Connect with us

Ανασκοπήσεις

Ανασκόπηση 25 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου 2015: Οι εξελίξεις στον κόσμο των υποδομών

Δημοσιεύθηκε

στις

Mεγάλα έργα και υποδομές με τη ματιά του ypodomes.com

Με την εβδομάδα να ξεκινά Τρίτη, όλα έγιναν γρήγορα και μικρά. Οι εξελίξεις όσο περνούν οι μέρες γίνονται και πιο σημαντικές και πλέον το τοπίο στις κατασκευές δείχνει να ξεκαθαρίζει μέρα με τη μέρα. Ας δούμε αναλυτικά:

HOT TOPICS
Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και όπως φαίνεται, χάνεται το ραντεβού με την λειτουργία στην περιοχή των Τεμπών και του Πλαταμώνα στο τέλος του έτους. Όλα δείχνουν ότι πάμε πλέον για το πρώτο εξάμηνο του 2016..

Ο κίνδυνος απωλειών κονδυλίων του ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται είναι όλο και πιο πιθανός. Στα έργα παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις, στο χώρο των υποδομών τα νέα έργα τα βλέπουμε με τα κυάλια. Η αγωνία για πολλά έργα έπεται.

Τα προβλήματα στην Αμβρακία Οδό συνεχίζονται απλήρωτους εργάτες και νέο πάγωμα στα έργα. Πάλι θα χρειαστεί παρέμβαση της πολιτείας σε ένα έργο που τα καρκινώματα παραμένουν και δεν επιλύονται…

Η μείωση των τιμών σε εισιτήρια-κάρτες στις Συγκοινωνίες Αθηνών (βλέπε ΟΑΣΑ) έφερε μεγάλη αύξηση στα έσοδα της εταιρείας και σκόρπισε χαμόγελα, υπενθυμίζοντας πως με μία σύγχρονη προσέγγιση των πραγμάτων μπορούν να γίνουν και σύγχρονα θαύματα.

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Σε δημοπράτηση βγήκε η συντήρηση της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης. 8 δις ευρώ έφεραν οι Ευρωπαίοι τουρίστες στην Ελλάδα το 2014. Ξεκίνησε η τροφοδοσία με νερό από τον Πηνείο στην Λίμνη Κάρλας. Υπογράφηκε η σύμβαση για τον επαρχιακό δρόμο Φιλιατρά-Ρωμανός. Επεκτείνονται οι ημιβυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάρτων στην Κατερίνη. Vodafone-Cosmote θέτουν σε εμπορική λειτουργία το δίκτυο 4G. Νέο ρεκόρ του Προαστιακού Πάτρας λόγω Καρναβαλιού.

Με απόφαση του Υπουργείου ΠΑΠΕΝ αναθεωρούνται οι μελέτες στις Σκουριές Χαλκιδικής και η αντίδραση ήταν άμεση από εταιρεία-εργαζόμενους. Παγκόσμια επιτυχία για τις Κτιριακές Υποδομές η υποψηφιότητα για αναθέτουσα αρχή της χρονιάς. Δραματικές πλέον οι διαστάσεις για τα σκουπίδια στην Τρίπολη.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στο Μετρό της Ντόχας ανατέθηκε η σύμβαση διαχείρισης του δικτύου. Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Ισπανίας-Γαλλίας. Η σιδηροδρομική σύνδεση Λυών-Τορίνο είναι το νέο μεγάλο πλάνο Γαλλίας-Ιταλίας. η Ινδία επενδύει 12 δις δολάρια για εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού της δικτύου. Στο Ελσίνκι δοκιμάζουν λεωφορεία με ανθεκτικότητα στο κρύο και στην Κοπεγχάγη δρομολογούν γέφυρες που έχουν τη δυνατότητα να ..μετακινούνται.

Στο Τέξας ξεκινούν αιολικό πάρκο 200MW ενώ στη Βρετανία τα μεγάλα παράκτια αιολικά πάρκα έριξαν το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Στο Ντουμπαί εγκαινιάστηκε ο ρπώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ενώ στο Μετρό Καϊρου είναι σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή της νέας Γραμμής 3. Τρίτη οδική και σιδηροδρομική σήραγγα προετοιμάζουν οι Τούρκοι στην Κωνσταντινούπολη.

ypodomes.com

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα