Connect with us

Ανασκοπήσεις

Ανασκόπηση 24-30 Νοεμβρίου: Οι εξελίξεις στον κόσμο των υποδομών

Δημοσιεύθηκε

στις

Tα σημαντικότερα γεγονότα με τη ματιά του ypodomes.com

Τέλος για τον Νοέμβριο, όμως έφυγε με εντυπωσιακό τρόπο. Μεγάλες εξελίξεις στις μεγάλες αναπλάσεις της Αθήνας, τα Περιφερειακά Αεροδρόμια και γενικά η ειδησεογραφία ήταν πλούσια. Ας δούμε αναλυτικά:

Στην κυριολεξία σεισμός έγινε με την είδηση της παραπομπής για το μέλλον των μεγάλων αναπλάσεων σε Πανεπιστημίου και Φάληρο. Το ΥΠΟΜΕΔΙ υποσχέθηκε πως τα έργα θα μείνουν ζωντανά με μία καθυστέρηση ενός έτους, όμως πολλοί υποστηρίζουν πως τα έργα θα κάνουμε πολύ καιρό να τα δούμε και πάλι. Εμείς ευχόμαστε βραχεία αναμονή και σύντομα η υλοποίηση.

Παρουσιάστηκαν τα μεγάλα έργα Μεταφορών για το 2014-2020. Μεγάλο βάρος δίδεται στο σιδηρόδρομο και την ολοκλήρωση του ενώ μεγάλα ποσά πάνε σε έργα Μετρό Αθήνας και Θεσσαλονίκης αλλά και στα οδικά έργα που συμπληρώνουν τους αυτοκινητόδρομους.

Ο ΟΛΠ ενέκρινε την επένδυση της COSCO ύψους 230εκ.ευρώ για την ολοκλήρωση του 3ου προβλήτα στο Ικόνιο. Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά κλείνει ένα σήριαλ μηνών και ανοίγει τις επενδυτικές ευκαιρίες πολλών εταιρειών για είσοδο στην Ελλάδα ενώ η COSCO θα αυξήσει κατά πολύ την δυνατότητα υποδοχής container.

Παγκόσμια διάκριση κατέλαβε η ΔΕΚΟ Κτιριακές Υποδομές και τα έργα ΣΔΙΤ σε σχολεία της Αττικής. Πρόκειται για μία μοναδική επιτυχία που σε τέτοιο επίπεδο δεν έχει καταφέρει άλλη παρόμοια εταιρεία κατασκευών.

Η κοινοπραξία Fraport-Κοπελούζος είναι η ανάδοχος για την παραχώρηση 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων για περίπου 30 χρόνια. Τώρα θα πρέπει να επενδυθούν 300εκ.ευρώ για αναβαθμίσεις αεροδρομίων. Μεταξύ των Αεροδρομίων είναι τα πολύ σημαντικά αεροδρόμια σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κέρκυρα, Μύκονο και Σαντορίνη.

Ο Μετροπόντικας Ιππόδαμος έφτασε έγκαιρα στο ραντεβού του στο σταθμό ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ. Είναι η δεύτερη στάση από τις συνολικά 6 του ογκώδους μηχανήματος. Η ίδια η επέκταση πάει περίφημα και μέχρι σήμερα είναι σχεδόν εντός χρονοδιαγράμματος. Επόμενος σταθμός η ΝΙΚΑΙΑ λίγο μετά το Πάσχα.

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Η Hellenic Seaplanes είναι ανάδοχος για το Υδατοδρόμιο που θα αναπτύξει σύντομα ο ΟΛΘ. Η ΕΕ ενέκρινε 285εκ.ευρωώ για το Μετρό Θεσσαλονίκης. Στη Κέρκυρα θα είναι το πρώτο Υδατοδρόμιο της χώρας. Υπεγράφη και ξεκινά μεγάλο έργο αποχέτευσης στη Γεωργιούπολη Χανίων. Στην κυκλοφορία δόθηκε το οδικό έργο Κουμπίλα-Λουλούδι στην Αρκαδία. Εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι για το Φράγμα Μεσοχώρας.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ολοκληρώνεται το έργο του ΑΚΤΩΡΑ για μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στη Σόφια. Η Κίνα σχεδιάζει να υλοποιήσει νέες μεγάλες υποδομές ύψους 100 δις ευρώ. Ένα βήμα πριν το οριστικό κλείσιμο φαίνεται ότι βρίσκονται οι Κυπριακές Αερογραμμές. Στη Νέα Υόρκη ξέμειναν από χώρους και κάνουν σχέδια για υπόγεια πάρκο με ..φυσικό φωτισμό.

ypodomes.com

Advertisement
Advertisement

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα