Connect with us

Ανασκοπήσεις

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας 11-17 Ιουλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

To καλοκαίρι είναι εδώ και μάλιστα με τον πρώτο καύσωνα παρόντα για αρκετές μέρες. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει και στα έργα καθώς η παγωνιά θυμίζει Σιβηρία και όχι κάποιο ζεστό Ελληνικό νησί.

Το νέο που κυριάρχησε την εβδομάδα που πέρασε είναι η μείωση της συμμετοχής της Ελλάδας στο ΕΣΠΑ ανοίγοντας την πόρτα σε πολλά μπλοκαρισμένα έργα. Κατά τα άλλα τα νέα κινήθηκαν με ..καλοκαιρινούς ρυθμούς.

Ας δούμε τα κυριότερα:

Η ένταξη στο ΕΣΠΑ για το πολύπαθο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Μορέα στην Πελοπόννησο ΠαραδείσιαΤσακώνα ολοκληρώθηκε και πλέον ο δρόμος της κατασκευής θα ανοίξει και πάλι από Σεπτέμβριο. Θετικό νέο αν και σημειωτέον ότι το έργο αναμένεται να τελειώσει τον Οκτώβριο του 2012.

Σε λίγες μέρες δημοπρατείται η επέκταση του Αεροδρομίου στη Σκιάθο σε μία προσπάθεια να αναβαθμιστούν οι τουριστικές υπηρεσίες που προσφέρει το νησί. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται αν όλα πάνε καλά στο τέλος του 2011.

Ξεκίνησε την λειτουργία του ο νέος λιμένας Πατρών μετά από πολλά χρόνια κατασκευής και αναμονής. Οι ελλείψεις σε επίπεδο υποδομής είναι ακόμα μεγάλες αλλά με τον καιρό αναμένεται να ολοκληρωθούν τόσο οι οδικές προσβάσεις όσο και οι γενικότερες υπηρεσίες σε αυτό το τεράστιο έργο για την Πάτρα την Πελοπόννησο και ολόκληρη την Ελλάδα. Καλή επιτυχία και καλύτερες υπηρεσίες να ευχηθούμε.

Όλο και περισσότερες είναι οι φωνές που μιλούν για ακύρωση της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ από το κέντρο στην Σίνδο πετώντας μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη για μια διπλή ανάπλαση. Φυσικά τίποτα δεν είναι οριστικό ακόμη αλλά δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά..

Με ένα επικοινωνιακό μπαμ ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας εκδήλωσε το ενδιαφέρον να γίνει πίστα φόρμουλα ένα ο χώρος στα Λιπάσματα ακριβώς στο τέρμα του λιμανιού. Φυσικά κανείς δεν σκέφτηκε να πει στον Δήμο ότι σε μια τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή μια τέτοια επένδυση θα ήταν το τελειωτικό χτύπημα για την ποιότητα ζωής δεκάδων χιλιάδων δημοτών του..

Γενικώς οι Δήμοι φαίνεται να βρίσκονται εκτός εποχής καθώς και στη Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών ζήτησε Μετρό στη Βορειοδυτική Θεσσαλονίκη τη στιγμή που η βασική γραμμή είναι άγνωστο πότε θα τελειώσει και κυρίως ΠΟΥ θα τελειώσει. Η δε επέκταση για Καλαμαριά είναι στον αέρα 2 χρόνια αλλά κανείς δεν ασχολείται μαζί της..

6 κοινοπραξίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το ηλεκτρονικό εισιτήριο των μέσων μαζικής μεταφοράς της Αθήνας. Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε τη συνέχεια. Για άλλο ένα Σαββατοκύριακο ταλαιπώρησε όμως η γραμμή ένα του Μετρό της Αθήνας καθώς δεν λειτούργησε το τμήμα Πειραιάς- Ομόνοια, κατακαλόκαιρο με τους ταξιδιώτες να αναζητούν εναλλακτική διαδρομή..

Έρχεται (για πολλοστή φορά) το νέο Ρυθμιστικό της Αθήνας που η αλήθεια είναι ότι έχει γίνει ..λάστιχο καθώς τράβα από δω τράβα από κει δεν ξέρουμε τι θα μας βγει. Να θυμίσουμε ότι Ρυθμιστικό περιμένουμε από το 2009 και από εποχής Σουφλιά!

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 15 εταιρείες από αρκετά μέρη του πλανήτη πέρασαν στη β` φάση του διαγωνισμού για την ανάπτυξη του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου παγκοσμίως στην Κοζάνη. Αφού λοιπόν βλέπουν τον δρόμο για την ανάπτυξη και μάλιστα με καθαρό τρόπο ας προχωρήσουν σε σειρά τέτοιων έργων.

Την μία μέρα βγαίνει ο Υφυπουργός Υποδομών και μας λέει, τέλος η συμφωνία με τις Κοινοπραξίες καταλογίζοντας την ευθύνη στις τράπεζες, παγώνοντας τον κατασκευαστικό κόσμο και την επόμενη μέρα έρχεται ο Υπουργός Ανάπτυξης κος Χρυσοχοϊδης και μας ανακοινώνει πως επιστρέφει νικητής από τις Βρυξέλλες και πως οι αυτοκινητόδρομοι θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2012. Το ερώτημα είναι, τις Τράπεζες τις ρώτησαν;

Στο ίδιο θέμα ανακοινώθηκε πως συμφωνήθηκε η μείωση της Εθνικής συμμετοχής στο 15% μιας και είδαν ότι δεν υπάρχουν χρήματα για κάλυψη μέρους των επενδύσεων από την Ελλάδα. Επίσης ανακοινώθηκε ότι ξεμπλοκάρουν με αυτόν τον τρόπο 59 μεγάλα έργα κόστους άνω των 5 δις ευρώ. Φυσικά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να συντάξει μια λίστα και να την δημοσιεύσει έτσι ώστε να μάθουμε και μεις ποια είναι αυτά τα 59 έργα. Καλοκαίρι είναι ποιος να μπει στον κόπο. ¶λλο ένα ερώτημα είναι , με το 15% που πρέπει να καταβάλλουμε άραγε είμαστε καλά;

ΜΙΚΡΑ
Σε τελικό στάδιο είναι η δημοπράτηση μικρού τμήματος ( Ελαιοχώρι- Κουμπίλα) στον οδικό άξονα Τρίπολη- ¶στρος. Τρία μεγάλα φράγματα δρομολογούνται στη Δυτική Μακεδονία. Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκαν ο βιολογικός στην ¶νδρο και η αποχέτευση στον Πόρο Κεφαλονιάς.

Στο ΕΣΠΑ μπήκε και η επέκταση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στα Ιωάννινα. Αντιδρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι για τη χάραξη του οδικού άξονα Βόλος- Αντίρριο. Σε λειτουργία το νέο αποχετευτικό σύστημα στο λιμάνι του Πειραιά. Μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχουμε νέα για τα φράγματα στην Κέρκυρα. Συνεχίζονται τα έργα στο οδικό δίκτυο της Καλαμπάκας.

Πηγή: ypodomes.com

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα