Connect with us

Ανασκοπήσεις

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: τα σημαντικότερα γεγονότα στα έργα υποδομών από 22-28 Οκτωβρίου 2012

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα σημαντικότερα γεγονότα όπως τα κατέγραψε το ypodomes.com

Η εβδομάδα που πέρασε είχε δύο μεγάλες συγκινήσεις: η πρώτη αφορούσε τις δραματικές εξελίξεις στον άξονα Ε65 και η άλλη στην παράταση που δόθηκε στα 3 νέα μεγάλα έργα με παραχώρηση. Ας δούμε αναλυτικά πως κατέγραψε το ypodomes.com τα γεγονότα της εβδομάδας που μόλις τελείωσε:

Στην Ολυμπία Οδό βουλευτές από τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου επιδιώκουν συνάντηση με τους 3 αρχηγούς της Κυβέρνησης για να ζητήσουν την κατασκευή του τμήματος Πύργος-Τσακώνα που όλα δείχνουν ότι πάει για αργότερα.  Οι διαθέσεις δεν είναι και οι φιλικότερες ενώ μιλούν ανοιχτά για εγκατάλειψη της περιοχής.

Πανικός επικρατεί και για τον Ε65 που δηλώσεις τον έχουν φέρει ως «κομμένο». 4 Περιφερειάρχες έρχονται στην Αθήνα και δηλώνουν πως είναι αποφασισμένοι να γυρίσουν με την υπόσχεση κατασκευής του άξονα. Αν θα τα καταφέρουν θα το μάθουμε λίαν συντόμως.

Υπογράφηκε και ξεκινά το μεγάλο έργο του ΒΟΑΚ Γούρνες-Χερσόνησος με κόστος 65εκ.ευρώ. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα για την Κρήτη. Ο Δ.νων Σύμβουλος της Κρήτη ΑΕ μίλησε για δημοπράτηση σε μερικούς μήνες και του έργου Πάνορμος-Εξάντης στο όρια του Νομού Ρεθύμνού. Μέχρι τότε αναμονή.

Στο Μετρό Θεσσαλονίκης ξεκινά επιτέλους η κατασκευή του σταθμού ΠΑΠΑΦΕΙΟ που θα επιφέρει έξτρα κόστος στην κατασκευή κατά 15εκ.ευρώ καθώς ο μετροπόντικας ήδη έχει περάσει από την περιοχή. Τώρα πρέπει να γκρεμιστεί μέρος της έτοιμης σήραγγας για να δημιουργηθεί ο σταθμός. Τα ευχαριστήρια για τον λογαριασμό μπορούν να σταλούν στο Ίδρυμα..

Λίγες μέρες απέμειναν για να υπογραφεί η σύμβασης κατασκευής για την επέκταση του Τραμ από το Νέο Φάληρο στον Πειραιά. Η σύμβαση είναι στην Βουλή για να παρουσιαστεί και να εγκριθεί και κατόπιν θα έχουμε το ραντεβού της Αττικό-Μετρό με την εταιρεία ΘΕΜΕΛΗ που είναι ανάδοχος του έργου. Αρχές του 2013 έρχεται η δημοπράτηση για την μικρή επέκταση από τον Άλιμο στον σταθμό Μετρό ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ στην Λ. Βουλιαγμένης.

Και εκεί που όλοι ήμασταν έτοιμοι για να ξεκινήσει η διαδικασία για τα τρία μεγάλα έργα παραχώρησης (υποθαλάσσια Λευκάδας, Σαλαμίνας, άξονας Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη) ανακοινώθηκε νέα (δεύτερη) 6μηνη παράταση για τα έργα. 30 Μαρτίου για την υποθαλάσσια Λευκάδας, 6 Απριλίου για την υποθαλάσσια Σαλαμίνας και 13 Απριλίου για τον άξονα Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη. Έως τότε αναμονή..

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Σε δημοπράτηση δυο αντιπλημμυρικά έργα στην Σαλαμίνα. Επαναδημοπρατείται το μεγάλο σιδηροδρομικό έργο Τιθορέα-Δομοκός λόγω απεργίας. Νέος σταθμός για τον Προαστιακό Πάτρας στην Αγυιά.

Υπογράφηκε και ξεκινά το έργο της αποπεράτωσης της Διώρυγας Αμφιλοχίας, έργο σχολικών υποδομών στην Σκιάθο, το οδικό τμήμα Καλλονή-Σίγρι και το έργο του βιολογικού στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου. Ηλεκτρονικά θα γίνεται πλέον η δημοπράτηση δημόσιων έργων μας υπόσχονται από το ΥΠΑΝΥΠ.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στην Δανία ξεκίνησε η κατασκευή της Σιδηροδρομικής γραμμής που θα την ενώσει με την Κεντρική Ευρώπη. Στις ΗΠΑ νέα επαναστατική εφαρμογή στο internet ελέγχει την ποιότητα σε ποτάμια, λίμνες και ρέματα. Σχέδιο στην Σαουδική Αραβία μελετά την 100% παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μόνο από Πράσινη Ενέργεια.

image_pdfimage_print

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα