Connect with us

Ανασκοπήσεις

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: Τα σημαντικότερα γεγονότα στα έργα την περίοδο 10-16 Φεβρουαρίου 2014

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι εξελίξεις με την έγκυρη ματιά του ypodomes.com

Οι εξελίξεις τρέχουν και αυτή την εβδομάδα και μέγιστη είδηση είναι οι αναταράξεις γύρω από την καθυστέρηση στην δημοπράτηση των έργων στον Φαληρικό Όρμο. Ας δούμε αναλυτικά:

Φούντωσαν οι φήμες για ναυάγιο στην δημοπράτηση των έργων ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου. Το έργο δεν μπήκε σε κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και οι καμπάνες για νέος φιάσκο χτύπησαν. Στο τέλος της εβδομάδας έγινε μια σύσκεψη για να λυθεί το πρόβλημα και το έργο να τρέξει. Θα τρέξει;

Εμπορικά καταστήματα σε 13 σταθμούς του Μετρό θα έχουμε σύντομα καθώς λήφθηκε η σχετική απόφαση. Αναμένεται να τονώσει τα οικονομικά της ΣΤΑΣΥ που είναι παγωμένα. Η επιτυχία τους θα σημάνει και την γενική αξιοποίηση όλων των σταθμών στο μέλλον.

Στο τέλος του 2015 θα είναι έτοιμη η Ιόνια Οδός, όπως είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης κος Χατζηδάκης. Οριστικά σήραγγα θα δούμε στην διέλευση της Παλιοβούνας (ή Κλόκοβας). Τώρα τα εργοτάξια τα είδαμε να πυκνώνουν και είμαστε σε πλήρη αναμονή για την πρόοδο των έργων.

Σημαντικά προβλήματα πλέον στην επέκταση του Μετρό προς Πειραιά. Αρχαιολογικά στο κέντρο της πόλης, καθυστερήσεις στο εργοτάξιο σε Πειραιά και Μανιάτικα και αργός Μετροπόντικας είναι τα σημαντικότερα. Πάντως το έργο σε γενικές γραμμές προχωρά και οι αργοπορίες μπορούν να αναστραφούν αν στο μέλλον επιδείξουν όλοι υπευθυνότητα.

Σε τελική φάση είναι το μεγάλο έργο για τον  αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο-Σπάρτη. Η τελευταία εκκρεμότητα είναι τα αρχαιολογικά ευρήματα λίγο πριν το τέλος του έργου στην Σπάρτη. Εκεί αναμένεται να τελειώσουν οι ανασκαφές σύντομα για να δούμε το έργο των 50χλμ  κλειστού αυτοκινητόδρομου να ολοκληρώνεται στα τέλη του φετινού έτους.

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Όχι λέει το Επιμελητήριο Λευκάδας στην σχεδιαζόμενη Ζεύξη με την Αιτωλοακαρνανία. Μέσω διαγωνισμού ο ΟΣΕ θα δώσει την συντήρηση του δικτύου με αναμενόμενο κόστος 35εκ.ευρώ. Η ΓΑΙΑΟΣΕ σχεδιάζει μέσω ΣΔΙΤ την ανέγερση εμπορικού κέντρου στον σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ.

Οριστικά στην Jermyn δόθηκε ο Αστέρας Βουλιαγμένης. Η Digea ανέλαβε όλη την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. 9,99 θα κοστίζει ένα σιδηροδρομικό ή αεροπορικό εισιτήριο με τις εταιρείες ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Ryanair. Έργα προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας αποφάσισε το ΚΑΣ.

Στο 35% η πρόοδος στο οδικό έργο Φλώρινα-Νίκη και στο 40% στο Κορομηλιά-Κρυσταλλοπηγή. Στην ένωση J&P ΑΒΑΞ- Μεσόγειος-ΑΑΓΗΣ ανατέθηκε το έργο για το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων. Σε δημοπράτηση είναι το έργο ολοκλήρωσης του Φράγματος Κρητηνίας. Ξεκίνησε σημαντικό αστικό έργο στο κέντρο της Καβάλας.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η Siemens ανέλαβε την κατασκευή 79 ανεμογεννητριών για αιολικό πάρκο στο Τέξας.  Με αμαξοστοιχία εξπρές θα γίνεται πλέον η μεταφορά από το Αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ του Παρισίου στο κέντρο της πόλης. Στην Άγκυρα εγκαινιάστηκε μία μεγάλη επέκταση του Μετρό της πόλης με μήκος 15,5χλμ. Στην Αλγερία η ΜΕΤΚΑ ανέλαβε έργο 8 νέων μονάδων ηλεκτρικής ενέργειας.

Advertisement

Facebook

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα