Connect with us

Ανασκοπήσεις

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 2011:Τα σημαντικότερα έργα υπό κατασκευή

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέσα στην γενική σύγχυση που επικράτησε το έτος που τελειώνει τα έργα που βρίσκονται υπό κατασκευή στη χώρα έγιναν είδος «πολυτελείας»

Μία σειρά από μεγάλα έργα πάγωσαν φέρνοντας βαρυχειμωνιά. Αν και ήταν η δυσκολότερη χρονιά για τις υποδομές εν τούτοις πρέπει να επισημάνουμε ότι ήταν καλύτερη από το 2010 που η γενική κατάρρευση έφερε τρομερά αποτελέσματα στην εξέλιξη πολλών έργων.

Αντίθετα φέτος παρά το γεγονός του «τσεκουρωμένου» Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είχαμε μία παραγωγή έργων που έφερε κάποια μουδιασμένα χαμόγελα στις μεγάλες τεχνικές εταιρείες. Πιο καλή ήταν η κατάσταση στα έργα μεσαίου προϋπολογισμού που έδωσαν ανάσες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Μεγάλος νικητής για την χρονιά που τελειώνει είναι αναμφισβήτητα το Μετρό Θεσσαλονίκης που δείχνει να ξεπερνά τα σοβαρά του προβλήματα και να ρίχνει το βάρος στην κατασκευή και ολοκλήρωση του τουλάχιστον το 2015. Από την άλλη πλευρά μεγάλος ηττημένος είναι τα έργα στους 4 αυτοκινητόδρομους που «κλάταραν» μέχρι τον Μάιο αφήνοντας σύξυλους πολίτες, οδηγούς, και Υπουργείο..

Κύριο χαρακτηριστικό της χρονιάς που τελειώνει ήταν το πάγωμα και κλείσιμο πολλών έργων που θα ξεκινήσουν στο μέλλον και η έναρξη κάποιων έργων με πολύ φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα. Θετική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός της επιτάχυνσης των απαλλοτριώσεων που αποδείχθηκαν μεγάλος μπελάς για τα εργοτάξια τα τελευταία χρόνια.

Στην φετινή λίστα με τα έργα υπό κατασκευή θα έχουμε και δύο προσθήκες. Μία λίστα με τα «παγωμένα» έργα καθώς δυστυχώς αποτελούν από μόνα τους κατηγορία ενώ θα υπάρχει και μια τρίτη λίστα με τα έργα που πρόκειται να ξεκινήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΈΡΓΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 2011
1.ΜΕΣΑ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ (Μετρό, Τραμ, Σιδηρόδρομος)
Οι παγωμένες επεκτάσεις του Μετρό αποτέλεσαν πολλές φορές σημείο συζήτησης και αντιπαράθεσης. Το πρόβλημα με την Siemens αποτέλεσε τροχοπέδη για την ολοκλήρωση και παράδοση των επεκτάσεων που έχουν ολοκληρώσει την κατασκευή τους και απομένει η τοποθέτηση των ηλεκτρομηχανολογικών μηχανημάτων για να παραδοθούν. Οι επεκτάσεις είναι
Α.ΓΡΑΜΜΗ 2: ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΕΛΛΗΝΙΚΟ με 4 σταθμούς (ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΜΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ)
Β.ΓΡΑΜΜΗ 2: ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ- ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ με 2 σταθμούς (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ)
Γ.ΓΡΑΜΜΗ 3: ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΧΑΪΔΑΡΙ με τον σταθμό ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

Στο Μετρό Θεσσαλονίκης οι παιδικές ασθένειες φαίνεται ότι πέρασαν και το έργο παίρνει μπρος για τα καλά. Η πρόοδος του αγγίζει το 45% αλλά μέσα σε ένα χρόνο είχαμε πρόοδο άνω του 20% πράγμα που έφερε χαμόγελα για την ολοκλήρωση του τουλάχιστον το 2015. Οι μετροπόντικες έχουν διανύσει σχεδόν 6χλμ ο καθένας. Το έργο περιλαμβάνει 13 σταθμούς από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι την Νέα Ελβετία.

Στα έργα του ΟΣΕ έχουμε δύο μέτωπα. Το μέτωπο της Πελοποννήσου από το Κιάτο μέχρι τη Ροδοδάφνη Αιγίου έχουμε σε εξέλιξη πολλές εργολαβίες και η ολοκλήρωση τους μας πάει στο 2016. Το μήκος των έργων είναι σε ακτίνα περίπου 80χλμ.

Το μέτωπο σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία είναι από την Τιθορέα μέχρι το Λιανοκλάδι και από εκεί μέχρι τον Δομοκό. Συνολικά είναι 106χλμ. Οι παρούσες εργολαβίες τελειώνουν χωρίς να ολοκληρώσουν τα έργα λόγω υπερβάσεων και αναμένεται διαγωνισμός σκούπα για την ολοκλήρωση τους που τοποθετείται το 2015.

2.ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ
Στον Αυτοκινητόδρομο Μορέα συνεχίζεται η κατασκευή και μέσα στο 2011 ο δρόμος πλήρως αναβαθμισμένος έφτασε μέχρι τα Παραδείσια, στην Μεγαλόπολη. Συνεχίζονται και τα έργα στον κλάδο Λεύκτρο-Σπάρτη που θα ολοκληρωθούν το 2013. Στα τέλη του 2012 ο δρόμος θα φτάσει στην Καλαμάτα.

Το έργο του οδικού άξονα ‘Ακτιο- Αμβρακία είναι σε πλήρη εξέλιξη. Έχει μήκος 48χλμ και θα όταν ολοκληρωθεί το 2013 θα είναι ένας κλειστός αυτοκινητόδρομος. Στα τέλη του 2012 περιμένουμε την παράκαμψη Αμφιλοχίας.

Υπό κατασκευή είναι τα οδικά τμήματα: Καρτέρι -Πάργα (Ήπειρος), Ποτίδαια- Κασσάνδρα, Θέρμη- Γαλάτιστα (Κεντρική Μακεδονία), Μαρκόπουλο- Καλύβια-Ανάβυσσός (Αττική) και η κατασκευή Ανισόπεδου Κόμβου σύνδεσης των Παραγλαύκιων Αρτηριών με το Νέο Λιμάνι της Πάτρας.
Υπό κατασκευή είναι τα έργα του Βόρειου Οδικού ¶ξονα της Κρήτης στα τμήματα: παράκαμψη Μαλίων που θα παραδοθεί τις επόμενες μέρες και το ¶γιος Νικόλαος- Καλό Χωριό που θα ολοκληρωθεί το 2012.

Στους κάθετους άξονες της Εγνατίας υπό κατασκευή είναι τα τμήματα Κορομηλιά- Κρυσταλλοπηγή (κάθετος Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή), Νίκη-Φλώρινα (κάθετος Κοζάνη- Νίκη), Αρδάνιο-Μάνδρα-Ψαθάδες (κάθετος Αρδάνιο- Ορμένιο), Κομοτηνή- Σύνορα (όλος ο κάθετος).

Στην Θεσσαλονίκη ξεκίνησε το μεγάλο έργο της κατασκευής του Ανισόπεδου Κόμβου Κ16 που θα ενώνει την Εθνική Οδό με την Περιφερειακή. Υπό κατασκευή εδώ και μερικούς μήνες είναι τα έργα ανάπλασης της Νέας Παραλίας από το Βασιλικό Θέατρο με ορίζοντα ολοκλήρωσης τις αρχές του 2014.

3.ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΡΓΑ
Σε άλλα έργα υπό κατασκευή είναι τα Φράγματα Πείρου-Παραπείρου, Αποσελέμη, Ιλαρίωνα και η κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων στο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Στα έργα τουριστικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος, υπό κατασκευή είναι τα έργα Β και Γ φάση στο λιμένα Ηγουμενίτσας. Υπό κατασκευή είναι το μεγάλο έργο αναβάθμισης του Αεροδρομίου Μακεδονία και το έργο αναβάθμισης του Αεροδρομίου Ιωαννίνων.

ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ
Δυστυχώς παγωμένα εδώ και πολλούς μήνες ήταν τα μεγαλύτερα έργα που κατασκευάζονταν στην Ελλάδα από το 2008. Είναι τα έργα στους αυτοκινητόδρομους που ήταν και η μεγαλύτερη ελπίδα για ανάπτυξη. Τώρα το βάρος πέφτει στην επανεκκίνηση τους πιθανότατα την ¶νοιξη. Είναι συγκεκριμένα οι άξονες:
1.ΑΝΤΙΡΡΙΟ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ (ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ)
2.ΡΑΧΕΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ- ΚΛΕΙΔΙ ΗΜΑΘΙΑΣ (ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ)-περιλαμβάνει τις Σήραγγες Τεμπών
3.ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ (ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ)
4.ΛΑΜΙΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ-ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ Ε65)

Στα παγωμένα έργα περνά το έργο της αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής Πειραιάς- Αθήνα-3 Γέφυρες καθώς η εργολαβία διαλύθηκε. Περιμένουμε την επαναδημοπράτηση της στο πρώτο εξάμηνο του 2012. Το έργο περιλαμβάνει σταθμούς του Προαστιακού Σιδηρόδρομου και την ηλεκτροκίνηση.

Παγωμένο είναι το έργο για τον περιφερειακό Βόλου και περιμένουμε εξελίξεις με την επαναδημοπράτηση του αυτές τις μέρες.

ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ
Το έργο της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας από το Χαϊδάρι στον Πειραιά ολοκληρώθηκε πριν λίγο καιρό και είμαστε εν αναμονή για την υπογραφή της σύμβασης, Τα έργα θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2012 με σκοπό να ολοκληρωθούν το 2017. Η επέκταση περιλαμβάνει 7,5χλμ σήραγγας και τους σταθμούς ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΝΙΚΑΙΑ, ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. Ανάδοχο σχήμα η Κ/Ξ J&P-GHELLA-ALSTOM.

Την υπογραφή της σύμβασης περιμένουμε για το σιδηροδρομικό έργο Διακοπτό- Αίγιο και την κατασκευή των σταθμών από το Ξυλόκαστρο μέχρι το Αίγιο. Αυτό αναμένεται να γίνει άμεσα και τα έργα να ξεκινήσουν με ορίζοντα το 2016.

Ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα τα παγωμένα έργα του Μαλιακού στην παράκαμψη Λαμίας και το Στυλίδα- Ράχες με νέους αναδόχους. Στα τέλη του 2013 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί.
Σύντομα θα ξεκινήσει και το τμήμα Στρυμονικό- Λευκώνας-Χριστός (κάθετος Εγνατίας Θεσσαλονίκη- Σέρρες-Προμαχώνας).

Τα έργα της ανάπλασης του Δέλτα Φαλήρου σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Ιδρύματος Νιάρχου είναι έτοιμα να ξεκινήσουν και περιλαμβάνουν την Εθνική Βιβλιοθήκη, την Νέα Λυρική Σκηνή και ένα τεράστιο πάρκο.

Πολύ σύντομα θα ξεκινήσει το μεγάλο έργο της επέκτασης του 6ου προβλήτα στη Θεσσαλονίκη και τα έργα Γ φάσης στο λιμένα της Πάτρας.
Πηγή:ypodomes.com

image_pdfimage_print

Ανασκοπήσεις

Οι ΤΟΡ-10 πιο δημοφιλείς ειδήσεις του Ιουνίου

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο δεύτερος μήνας στη μετά-καραντίνα εποχή χαρακτηρίστηκε από αρκετή δραστηριότητα στον τομέα των υποδομών και των έργων.

Εξελίξεις για τους αυτοκινητόδρομους, μεγάλες αναπλάσεις στην Αττική, σιδηρόδρομος αλλά και μεγάλα νέα στον τομέα της ενέργειας συνέθεσαν το μενού του μήνα.

Δείτε παρακάτω τις ΤΟΡ-10 πιο διαβασμένες ειδήσεις του Ιουνίου, για να πιάσετε τον παλμό των υποδομών και της αγοράς

10. Δείτε πώς άλλαξαν δύο κεντρικοί δρόμοι στην Αθήνα – Έρχονται νέες πεζοδρομήσεις
Διαβάστε το άρθρο

9. Δείτε πώς θα αλλάξει η Παραλία Γλυφάδας – Εγκρίθηκε το master plan της ανάπλασης
Διαβάστε το άρθρο

8. Ξεκινά η «μεγάλη» ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης – Τι σημαίνει το έργο;
Διαβάστε το άρθρο

7. Πώς άλλαξε όψη η Πανεπιστημίου – Δείτε φωτό
Διαβάστε το άρθρο

6. Πώς θα φθάσει τελικά το σύγχρονο τρένο στην Πάτρα;
Διαβάστε το άρθρο

5. Η Ήπειρος διεκδικεί την έλευση του τρένου μέχρι Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα
Διαβάστε το άρθρο

4. GRITS: Το νέο σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων με ένα πομποδέκτη για όλους τους αυτοκινητόδρομους
Διαβάστε το άρθρο

3. Δείτε την εξέλιξη των έργων ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου από ψηλά!
Διαβάστε το άρθρο

2. Νέο γήπεδο ΠΑΟΚ: Ποιος δρόμος υπογειοποιείται, ποιος σταθμός Μετρό θα εξυπηρετεί
Διαβάστε το άρθρο

1. Αισιοδοξία για την έγκριση του βόρειου τμήματος του Ε65, Τρίκαλα-Εγνατία
Διαβάστε το άρθρο

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ανασκοπήσεις

Οι Εξελίξεις στον κόσμο των Υποδομών και των Μεταφορών: 24-30 Ιουνίου 2019

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Αττική Οδός μονοπώλησε το ενδιαφέρον στις υποδομές την εβδομάδα που πέρασε. Ωστόσο η ειδησεογραφία έστω και προεκλογική, ήταν ενδιαφέρουσα και σε κάποια σημεία σημαντική. Ας δούμε όμως τι συνέβη τελικά την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΕΑ
Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου το Υπ.ΥΠΟΜΕ ανέστειλε τις προγραμματισμένες αυξήσεις στην τιμή του διοδίου της Αττικής Οδού. Από την πλευρά της η εταιρεία απειλεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και το μόνο βέβαιο είναι ότι η υπόθεση θα πρέπει να λυθεί από την επόμενη κυβέρνηση.

Στη Β` φάση περνά ο διαγωνισμός για το Εμπορευματικό Κέντρο “Θριάσιο 2”, εκτός μένει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί από την επόμενη κυβέρνηση καθώς μένουν λίγες μέρες για τις εκλογές.

Στο Μετρό της Αθήνας για το 2020 παραπέμπεται η λειτουργία των σταθμών ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ και ΝΙΚΑΙΑ μιας και δύο παράπλευροι διαγωνισμοί κράτησαν πίσω τη λειτουργία τους που ήταν προγραμματισμένη για το φετινό καλοκαίρι.

Τα έργα μεταμορφώνουν το Αεροδρόμιο της Μυκόνου και με την ολοκλήρωση τους το 2021, εκτιμάται ότι θα συμβάλουν στην αλλαγή της σημερινής εικόνας των αεροδρομίων. Ο αεροσταθμός θα έχει ενταγμένα στοιχεία της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής.

Στους Υδρογονάνθρακες, στο ΥΠΕΝ υπογράφηκαν οι συμβάσεις για τα οικόπεδα της Κρήτης με ΕΛΠΕ – Total – ExxonMobil ξεκινώντας ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που στόχο έχει να καταστήσει την χώρα μας ως ενεργειακό διεθνή παίκτη. Τα αποτελέσματα θα πάρουν αρκετά χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν.

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Στην εγκατάσταση υπόγειων κάδων απορριμμάτων προχωρά ο Δήμος Νίκαιας – Αγ .Ι. Ρέντη. Έσπασαν το φράγμα του 5% στην προμήθεια ηλεκτρισμού Ήρων και Protergia. Η MYTILINEOS αποκτά το 100% της METKA EGN. Επένδυση 7 εκατ. ευρώ για 5άστερο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στον τερματικό του Μετρό. Στα 10εκατ.ευρώ η επιδότηση του Δημοσίου στη Νέα Οδό για τη μη λειτουργία διοδίων σε Βαρυμπόμπη, Άγιο Στέφανο και Χαλκίδα το 2018. Ξεκινά η οριστική μελέτη για το νέο Λιμάνι της Πάρου.

Γήπεδο ΑΕΚ: 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών. Ολοκληρώθηκε η συμφωνία πώλησης του Νότιου Αφάντου στην Τ.Ν. Aegean Sun Investment Ltd. Ολοκληρώθηκε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών με ορίζοντα 20ετίας. Εγνατία Οδός: Σε δημοπράτηση δύο έργα αποκατάστασης οδοστρώματος με 22,4εκατ.ευρώ. Παράταση για τον Σεπτέμβριο στον διαγωνισμό για τα 750 αστικά λεωφορεία σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για το 30% του «Ελ. Βενιζέλος» από το ΤΑΙΠΕΔ.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νέο διεθνές έργο πληροφορικής, για τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς ENISA και Cedefop εξασφάλισε ο Όμιλος ΟΤΕ.

ypodomes.com

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ανασκοπήσεις

Οι εξελίξεις στον κόσμο των Υποδομών και των Μεταφορών 10-23 Ιουνίου 2019

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο ακόμα εβδομάδες του Ιούνη πέρασαν και τα γεγονότα τρέχουν. Είμαστε σε προεκλογική περίοδο και τα κόμματα έχουν ήδη ξεκινήσει την εκστρατεία τους με προγράμματα, ομιλίες, διαξιφισμούς. Στο χώρο των υποδομών και των μεταφορών αδιαμφισβήτητα, το απόλυτο γεγονός, ήταν το 3ο Συνέδριο Υποδομών-Μεταφορών το οποίο συγκέντρωσε την προσοχή και των δύο κλάδων. Πιο αναλυτικά.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΕΑ
Ανακλήθηκε η απόφαση αναδοχής για την εργολαβία-σκούπα στο Άκτιο-Αμβρακία. Αυτό μας γυρνάει στην αρχή του διαγωνισμού και πλέον όλα είναι ανοιχτά για το ποιος θα αναλάβει αυτό το σημαντικό για τη Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο έργο.

Ξεκινούν στο Μετρό Αθήνας οι τοπογραφικές μελέτες για την επέκταση της Γραμμής 4 στην Πετρούπολη και της επέκτασης προς Καματερό της Γραμμής. Είναι το πρώτο βήμα για την ωρίμανση των σχετικών έργων που θα μας απασχολήσουν κάποια χρόνια αργότερα.

Αυξήσεις στα διόδια της Αττικής Οδού από την 1η Ιουλίου ανακοίνωσε η εταιρεία και φυσικά ακολούθησε πλήθος αντιδράσεων. Το γεγονός είναι ότι η τιμή φτάνει τα 3 ευρώ και απο 1.1.2020 τα 3,30 ευρώ.

Έκπτωτος από τις 2 εργολαβίες του Πάτρα – Πύργος ο Καλογρίτσας περιπλέκοντας για μία ακόμα φορά την κατάσταση στο πολύπαθο αυτό έργο. Τώρα η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και φυσικά στο ποιος τελικά θα αναλάβει αυτές τις δύο εργολαβίες.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από το 3ο Συνέδριο Υποδομών-Μεταφορών στο Μέγαρο Μουσικής. 45 ομιλητές έδωσαν το δικό τους στίγμα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Το πάνελ των κατασκευών εκρηκτικό με διαξιφισμούς ενώ σε το πάνελ των μεταφορών απέδειξε για μία ακόμα φορά την γεωμετρικά ανοδική πορεία του κλάδου.

Βράβευση του ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Ηπείρου στο 3ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών ως το έργο της χρονιάς 2018, από τη σχετική ψηφοφορία που είχε γίνει στο τέλος της χρονιάς. Τα βραβεία παρέλαβαν οι Νίκος Μαντζούφας, Τατιάνα Καλογιάννη και Γιώργος Αγραφιώτης.

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Προσλαμβάνονται σύμβουλοι για την επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης στους Αυτοκινητόδρομους. Θεσμοθετούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι όροι λειτουργίας σταθμών βαρέων οχημάτων. Η Κ/Ξ ΤΕΚΑΛ-ΠΕΤΡΗΣ μειοδότησε στο έργο της εργολαβίας-σκούπας για την Περιφερειακή Κατερίνης. Υπογράφηκε η σύμβαση για νέο Αιολικό Πάρκο της ΔΕΗ στην Κεφαλονιά. Το Φθινόπωρο η είσοδος της ΔΕΗ στο ενεργειακό “double play” με ρεύμα και φυσικό αέριο. Έργα άνω των 4 δισ. ευρώ από την Αττικό Μετρό την επόμενη δεκαετία. AEGEAN: Για ένατη συνεχή χρονιά καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρία στην Ευρώπη. ΚΤΥΠ ΑΕ: Υπογραφή σύμβασης για έργα στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά. Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος: 2 χρόνια αεροπορική σύνδεση Αθήνα – Σιγκαπούρη με Scoot!. Το βραβείο «Μεταφορική Εταιρεία για το 2018» έλαβε η Turkish Airlines στο 3ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών. Γιάννης Μυλόπουλος: Δημοπρατούνται οι πρόδρομες εργασίες για την επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης στα δυτικά.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ισχυροποιείται η παρουσία της ΑΒΑΞ στο Κατάρ με την εξαγορά τριών θυγατρικών της J&P Overseas. Στη Σωληνουργεία Κορίνθου η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου 150 χλμ. για λογαριασμό της ιταλικής Snam. Εγκαίνια για τη νέα Μονάδα Αφαλάτωσης στη Νίσυρο. ΑΚΤΩΡ: Ανάδοχος για σιδηροδρομικό έργο €627 εκατ. στη Ρουμανία. Το Σχέδιο Γιούνκερ φθάνει σχεδόν τα 410 δισεκ. ευρώ σε επενδύσεις σε ολόκληρη την ΕΕ.

ypodomes.com

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα