Connect with us

Ανασκοπήσεις

Ανασκόπηση 12-18 Ιανουαρίου 2015: Οι εξελίξεις στον κόσμο των υποδομών

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι εξελίξεις στον κόσμο των υποδομών με τη ματιά του ypodomes.com

Στην πορεία προς τις εκλογές οι ειδήσεις γίνονται ..προεκλογικές. Δηλώσεις, υποσχέσεις και …η πρώτη παράδοση μεγάλου έργου για το 2015 στην Κρήτη. Ας δούμε αναλυτικά:

Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου παραδόθηκε στην κυκλοφορία ένα από τα πιο ταλαιπωρημένα οδικά έργα των τελευταίων έτων. Το τμήμα του ΒΟΑΚ Άγιος Νικόλαος-Καλό Χωριό στην Κρήτη. Ένα σημαντικό έργο για το Νομό Λασιθίου αλλά και για όλο το νησί. Στα εγκαίνια δεν είχαμε μεγάλες πολιτικές παρουσίες αλλά η πολιτική τάξη της Κρήτης ήταν εκεί. Σημαντικό στοιχείο πως πρόκειται για την πρώτη παράδοση μεγάλου έργου στην Ελλάδα για το 2015. Καλή συνέχεια!

Άμεσα θα δημοπρατηθεί η νέα Γραμμή 4 του Μέτρο σύμφωνα με τον Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Το έργο θα είναι το μεγαλύτερο όλων των εποχών για την Αθήνα στο χώρο του μητροπολιτικού σιδηρόδρομου της πόλης. 1,2 δις ευρώ και 14 σταθμοί. Φυσικά η δημοπράτηση λίγες μέρες πριν τις εκλογές θα αποτελέσει έκπληξη.

Παραμένει το πρόβλημα στο Μετρό Θεσσαλονίκης για την κατασκευή της βασικής γραμμής. Ο πρώην ΓΓΔΕ Στράτος Σιμόπουλος ζήτησε λύση αλά αυτοκινητόδρομους. Το γεγονός πάντως είναι πως το έργο είναι και επίσημα σταματημένο δυσαρεστώντας τους Θεσσαλονικείς.

Advertisement

Στο Κηπουργιό Γρεβενών θα καταλήγει ο Ε65 σύμφωνα με δημοσιεύματα. Αυτό σημαίνει πως το βόρειο άκρο θα είναι πιο κοντά στα Γρεβενά και λίγο πιο μακριά από το Μέτσοβο. Το πρόβλημα με τη χρηματοδότηση παραμένει και την ίδια ώρα δεν έχει δοθεί το πράσινο φως για να ξεκινήσει και το νότιο τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα.

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Στα Ιωάννινα παρουσιάστηκε σχέδιο παρεμβάσεων για την αποκατάσταση της λίμνης. Η ΔΕΗ εξασφάλισε δάνειο 150εκ.ευρώ από την ΕΤΕπ. Η ΤΕΝΕΡΓ επενδύσει 150εκ.ευρώ σε αιολικό πάρκο 73MW στη νησίδα Άγιος Γεώργιος. Για τις 31 Μαρτίου παρατάθηκε η δημοπράτηση του Πάτρα-Πύργος. Ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα για την Υποθαλάσσια Αρτηρία. Εκπτώσεις σε όσους ταξιδέψουν για να ψηφίσουν ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σε δημοπράτηση το έργο ολοκλήρωσης του φράγματος Ιασίου στη Ροδόπη. Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργολαβίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ανασύσταση της Λίμνης Κάρλας. Σε διαβούλευση είναι πλέον η Περιβαλλοντική Αδειοδότηση του Εξωτερικού Δακτυλίου Θεσσαλονίκης. 11  Δήμοι της Θεσσαλονίκης δημιουργούν συμμαχία για τη δημιουργία δικτύου Τραμ και Παράκτιας Συγκοινωνίας.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στην Κύπρο η Aegean ξεκίνησε και επίσημα πτήσεις προς αναπλήρωση του κενού των Κυπριακών Αερογραμμών. Στην Αγγλία ξεκίνησαν τα έργα επέκτασης του γηπέδου της Λίβερπουλ. Στη Μάλτα ανέλαβε μεγάλο ενεργειακό έργο η εταιρεία J&P ΑΒΑΞ. Τα βρήκαν Λιθουανία και Πολωνία για νέο αγωγό φυσικού αερίου.

ypodomes.com

Advertisement
Advertisement
 SINTECNO
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Ετικέτες

Advertisement

δημοφιλη θεματα