Connect with us

Επικαιρότητα

Aνασκόπηση: τα γεγονότα στις υποδομές την εβδομάδα που πέρασε!

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολλά σημαντικά γεγονότα είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε στο χώρο τον υποδομών. Τα σημαντικότερα από αυτά θα τα δούμε σήμερα μέσα από τη ματιά του ypodomes.com και τις δημοσιεύσεις της εβδομάδας.

Κυρίαρχο γεγονός της εβδομάδας ήταν η ανακοίνωση για την προώθηση αξιοποίησης του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό με τη διαδικασία του fast track. Ξενοδοχεία, ερευνητικά κέντρα, μαρίνες, γκολφ, ενυδρεία και ένα μεγάλο πάρκο θα είναι κάποια από τα θέματα που μελέτησε ο Ισπανός αρχιτέκτονας Αθεμπίγιο. Είμαστε σε αναμονή εξελίξεων.

Εν αναμονή του διαγωνισμού για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο οι Κινέζοι κάνουν ..τους Κινέζους και δεν είναι σίγουροι η συμμετοχή τους. Ο ΟΛΠ πάντως ξεκαθάρισε ότι θα συμμετέχει.

Τα έργα για τη γ` φάση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας δημοπρατήθηκαν και με πολλές συμμετοχές. Προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία ΙΟΝΙΟΣ του ομίλου ΑΕΓΕΚ. Ένα σημαντικό έργο για την περιοχή και μάλιστα με αρκετή καθυστέρηση.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις συγκοινωνίες στην Αττική. Πολλά θα αλλάξουν και κυρίως η πολιτική των μεταφορών. Τώρα θα γίνουν δύο εταιρείες που θα διαχειρίζονται την κίνηση και ένας μητροπολιτικός φορέας (ΟΑΣΑ) για την επίβλεψη.

Στο Μετρό Θεσσαλονίκης αναβλήθηκε εκ νέου η απόφαση για το Σταθμό Παπάφη που έχει γίνει ο κακός δαίμονας του έργου. Το ίδρυμα του Παπάφειου επιμένει, το ίδιο και το Δημόσιο και η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο αγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη δημιουργεί τον ..δικό του μύθο αφού η φημολογία και το ράδιο- αρβύλα καλά κρατεί. Θα φύγει η Ρωσία; Θα πληρώσει φόρους η Βουλγαρία; Η Ελλάδα μάλλον παρατηρεί κάπως αμήχανα και παριστάνει πως όλα βαίνουν καλώς. Αλήθεια, όλα βαίνουν καλώς;

Η τσιγκουνιά στο Μετρό της Αθήνας περισσεύει. Αφού τους πήρε 10 χρόνια να αποφασίσουν την είσοδο ποδηλάτων στους σταθμούς και τα τρένα, τώρα αυτό επιτρέπεται μόνο δύο ανά συρμό και με άλλους χρονικούς περιορισμούς από την 1η Μάρτη.. Όλα αυτά την ώρα που το πρόβλημα με τη Siemens δεν έχει βρει λύση και οι υπό κατασκευή σταθμοί είναι σχεδόν έτοιμοι?

Ο ΟΛΠ και ο ΟΛΘ τώρα βλέπουν ότι η πολιτική για την κρουαζιέρα τόσα χρόνια ήταν ολέθρια. Τρέχουν για υποδομές και περιμένουν πλοία και τουρίστες. Μοιάζει λίγο με ελληνική ταινία του `60 σε αναμονή για τους «θείους από το Σικάγο». ¶λλωστε πριν από λίγο καιρό στο Ηράκλειο έστησαν χορούς στο λιμάνι σε άφιξη κρουαζιερόπλοιου!

Στη Θεσσαλία τώρα ενώ ο Σιδηρόδρομος «γκρεμίζεται» πανελλαδικά και τα έργα είναι σε άγνωστη κατεύθυνση, υποσχέθηκαν ότι θα ηλεκτροκινήσουν το τμήμα Λάρισα- Βόλος. Να το πιστέψουμε;

Προσωρινό ανάδοχο είχαμε και στο μεγάλο έργο για την ανάπλαση της παραλίας της Θεσσαλονίκης που από όμορφη θέλει να γίνει πεντάμορφη. Η εταιρεία που επικράτησε είναι η «Σιδηροδρομικά Εργα ΑΤΕ». Αν όλα πάνε καλά το καλοκαίρι αρχίζουν τα έργα.

Επιτέλους! Ο Υπουργός Υποδομών κος Ρέππας εξήγγειλε παράδρομους σε σημαντικά σημεία στον ΠΑΘΕ μετά τις τεράστιες αντιδράσεις των κατοίκων των περιοχών που για τοπικές μετακινήσεις ακόμα και 2 χλμ έπρεπε να πληρώνουν διόδια.

Στον Πειραιά επιτέλους κάτι δείχνει να κινείται με την περίπτωση του χώρου της ΧΡΩΠΕΙ που σέρνεται εδώ και χρόνια με την αντιπαράθεση Δήμου- Χαραγκιώνη. Συναντήθηκαν με σκοπό μια δίκαια λύση για όλους.

Δύο σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών στην Εγνατία Οδό θα κατασκευάσει η ΑΕΓΕΚ και η ΙΟΝΙΟΣ που επικράτησαν στους σχετικούς διαγωνισμούς. Οι σταθμοί θα αναπτυχθούν στο Ελευθεροχώρι Ηγουμενίτσας και στο Αρδάνιο Φερών.

Αυτά ήταν εν ολίγοις τα σημαντικότερα νέα για τις υποδομές και τα έργα. Η εβδομάδα που μας έρχεται τι να επιφυλάσσει;


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα