Connect with us

Ανασκοπήσεις

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας (14-20 Ιουνίου)

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πιο επεισοδιακή εβδομάδα του χρόνου που διανύουμε τελείωσε. Ξεκίνησε με τον προγραμματισμό για τα μέτρα μέχρι το 2015, ακολούθησε μια παρ` ολίγον Οικουμενική Κυβέρνηση, μια παρ` ολίγον ανακοίνωση εκλογών και κατέληξε σε ένα ανασχηματισμό της Κυβέρνησης.

Τα γεγονότα στο χώρο των υποδομών σαφέστατα επισκιάστηκαν από τα μεγάλα πολιτικά δρώμενα τα οποία δεν άφησαν και πολύ χώρο για οτιδήποτε άλλο. Ωστόσο υπήρξε μια κάποια κινητικότητα την οποία το ypodomes.com την κατέγραψε.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τα σημαντικότερα γεγονότα:

Η εβδομάδα ξεκίνησε χαρμόσυνα με την είδηση της απεμπλοκής των συμβάσεων της Siemens για την ολοκλήρωση των επεκτάσεων του Μετρό της Αθήνας προς Χαϊδάρι, Ελληνικό και Ανθούπολη. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2012 θα έχουν παραδοθεί και οι 7 νέοι σταθμοί: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΜΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ, ΧΑΙΔΑΡΙ (ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ).

Μία σημαντική απόφαση του Υπουργείου Υποδομών τάραξε τα νερά καθώς από αύριο επιτρέπεται η κυκλοφορία των ποδηλάτων στους λεωφορειόδρομους. Παρά το ευχάριστο της είδησης ο σύνδεσμος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων εξέφρασε την αντίρρηση του.

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται η προκήρυξη της επόμενης φάσης για το Φωτοβολταϊκό Πάρκο της Κοζάνης. Ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην Ελλάδα που θα δώσει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας.

Επιταχύνονται οι εργασίες στο τμήμα της Ανατολικής Οδού Τσακώνα- Καλαμάτα. Τα εμπόδια ξεπερνιούνται και σιγά ? σιγά το όνειρο της σύνδεσης της πόλης με το δίκτυο αυτοκινητόδρομων της χώρας θα γίνει πραγματικότητα. Όσον αφορά το τμήμα Παραδείσια- Τσακώνα θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τον Οκτώβριο του 2012.

Έντονο είναι λέει το ενδιαφέρον των Κινέζων για να επενδύσουν σε έργα ενέργειας. Αν όντως είναι αλήθεια θα αποδειχτεί τους αμέσως επόμενους μήνες.

Στον ΟΣΕ προσπαθούν να περάσουν στην ηλεκτρονική εποχή και υπόσχονται φθηνά on line εισιτήρια. Ωστόσο τις πρώτες μέρες το σύστημα κόλλησε και υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες. Ξεκινά επίσης και νέο πλέγμα δρομολογίων σε όλο το δίκτυο.

Η «περίεργη» είδηση της εβδομάδας έρχεται από τη Ζάκυνθο καθώς ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε την παύση των εργασιών (!!) στην Ολυμπία Οδό λόγω της τουριστικής περιόδου. Και μη χειρότερα..

Ξεκίνησε ο πρώτος μετροπόντικας του Μετρό Θεσσαλονίκης και από το σταθμό ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ κατευθύνεται προς το σταθμό ΦΛΕΜΙΝΓΚ. Ερώτημα παραμένει το ζήτημα με το σταθμό ΑΝΑΛΗΨΗ που η στενότητα του προκαλεί πονοκεφάλους στην εταιρεία κατασκευής και στο Υπουργείο Υποδομών.

Στο Ελληνικό περιμένουμε σε δύο εβδομάδες η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη μεγάλη ανάπλαση του χώρου και το περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

ΜΙΚΡΑ
Στο Ηράκλειο έκλεισε τμήμα της Ούλωφ Πάλμε για εργασίες ανάπλασης. Στην Αυστρία πουλάνε τις ..κορυφές των ¶λπεων. Η ΔΕΗ έβγαλε την προκήρυξη για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων. Στο Βόλο υπογράφηκε η αντιπλημμυρική θωράκιση του Κραυσίδωνα. Στην Πρέβεζα συζήτησαν το πρόβλημα με τα οχήματα πάνω στα πεζοδρόμια και την παραλιακή λεωφόρο.

Πηγή: ypodomes.com

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα