Connect with us

Ανασκοπήσεις

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας (17-23 Οκτωβρίου)

Δημοσιεύθηκε

στις

Η εβδομάδα που μας πέρασε κύλησε «ανήσυχα». Τα πολιτικά γεγονότα υπέρ-κάλυψαν όλη την ειδησεογραφία και η γενική αβεβαιότητα συνεχίστηκε. Τα έργα και οι υποδομές δεν πήγαν τόσο καλά με χαρακτηριστικό το διαγωνισμό για το Νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλλι Ηρακλείου.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα επικράτησαν χαμηλοί τόνοι και οι ειδήσεις δεν παρουσίασαν σημαντικό ενδιαφέρον. Ας δούμε την επικαιρότητα αναλυτικά

Το μεγάλο γεγονός της εβδομάδας ήταν το τρανταχτό φιάσκο της δημοπράτησης του Νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου. Μετά από 5 αναβολές είχαμε και έναν άγονο διαγωνισμό και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στον αν θα υπάρξει νέος, και σε τι μορφή αλλά κυρίως σε τι μέγεθος.

Επισημοποιήθηκε από την Αττικό Μετρό ο προσωρινός μειοδότης για την επέκταση της Γραμμής 3 από το Χαϊδάρι στον Πειραιά. Πρόκειται για την Κοινοπραξία J&P-GHELLA-ALSTOM. Η υπογραφή της σύμβασης ίσως γίνει μέχρι τέλους του έτους ενώ στις αρχές του 2012 υπολογίζεται να ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες. ¶ντε καλή αρχή!

Παράταση για την έργο της επέκτασης του διαδρόμου 10-28 του Αεροδρομίου Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη. Νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης τον Ιούλιο του 2013 καθώς ζητήθηκε και εγκρίθηκε σχετικό αίτημα από την κοινοπραξία κατασκευής. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ένα έργο που ξεκίνησε το 2005!

Τον Οκτώβριο του 2013 μετατίθεται σύμφωνα με το ΥΠΟΜΕΔΙ η παράδοση του κλάδου ΛεύκτροΣπάρτη του Αυτοκινητόδρομου Μορέα στην Πελοπόννησο. Την ¶νοιξη ο δρόμος αναμένεται να φτάσει στα όρια της πόλης της Καλαμάτας ενώ το προβληματικό τμήμα ΠαραδείσιαΤσακώνα θα δοθεί σε χρήση τον Οκτώβριο του 2012.

¶λλα 50 εκ. ευρώ για αρχαιολογικές ανασκαφές του Μετρό Θεσσαλονίκης που δείχνει να συνεχίζει να έχει τα δικά του προβλήματα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν αργεί η ενεργοποίηση και πάλι της δημοπράτησης της επέκτασης για Καλαμαριά.

Νέα σημαντική υπηρεσία εγκαινιάζει η Google σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ για τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η υπηρεσία Google transit μπορεί εύκολα να σε κατευθύνει να μετακινηθείς μέσα στην Αθήνα με τη συντομότερη διαδρομή και το πιο πρόσφορο μέσο της περιοχής σου.

Σταδιακά ξεκινούν τη λειτουργία τους τα 4 νέα διόδια της Εγνατίας Οδού. Είναι ..πικρό το ποτήρι της πληρωμής των διοδίων και μας το δίνουν σταγόνα ? σταγόνα μήπως και το καταπιούμε ευκολότερα. Τώρα τι σκοπούς έχουν οι τοπικές κοινωνίες αυτό θα το μάθουμε σύντομα.

ΜΙΚΡΑ
Συνεχίστηκαν οι κατολισθήσεις στο δρόμο ΠούνταςΚαλαβρύτων. Έγινε με επιτυχία ο ποδηλατικός γύρος στην Αθήνα. Σε 6 δις υπολογίζεται η «αγορά» των απορριμμάτων. 5 σημαντικά οδικά έργα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ. Ξεκινούν οι μελέτες για τα πρώτα τμήματα του Νότιου Οδικού ¶ξονα Κρήτης. ¶νοιξε το νέο εμπορικό κέντρο στα Σπάτα Smart Park.

Θα προχωρήσει η διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης μέχρι την Εθνική Οδό ΑθηνώνΛαμίας. Συνεχίζονται τα έργα ανάπλασης στην Πλατεία Ευαγγελίστριας στον Βόλο. 3 εκ ευρώ για οδικά έργα σε νησιά του Νότιου Αιγαίου. Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τέμπη από 1ης Νοέμβρη και για ένα μήνα. Πιλοτικό πρόγραμμα ενοικίασης ποδηλάτου από τον Δήμο Αθηναίων.

Την Νοέμβρη θα ανοιχθούν οι φάκελοι για τους ενδιαφερόμενους για την Μαρίνα στην Α` προβλήτα του ΟΛΘ. Το συζητούν για το αποτεφρωτήριο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Διαλύθηκε η εργολαβία της παράκαμψης ¶ρτας με μετέωρο τον ανισόπεδο κόμβο..

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
1,2 δις ευρώ υα δώσουν οι ¶γγλοι για την αναβάθμιση του αεροδρομίου του Λονδίνου Gatwick. Νέο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό του Πόρτο δόθηκε στην κυκλοφορία. Ξεκίνησε το Spaceport America τα ταξίδια στο διάστημα. Είστε για μια «πτήση» στο Φεγγάρι; Στην Κύπρο θέλουν να φτιάξουν ουρανοξύστη 40 ορόφων. Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου έκανε την πρώτη του «τσάρκα» και λέγεται Oasis Of the Seas.

Πηγή:ypodomes.com

Advertisement

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα