Connect with us

Ανασκοπήσεις

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας (12-18 Σεπτεμβρίου)

Δημοσιεύθηκε

στις

Η εβδομάδα που τελείωσε καλύφθηκε και πάλι από τα πολιτικά γεγονότα της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Όσο και αν προσπαθεί η χώρα να προχωρήσει και να κάνει βήματα έστω συναντά τη δυσκολία πραγματοποίησης και υλοποίησης του δύσκολου ούτως ή άλλως προγράμματος ανάπτυξης.

Ας δούμε τα κυριότερα γεγονότα της εβδομάδας που μόλις τελείωσε

Στον ΗΣΑΠ μετατάχθηκαν 144 άτομα και το γεγονός αυτό προκάλεσε χάος στα δρομολόγια για σχεδόν μία εβδομάδα. Γκρίνια στις αποβάθρες γκρίνια και στους υπαλλήλους. Όπου φτώχεια και γκρίνια?

Στις αρχές τους 2012 θα φτάσει ο Αυτοκινητόδρομος Μορέας στην Καλαμάτα και το 2013 στη Σπάρτη. Αυτό είναι το νέο χρονοδιάγραμμα του μοναδικού αυτοκινητόδρομου που εξακολουθεί να κατασκευάζεται.

Ξανασκέφτονται λέει την πρόταση της Κοινοπραξίας που λειτουργεί την Αττική Οδό να κατασκευάσει τις επεκτάσεις με κόστος 0,50 παραπάνω στις διελεύσεις που είχε γίνει πριν 3 χρόνια. Έπρεπε να φτάσουμε εδώ για να το ξανασκεφτούν;

Στη Βουλή έφτασε το θέμα του ανισόπεδου κόμβου των ατελείωτων έργων της Παράκαμψης ¶ρτας. Τελικά σε αυτή τη χώρα όλα αρχίζουν αλλά τίποτα δεν τελειώνει.. ένα έργο που παραδόθηκε εδώ και ένα χρόνο και ο ανισόπεδος κόμβος δεν λέει να ολοκληρωθεί με τίποτα.

Τα έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης λόγω ΔΕΘ είχαν την τιμητική τους. Στο 1,1 δις ευρώ είναι η αναζήτηση για τις επεκτάσεις για Εύοσμο και Ευκαρπία. Τον Νοέμβριο θα φτάσει στο σταθμό Φλέμινγκ και ο δεύτερος μετροπόντικας. Όσον αφορά τη βασική γραμμή προφανώς η αίτηση για κόψιμο των 2 τελευταίων σταθμών ..έφαγε πόρτα και τελικά θα γίνουν. Θα γίνουν;

Για το ίδιο θέμα, δεν είναι όλα άσχημα! Πράσινη και όμορφη παραδόθηκε η οδός Αγίας Σοφίας στο ύψος που κατασκευάζεται ο ομώνυμος σταθμός Μετρό. Όταν θα αρχίζει να ολοκληρώνεται σιγά-σιγά η κατασκευή η ομορφιά θα επιστρέψει και πάλι στην πόλη.

Ταξίδια στην Γερμανία ξεκινά ο Παπακωνσταντίνου για το project ΗΛΙΟΣ το οποίο μας υπόσχεται 60.000 θέσεις εργασίας και εξαγωγή «πράσινου» ρεύματος στην συννεφιασμένη (από θυμό άραγε😉 Γερμανία.

Στο Μετρό της Αθήνας μας δουλεύουν. Αντί να γίνονται έργα για επεκτάσεις και σταθμούς παρουσιάζουν και μέσω της ιστοσελίδας τους «την άλλη πλευρά των κατασκευών» που είναι οι εργασίες επιφάνειας. Όσα δεν φτάνει η αλεπού?

Ο Μίκης Θεοδωράκης μπήκε μπροστά στο θέμα της κατασκευής μεγάλου μητροπολιτικού πάρκου στο Ελληνικό. Μία από τις πιο εμβληματικές μορφές στην Ελλάδα μιλά. Ο σεβασμός συμφωνούμε ή όχι αποδίδεται στην άποψη του Μίκη.

ΜΙΚΡΑ
Στην Ηλεία θέλουν και πάλι τον Σιδηρόδρομο σε λειτουργία. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ξεκινά ως φαίνεται τη λειτουργία της η αστική θαλάσσια συγκοινωνία στην Θεσσαλονίκη. Με τη βοήθεια του στρατού στη Θεσσαλονίκη κάνουν αντιπλημμυρικά έργα σε χείμαρρους. Στις 5 Δεκεμβρίου ο διαγωνισμός για την μετατροπή της Παγόδας σε 5άστερο ξενοδοχείο. Εγκρίθηκε και ξεκινά σύντομα το οδικό έργο ΘέρμηΓαλάτιστα.

Στο ΕΣΠΑ η παράκαμψη Δράμας, το Νοσοκομείο Αγρίνιου και Πάτρας. Παράνομη έκρινε το ΣτΕ την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου σε τμήμα της πόλης. Στην Ηγουμενίτσα κάνουν αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για το έργο της εισόδου της πόλης. Υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο λιμάνι του Αιγίου. Εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι για την παράκαμψη Αράχοβας και την επέκταση του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η Κύπρος θέλει να ξεκινήσει γεωτρήσεις στην ΑΟΖ περιοχή της και η Τουρκία ως ο συνήθης τσαμπουκάς της περιοχής βρυχάται. Το αποτέλεσμα δεν φαίνεται να είναι όμως υπέρ της. Προχωρά το πρόγραμμα για το δίκτυο υδροπλάνων στην Αδριατική. Στο Κόσσοβο το 2013 θα ξεκινήσει η κατασκευή του νέου σταθμού άνθρακα και η ΔΕΗ είναι στην shortlist.

Πηγή:ypodomes.com

Advertisement

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα