Connect with us

Επικαιρότητα

Aνασκόπηση των γεγονότων στις υποδομές την εβδομάδα που πέρασε και η ατζέντα για τη νέα εβδομάδα!

Δημοσιεύθηκε

στις

Η εβδομάδα που πέρασε δεν είχε ιδιαίτερες ειδήσεις. Λίγο οι διαπραγματεύσεις για τους αυτοκινητόδρομους, λίγο η είδηση για την μελέτη ανάπλασης του φαληρικού Όρμου, λίγο η λύση του προβλήματος στο σταθμό ΠΑΠΑΦΗ του Μετρό Θεσσαλονίκης και κατά τα άλλα ησυχία.

Όσον αφορά την εβδομάδα που μας έρχεται έχει κάποια σημαντικά νέα σε αναμονή αλλά και αυτή την εβδομάδα δεν περιμένουμε σημαντικές εξελίξεις

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ
Για μία ακόμα φορά παρατάθηκε ο διαγωνισμός για το Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο. Αυτή τη φορά πάμε για τον Ιούνιο που ελπίζουμε να είναι και η οριστική ημερομηνία. Ενώ τα έργα στους αυτοκινητόδρομους υπό κατασκευή «σέρνονται» η φωτεινή εξαίρεση είναι η κατασκευή της Ανατολικής Οδού Πελοποννήσου. Διά στόματος Υπουργείου Υποδομών μας είπαν ότι «δεν υπάρχει αξιόλογη καθυστέρηση στην πρόοδο του έργου».

Στην Ελλάδα μπορεί τα έργα να βγαίνουν με το σταγονόμετρο όμως στην Αλβανία τρέχουν. Μάλιστα ανάδοχος στην μεγαλύτερη -μελλοντικά- σήραγγα της χώρας βγήκε ο ΑΚΤΩΡ. Τα δέκα του χρόνια γιόρτασε το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες, αλλά με πολιτιστικό χρώμα. Εν καιρώ κρίσης..

Παρουσιάστηκε με μεγάλη δημοσιότητα στον πρωθυπουργό η μελέτη για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου από τον διάσημο αρχιτέκτονα Renzo Pianno. Η μελέτη αφορά την έκταση στην Φαληρική παραλία από το ΣΕΦ μέχρι το γήπεδο Tae Kwon Do. Στα μέσα του 2012 θα ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες μελέτες και μετά θα αποφασιστεί αν μπορεί να μπει σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Εγκρίθηκε από το ΚΑΣ η χάραξη της επέκτασης της γραμμής 3 του Αθηναϊκού Μετρό από το Χαϊδάρι στον Πειραιά. Πάντως αναμένεται να βρεθούν πολλές αρχαιότητες στα τελευταία 2 χιλιόμετρα μέσα στο κέντρο του Πειραιά. Στην Ελλάδα όλα γίνονται την τελευταία στιγμή αλλά στην Αγγλία τηρούν με ακρίβεια τα ραντεβού τους καθώς 1.000 μέρες πριν την έναρξη των Αγώνων το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου είναι έτοιμο..

Έληξε με happy end το σήριαλ της κατασκευής του σταθμού ΠΑΠΑΦΗ του Μετρό στη Θεσσαλονίκη. Τελικά συμφώνησαν όλες οι πλευρές και ο σταθμός θα γίνει ανακουφίζοντας του 100.000 κατοίκους της περιοχής που κινδύνευαν να μείνουν χωρίς εξυπηρέτηση από το Μετρό. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουν και την κατασκευή του Α/Κ Κ16 στο ύψος της Λαχαναγοράς. Ημερομηνία δημοπράτησης ορίστηκε η 31η Μαίου.

H ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ
Αυτά τα ήταν τα σημαντικότερα νέα της προηγούμενης εβδομάδας. Αναφορικά με αυτή που άρχισε σήμερα περιμένουμε ίσως και μέσα στην εβδομάδα την κατάληξη της συμφωνίας μεταξύ Δημοσίου ?-εταιρειών για τα έργα στους αυτοκινητόδρομους. Οι φήμες λένε πως θα έχουμε ευτυχή κατάληξη.

Αύριο -άνευ απροόπτου- αναμένεται και η λειτουργία του 26ου σταθμού του δικτύου του Προαστιακού Σιδηρόδρομου και η ένταξη του στα δρομολόγια. Θα ενταχθεί στο δρομολόγιο ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ- ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ. Πρόκειται για σταθμό που θα εξυπηρετεί την πυκνοκατοικημένη (πάνω από 100.000 κάτοικοι) της περιοχής των Αχαρνών.

Εξελίξεις περιμένουμε όμως και στο θέμα του Ελληνικού καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν βγει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διαγωνισμό και όχι διακρατική συμφωνία. Εδώ θα πρέπει να έχουμε ανακοινώσεις από τους εμπλεκόμενους φορείς που όμως βρίσκονται ακόμα σε διαπραγματεύσεις.

Σύνταξη: ypodomes.com

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα