειδήσεις για σχολιασμό ενώ οι εντάξεις του ΕΣΠΑ είναι πλέον καταιγιστικές.

Οι Γερμανοί ..ξανάρχονται. Όχι για να μας κατακτήσουν αλλά για να επενδύσουν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ενδιαφέρονται για πράσινη ενέργεια, αεροδρόμια, ορυχεία. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Το μεγάλο έργο της ανάπλασης της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη θα είναι έτοιμο το 2014 και θα περιλαμβάνει 8 θεματικά πάρκα. Οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα ενός ακόμα μεγάλου εργοταξίου, αυτή τη φορά στην πολυαγαπημένη παραλία της πόλης.

Ανάδοχο έχουμε στην δημοπράτηση που έγινε για το τμήμα ΚορομηλιάΚρυσταλλοπηγή που ολοκληρώνει τον κάθετο άξονα της Εγνατίας, Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή. Το έργο αν όλα πάνε καλά θα ολοκληρωθεί το 2014. Ανάδοχος Κοινοπραξία είναι η ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ-J&P.

Ανάδοχο έχουμε και στο έργο της ΕΡΓΟΣΕ για τη Β`φάση Θριάσιου Πεδίου και την κατασκευή του Προαστιακού Σταθμού ΖΕΦΥΡΙ. Εδώ επικράτησε η Κοινοπραξία ΙΝΤΡΑΚΑΤ-ΘΕΜΕΛΗ και αν δεν έχουμε προβλήματα με ενστάσεις μέχρι το τέλος του έτους θα υπογραφεί η σύμβαση.

Υπογράφηκαν τα τροποποιημένα τεύχη δημοπράτησης από το Υπουργείο Υποδομών και το έργο της κατασκευής του Νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου πάει προς την οριστική του δημοπράτηση, 2 χρόνια μετά την εξαγγελία ότι δημοπρατείται!

Οι Συγκοινωνίες στην Αθήνα παράλυσαν Πέμπτη και Παρασκευή και μάλιστα την Πέμπτη συμμετείχαν και οι οδηγοί ταξί. Το χάος που προκλήθηκε αναμενόμενο ενώ και για την εβδομάδα που τρέχει περιμένουμε μεγάλες κινητοποιήσεις. Ο λόγος των κινητοποιήσεων είναι οι μετατάξεις, η εργασιακή εφεδρεία και οι μειώσεις μισθών.

Στο οδικό έργο ¶κτιο-Αμβρακία ο Μαγκριώτης επιμένει ότι μέσα στο 2011 θα παραδοθεί η ευρεία παράκαμψη Αμφιλοχίας. Τα προβλήματα με τους εργαζόμενους ξεπεράστηκαν και το έργο προχωρά.

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες δημοπράτησης για νέες έρευνες γεωθερμικών πεδίων σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Μετά την επιτυχία του πρώτου διαγωνισμού ο δεύτερος υπόσχεται ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

ΜΙΚΡΑ
Τον Νοέμβριο ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του παλιού Αεροδρομίου στο Ελληνικό. Καταργήθηκε η γραμμή του σιδηρόδρομου στην Πελοπόννησο αλλά τα έργα αναβάθμισης της συνεχίζονται. Καλό και Ελληνικό.. Το 2012 αναμένεται η λειτουργία του χιονοδρομικού στο Ανήλιο. Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης μετά τις κωμικοτραγικές καταστάσεις με το μπλακ άουτ.

Προχωρά το έργο ΚαρτέριΠάργα, το σημαντικότερο εν ενεργεία έργο στην Ήπειρο. Η εξέλιξη του αργή αλλά σταθερή. Ο Οδικός άξονας Νέα ΜουδανιάΠοτίδαια προς το παρόν αντί να αναβαθμιστεί βρίσκεται σε δικαστικές μάχες λόγω προσφυγών. Αρχές Οκτωβρίου ξεκινά η πεζοδρόμηση στο κέντρο της Καλαμαριάς.

Στα Γρεβενά υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση για εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο. 100 έργα είναι ώριμα, ενταγμένα και έτοιμα για υλοποίηση. Υπογράφηκε η σύμβαση για Ανισόπεδο κόμβο στην Εθνική Θήβας-Λειβαδειάς. 2 εκ ευρώ για απαλλοτριώσεις στο Κεντρικό πάρκο των Σερρών.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στην Κύπρο ξεκίνησαν οι γεωτρήσεις με την Τουρκία να θυμώνει, να απειλεί και να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση. Εμείς μπορεί επί 10 χρόνια να μιλάμε για την αξιοποίηση του Ελληνικού στο Βερολίνο όμως το παλιό αεροδρόμιο που έκλεισε το 2009 ήδη μετατράπηκε σε ένα τεράστιο ..κήπο που φυτεύονται λαχανικά. Το 2012 ξεκινά η κατασκευή της εντυπωσιακής νέας μαρίνας στη Λάρνακα.

Στην Βουλγαρία ο ΑΚΤΩΡ πήρε το οδικό έργο του Στρυμόνα στα σύνορα με την Ελλάδα ενώ στην Αλβανία η ΙΟΝΙΟΣ πήρε την κατασκευή του νέου λιμανιού στους Αγίους Σαράντα.

Πηγή:ypodomes.com

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα