Connect with us

Ανασκοπήσεις

Ανασκοπήσεις 2010: Τα σημαντικότερα γεγονότα στις Υποδομές το 2010

Δημοσιεύθηκε

στις

Η χρονιά που τελειώνει σε λίγες μέρες είναι η πρώτη της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα. Για την χώρα μας ήταν σίγουρα μια δύσκολη χρονιά. Ήταν η χρονιά που ανατράπηκαν τα πάντα, η οικονομία μπήκε σε επιτήρηση και σιγά σιγά ζήσαμε ένα παρατεταμένο οικονομικό χειμώνα που σάρωσε τα πάντα.

Τίποτα δεν έχει μείνει ανεπηρέαστο και σίγουρα το ίδιο ισχύει και για τα έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη ή θα γίνουν. Δεν υπάρχουν πολλά ευχάριστα νέα, οι παραδόσεις έργων είναι μετρημένες και μικρές, οι προωθήσεις νέων έργων μηδενικές.

Ούτε το ΕΣΠΑ δεν έσωσε την φετινή παρτίδα που θεωρείται ως μαύρη χρονιά για τις εγχώριες τεχνικές εταιρείες. Τα οδικά έργα που ευτυχώς δεν είναι δημόσια και έχουν να κάνουν με συμβάσεις παραχώρησης προχωρούν. ¶λλα ικανοποιητικά και άλλα όχι. Στα έργα Μετρό ζούμε μια κωμωδία όπου μια ιδιωτική εταιρεία έχει καταφέρει να παγώσει την παράδοση 3 επεκτάσεων με 7 σταθμούς! Και στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα δεν είναι καλύτερα καθώς το έργο συνεχίζει με πολλές καθυστερήσεις.

Από τις υπόλοιπες υποδομές έγιναν πολύ λίγα πράγματα και το μόνο που ξεχωρίζει είναι το νέο γήπεδο της ΑΕΛ στη Λάρισα. Αγωνία υπάρχει και για τις υποδομές των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 που θα γίνουν σε Βόλο και Λάρισα.

Μια ευχάριστη εξαίρεση είναι η μαζική προώθηση έργων ενέργειας και μάλιστα πράσινης που στη χώρα μας μπορεί να αποτελέσει ένα ανάχωμα στην κρίση.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα γεγονότα των υποδομών ανά κατηγορία:

ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ
Η χρονιά ανήκει στα έργα με παραχώρηση. Ιόνια Οδός, Ολυμπία Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ανατολική Οδός Πελοποννήσου, Κεντρική Οδός Ε-65 προχωρούν.

Στην Ανατολική Οδό παραδόθηκαν οι σήραγγες Νεοχωρίου και Στέρνας και το οδικό τμήμα Τρίπολη- Αθήναιο- Παραδείσια δημιουργώντας ένα συνεχόμενο δρόμο 113 χλμ. Υπό κατασκευή είναι και το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, που όμως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης (χρηματοδοτείται με εθνικά κονδύλια).

Στην Ολυμπία Οδό τα έργα τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα μέσα στο 2011 να δούμε και τα πρώτα έτοιμα τμήματα. Αυτό ισχύει όμως μόνο για το τμήμα μέχρι τον Πύργο καθώς το πρόβλημα με το οικοσύστημα της λίμνης του Καϊάφα παραμένει και τα έργα κάτω από τον Πύργο έχουν παγώσει.

Στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου μετά την πεντάμηνη διακοπή στην διέλευση των Τεμπών λόγω κατολισθήσεων, δεν υπήρξε κάτι άλλο που να εμποδίζει τα έργα κατασκευής των σηράγγων και των γεφυρών, που θα παραδοθούν όπως φαίνεται στην ώρα τους το Φθινόπωρο του 2012. Μέσα στο έτος διανοίχθηκε μεγάλο μέρος από τις 3 σήραγγες που είναι υπό κατασκευή.

Η Ιόνια Οδός μαστίζεται από το μεγάλο όπως αποδεικνύεται πρόβλημα των απαλλοτριώσεων. Μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί συνολική λύση και ετοιμάζεται «Ολυμπιακού» τύπου νόμος για την εξεύρεση λύσης. Κατά τα άλλα, αναμένεται να δοθεί η παράκαμψη ¶ρτας σχεδόν με ένα χρόνο καθυστέρησης και όχι ολοκληρωμένη.

Η Κεντρική Οδός ή Ε65 προχωρά με απώλειες. Το τμήμα Καλαμπάκα – Εγνατία έχει μπλοκάρει λόγω περιβαλλοντικών προβλημάτων. Στον υπόλοιπο άξονα δεν παρατηρούνται προβλήματα. Εδώ να σημειώσουμε ότι υπάρχει ελάχιστη ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο του έργου αυτού. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2014 και θα ενώσει Λαμία – Καρδίτσα – Τρίκαλα – Καλαμπάκα με την Εγνατία στο ύψος των Γρεβενών.

Στα μεγάλα οδικά έργα που συνεχίζουν με εθνικά κονδύλια, είχαμε την εκκίνηση του έργου του οδικού άξονα ¶κτιο – Αμβρακία που ξεκίνησε τον Μάρτιο. Εδώ το πρόβλημα με την αποχώρηση του εργολάβου από την 3η εργολαβία ευτυχώς δεν δημιούργησε πρόβλημα και το έργο προχωρά.

Τα έργα του Μαλιακού Στυλίδα-Ράχες και η Παράκαμψη Λαμίας δυστυχώς παραμένουν κολλημένα και δεν προβλέπονται καλύτερες μέρες καθώς η ανάδοχος τεχνική εταιρεία έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Ο ΒΟΑΚ παραμένει άπιαστο όνειρο και δεν προβλέπονται νέα έργα μέσα στο 2011. Ξεκίνησε και το έργο Καρτέρι- Πάργα.

Εξαγγελίες είχαμε για την Εξωτερική Περιφερειακή Θεσσαλονίκης για ανισόπεδους κόμβους στην Περιφερειακή Θεσσαλονίκης αλλά προς το παρόν καμία κίνηση για τους διαγωνισμούς. Σε αναμονή είμαστε και για τις νέες μικρότερες επεκτάσεις της Αττικής Οδού. Εξαγγέλθηκαν επίσης τα παρακάτω έργα  : Υποθαλάσσια σύνδεση Λευκάδας, Υποθαλάσσια σύνδεση Σαλαμίνας,  οδικός άξονας Ελευσίνα- Θήβα-Υλίκη, η Ζεύξη του Θερμαϊκού.

Οι κάθετοι της Εγνατίας Οδού προχωρούν και αυτοί σύμφωνα με το πνεύμα της εποχής, με πολύ δυσκολία. Παραδόθηκε ένα τμήμα του κάθετου Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή (Βογατσικό- Αλιάκμονας) ενώ μπήκαν και τα πρώτα διόδια στον Πολύμυλο Κοζάνης. 

Πριν λίγες μέρες παραδόθηκε και η σήραγγα Γκρόπας στον άξονα Τρίκαλα- ¶ρτα μήκους 1.500 μέτρων. Συνεχίζονται τα έργα στους κάθετους Κομοτηνή- Σύνορα, Αρδάνιο-Ορμένιο (παραδόθηκε η παράκαμψη Θουρίου) και Θεσσαλονίκη- Σέρρες- Προμαχώνας. Μελέτες έχουμε για τον δρόμο Νίκη- Φλώρινα- Κοζάνη-Λάρισα και τον Ε61 Σέρρες- Καβάλα- Δράμα.

ΜΕΤΡΟ
Χαμένη η φετινή χρονιά για το Μετρό της Αθήνας καθώς οι προγραμματισμένες παραδόσεις των επεκτάσεων για Ανθούπολη, Ελληνικό και Χαϊδάρι έμπλεξαν στο δίκτυο της ..Siemens. Αλλεπάλληλες καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων. Ακόμα και τώρα δεν γνωρίζουμε τις ημερομηνίες παράδοσης των επεκτάσεων αυτών με αποτέλεσμα την ομηρία τους..

Μικρή ανάσα σε όλα αυτά έδωσε ο νέος σταθμός του Μετρό ΧΟΛΑΡΓΟΣ που παραδόθηκε τον Ιούλιο, ενώ περιμένουμε από μέρα σε μέρα την παράδοση του σταθμού ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. Ο διαγωνισμός – ανέκδοτο πλέον στον Πειραιά παρέμεινε στο σημείο που ήταν πριν από 12 μήνες και πριν από 24 μήνες και πριν από 36 μήνες.. Η νέα υπόσχεση είναι να έχουμε τον ανάδοχο τον Ιούνιο του 2011..

Όσον αφορά τη Γραμμή 4, σε αυτή προστέθηκε ένα κλάδος προς τα Νοτιονατολικά προάστια της Αθήνας και μέχρι την Ηλιούπολη. Πάντως όπως ανακοινώθηκε το πρώτο τμήμα που θα δημοπρατηθεί θα είναι το ¶λσος Βεΐκου – Ευαγγελισμός με 9 σταθμούς το 2012.

Το Μετρό Θεσσαλονίκης δείχνει να βρίσκει το ρυθμό του. Οι μετροπόντικες έχουν σκάψει το 60% του συνολικού υπόγειου μήκους και προχωρούν ακάθεκτοι πλέον. Το πρόβλημα με το σταθμό ΠΑΠΑΦΕΙΟ αποδείχθηκε αξεπέραστο και πλέον υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να παραμείνει μια όμορφη μακέτα. Αναμένεται λύση για αυτή την περίπτωση. Φέτος η παράδοση του Μετρό μετατέθηκε για το 2015.

Ο διαγωνισμός της επέκτασης για την Καλαμαριά προχωρά και υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να έχουμε τον ανάδοχο στα τέλη του 2011 ή τις αρχές του 2012. Ταυτόχρονα αποφασίστηκαν επεκτάσεις προς τον Εύοσμο ενώ αναζητείται χρηματοδότηση για την επέκταση προς Σταυρούπολη. Η λύση του monorail συζητήθηκε για το αεροδρόμιο.

Τα έργα του ΗΣΑΠ συνεχίζονται ακόμα και δεν προβλέπεται να τελειώσουν πριν από το Πάσχα αφού τα αρχαιολογικά ευρήματα καθιστούν την παράδοση τους αδύνατη. Το τμήμα Μοναστηράκι – Αττική παραμένει κλειστό ενώ αντικαταστάθηκαν οι γραμμές σε όλο το τμήμα από το Φάληρο μέχρι το ΚΑΤ. Λόγω κρίσης μάλλον εγκαταλείπεται η ιδέα της επέκτασης από την Κηφισιά μέχρι την Εθνική Οδό.

Στον Πειραιά ο ΟΛΠ δημοπράτησε (κάνοντας την μεγάλη έκπληξη) την ανάπτυξη monorail περιμετρικά του λιμανιού. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες λένε πως ο διαγωνισμός προχωρά κανονικά.

ΤΡΑΜ
Στο Τραμ της Αθήνας ο διαγωνισμός της επέκτασης για Πειραιά δεν θα έχει ανάδοχο ως φαίνεται για καιρό ακόμα και οι νέες υποσχέσεις είναι το έργο να αρχίσει τον Δεκέμβριο του 2011. Μέσα στο χρόνο έγιναν εξαγγελίες για επέκταση του μέσου προς Αργυρούπολη και Πλατεία Αιγύπτου μέσω Πανεπιστημίου. Το Τραμ για μια ακόμα χρονιά περίμενε χωρίς αποτέλεσμα.

Για πρώτη φορά έγιναν εξαγγελίες για Τραμ στη Θεσσαλονίκη και προετοιμάστηκε εκδήλωση ενδιαφέροντος για γραμμή Τραμ από την Πυλαία (ΙΚΕΑ) μέχρι το Νέο Σιδ. Σταθμό μέσω των αξόνων Βασ. Όλγας και Τσιμισκή.

Στο Τραμ της Πάτρας βγήκε οριακά θετικό το τεστ βιωσιμότητας αλλά έκτοτε καμία κουβέντα λόγω κρίσης. Στα Ιωάννινα ξαναβγήκε ο διαγωνισμός σκοπιμότητας ενώ στον Βόλο η απόλυτη σιωπή..

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ
Ο Προαστιακός δυστυχώς δεν δείχνει σημάδια εξέλιξης. Εξηλεκτρίστηκε η γραμμή μέχρι το Κιάτο αλλά τα ηλεκτρικά τρένα άφαντα (αναμένεται η έναρξη). Το ίδιο και τα δρομολόγια με τα ηλεκτρικά τρένα στη Χαλκίδα. Θετική έκπληξη το δρομολόγιο Αεροδρόμιο- ¶νω Λιόσια που είναι σχεδόν πάντα γεμάτο λόγω συχνότητας (ανά 15 λεπτά). Καμία εξέλιξη για την επέκταση προς Λαύριο και Ραφήνα.

Ο Προαστιακός Θεσσαλονίκης δεν είχε καμία εξέλιξη και ούτε προβλέπεται ενώ ξεκίνησε δειλά με μεγάλη επιτυχία ο Προαστιακός Πάτρας μεταξύ της πόλης και του Ρίου.

ΟΣΕ
Τα έργα του ΟΣΕ προχωρούν και αυτά όπως τα υπόλοιπα και δεν είχαμε κάτι συναρπαστικό. Τα έργα στον τμήμα Τιθορέα- Λιανοκλάδι- Δομοκός προχωρούν και προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2015. Μέσα στο 2014 αναμένεται και η ολοκλήρωση των έργων στο τμήμα Κιάτο – Αίγιο. Για το υπόλοιπο τμήμα μέχρι την Πάτρα δεν προβλέπεται υπογειοποίηση λόγω κρίσης ενώ είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν οι σχετικοί διαγωνισμοί. Γενικά για τον ΟΣΕ είναι χρονιά αναμονής για τις σαρωτικές αλλαγές που θα υπάρξουν το 2011.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ- ΛΙΜΑΝΙΑ
Περιμένουμε το μεγαλύτερο των μεγάλων έργων αυτής της δεκαετίας που δεν είναι άλλο από το Νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλλι Ηρακλείου. Ο διαγωνισμός θα γίνει σε λίγες μέρες μετά από συνεχείς παρατάσεις. Το έργο της επέκτασης του διαδρόμου του Αεροδρομίου Μακεδονία προχωρά και σε 2 χρόνια από σήμερα θα είναι έτοιμο.

Συνεχίζονται και τα έργα στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων ενώ λειτούργησε επίσημα και ο νέος αεροσταθμός για το Αεροδρόμιο στην Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας που θα εξυπηρετεί την Κεντρική Ελλάδα.

Στα λιμάνια δεν είχαμε κανένα νέο πέρα από την ολοκλήρωση κάποιων έργων στο λιμάνι της Πάτρας. Περιμένουμε τη διαγωνιστική φάση για τμήματα των λιμανιών Πάτρας και Ηγουμενίτσας.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Μεγάλη κινητικότητα έχουμε στην ενέργεια και ειδικά σε έργα πράσινης ενέργειας αλλά ήταν μάλλον έτος προπαρασκευαστικό. Ένα τεράστιο έργο θα βγει σε διαγωνισμό το επόμενο διάστημα στην Κοζάνη και θα είναι από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα στον κόσμο. Σε διαδικασία διαγωνισμού βγήκε και το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο της Μεγαλόπολης.

Ιδιώτες έχουν στα σκαριά μεγαλόπνοα σχέδια για μεγάλες μονάδες ενώ το ΥΠΕΚΑ έβαλε στα σχέδια του περιοχές της Ελλάδας που θα μπορέσουν να αναπτυχθούν θαλάσσια αιολικά πάρκα. Ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη δείχνει να αναβάλλεται σε αντίθεση με τον South Stream που μάλλον θα γίνει πολύ πιο σύντομα.

ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ
Παραδόθηκε το νέο γήπεδο της Λάρισας χωρητικότητας 16.000 φιλάθλων με κόστος 30.000.000 ευρώ, ένα πολύ όμορφο στολίδι για όλη την Κεντρική Ελλάδα. Ακόμα συζητάμε πως θα φτιάξουμε το Μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού και τα χρόνια περνούν χωρίς αποτέλεσμα. Στον Παναθηναϊκό και το ΥΠΕΚΑ ακόμα διαφωνούν για τη διπλή ανάπλαση και το νέο γήπεδο στο Βοτανικό.

Ένα σημαντικό πρόγραμμα αναπλάσεων για την Αθήνα βγήκε από τον ΥΠΕΚΑ και ήδη είναι σε εξέλιξη με ορίζοντα το 2014. Στη Θεσσαλονίκη η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ βρίσκεται υπό συζήτηση και αντίστοιχο πρόγραμμά αναπλάσεων επίσης ενώ εκδήλωση ενδιαφέροντος είχαμε για την ανάπτυξη θαλάσσιας συγκοινωνίας.

Στα ιδιωτικά έργα ξεχώρισε η λειτουργία του ξενοδοχείου Costa Navarino στην Καλαμάτα και του εμπορικού κέντρου Athens Metro Mall στον ¶γιο Δημήτριο Αττικής.

Αυτά ήταν εν ολίγοις τα μεγάλα έργα όπως μας απασχόλησαν τη χρονιά που τελειώνει. Ένα πολύ κακό έτος που έφερε τεράστιες αρνητικές αλλαγές. Το αν η επόμενη χρονιά θα είναι ίδια, χειρότερη ή καλύτερη θα το γράψει η ιστορία…

Σύνταξη: ypodomes.com

Μείνετε συντονισμένοι στο ypodomes.com! Οι ανασκοπήσεις συνεχίζονται!

Δείτε το πρόγραμμα των ανασκοπήσεων.

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα