Connect with us

Ανασκοπήσεις

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: Τα σημαντικότερα γεγονότα στα έργα την περίοδο 16-22 Σεπτεμβρίου 2013

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ανασκόπηση της εβδομάδας με την ματιά του ypodomes.com

Χωρίς το μεγάλο νέο κύλησε η εβδομάδα που τελείωσε χθες. Σημαντικά γεγονότα της εβδομάδας οι ζυμώσεις στους αυτοκινητόδρομους. Ας δούμε αναλυτικά τι είχαμε:

Τρίζουν από τώρα οι τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας. Όπως όλα δείχνουν η νέα αύξηση της τιμής θα πραγματοποιηθεί και θα μας κάνει να δυσφορήσουμε για μία ακόμα φορά. Όλα θα εξαρτηθούν από τις επαφές με την Τρόικα η οποία μέχρι τώρα μας έχει συνηθίσει σε κακά νέα.

Πακέτο ΟΛΘ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ θέλουν οι Ρώσοι για να καταθέσουν προσφορά. Οι απαιτήσεις πλέον των αγοραστών γίνονται όλο και περισσότερες και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τι θα συμβεί τελικά με τις δύο ιστορικές εταιρείες του Δημοσίου. Για την ιστορία αναφέρουμε πως είχαμε 3 ενδιαφερόμενους για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στις Βρυξέλλες  έχουν εφαρμόσει το σύστημα καρότο-μαστίγιο. Από την μία εμφανίζονται έτοιμες να εγκρίνουν τις νέες συμφωνίες ενώ από την άλλη είναι διστακτικές και θέλουν να δουν μήπως υπάρχουν παράνομες χρηματοδοτήσεις ή άλλα μεμπτά. Αν αποφάσιζαν πάντως θα προσέφεραν σημαντική βοήθεια στα έργα που κρέμονται πλέον στην κυριολεξία από μία κλωστή.

Υπογράφηκαν οι μελέτες για τα τμήματα της Γραμμής 4 Περισσός-Αλσος ΒεΊκου και Μαρούσι-Λυκόβρυση-Εθνική Οδός. Πρόκειται για τις τελευταίες προσθήκες της γραμμής 4 που θα εξυπηρετεί ένα τεράστιο τμήμα της Αθήνας όταν θα λειτουργήσει. Κατά τα άλλα νεκρή παραμένει η πιθανότητα δημοπράτησης έστω του πρώτου τμήματος της γραμμής ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ με 9 σταθμούς.

Ενώ η Ιόνια Οδός χαροπαλεύει, στο Υπουργείο Υποδομών κάνουν προσπάθειες να εντάξουν στο ΕΣΠΑ της φυσικής συνέχειας του αυτοκινητόδρομου, Ιωάννινα-Κακαβιά. Αν το καταφέρουν θα είναι άθλος. Αν όχι (που είναι και το πιο πιθανό) το έργο θα κατασκευαστεί στο επόμενο ΕΣΠΑ.

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Ταχύτερο αναπτυσσόμενο λιμάνι του Κόσμου για φέτος είναι ο Πειραιάς σύμφωνα με έρευνα. Υπογράφηκε και ξεκινά το μεγάλο έργο αναβάθμισης του Λιμένα Αγίου Ευστρατίου και η παράκαμψη Χαλανδρίτσας. Ξεκίνησαν οι μελέτες της ΕΡΓΟΣΕ για τα τμήματα Πάτρα-Καβάσιλα-Πύργος. 5 είναι οι μνηστήρες για το εργοστάσιο απορριμμάτων στο Γραμματικό. Μεγάλα σχέδια στον ΠΑΟΚ και ένα από αυτά είναι η κατασκευή μοντέρνου γηπέδου με προδιαγραφές Champions League και 40.000 άτομα χωρητικότητα. Σε δημοπράτηση μεγάλο έργο αποχέτευσης στις περιοχές Διονύσου, Σταμάτας, Κρυονερίου και Αγίου Στεφάνου.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νέο πακτωλό χρημάτων για μεγάλα έργα υποδομών ετοιμάζουν στην Κίνα για μέχρι το 2015. Ανακαλύφθηκαν νέα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Λιβύη.

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα