Connect with us

Αναπλάσεις Αθήνας

Ανάπλαση Φαληρικού Δέλτα: μεγάλο ενδιαφέρον από ελληνικές και ξένες εταιρείες για το χρυσό συμβόλαιο

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πιο σίγουρο έργο για το 2012 είναι αυτό της μεταμόρφωσης του Φαληρικού Δέλτα. Είναι σίγουρο γιατί πρόκειται για 100% ιδιωτική χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και μάλιστα το χρονοδιάγραμμα είναι αρκετά αυστηρό.

Το ypodomes.com επικοινώνησε με το Ίδρυμα προκειμένου να μάθει σε ποιο σημείο βρίσκονται οι εργασίες και τελικά επιβεβαιώθηκε αυτό που γνωρίζαμε εδώ και καιρό. Οι πρώτες εκσκαφές ξεκινούν αυτή την εβδομάδα και είναι η αρχή ενός τεράστιου έργου.

Το κύριο κατασκευαστικό έργο θα ξεκινήσει κάπου την ¶νοιξη και οι εργασίες θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη του 2015. Εκεί κάπου θα έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση του Φαληρικού Δέλτα (του παλιού Ιππόδρομου για όσους γνωρίζουν)

 

ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ
Αυτή την εποχή γίνεται η διαδικασία επιλογής του αναδόχου που θα αναλάβει το τεράστιο ιδιωτικό έργο. Όπως μας είπαν από το Ίδρυμα Σ.Ν το έργο έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το Εξωτερικό.

Αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς η «εγγύηση» της χρηματοδότησης από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εξασφαλίζει ένα σούπερ συμβόλαιο για αυτόν που θα καταφέρει να το αποκτήσει. Έτσι οι μεγάλες Ελληνικές τεχνικές εταιρείες που δεν περνούν και τις καλύτερες μέρες τους αναμένεται να ριχτούν στη μάχη της διεκδίκησης του έργου.

Το πρώτο δίμηνο του 2012 θα οριστικοποιηθεί ο ανάδοχος θα υπογραφεί η σύμβαση και την ¶νοιξη θα αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες ανάπλασης του χώρου.

ΤΟ ΕΡΓΟ
Είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό project για κοινωφελή σκοπό εδώ και δεκαετίες στη χώρα. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 566.000.000 ευρώ και ο χρόνος ολοκλήρωσης αγγίζει τα 4 χρόνια.

Θα κατασκευαστεί η Νέα Εθνική Βιβλιοθήκη ενώ κάτω από την ίδια σκεπή θα δημιουργηθεί και η Νέα Λυρική Σκηνή. Είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα το οποίο σε συνδυασμό με το Πάρκο που θα περικλείει το κτίριο θα αποτελέσει το trademark των Νοτίων Προαστίων της Αθήνας.

Μάλιστα το Πάρκο και το κτίριο θα «ενώνονται» αρμονικά καθώς ουσιαστικά το Πάρκο θα καταλήγει σε ύψωμα το οποίο στην πραγματικότητα θα είναι η σκεπή του κτιρίου. Το «καμάρι» της περιοχής θα δώσει τεράστια αξία στην περιοχή ενώ μαζί του θα κινηθούν οι διαδικασίες και για τα άλλα δύο μεγάλα έργα ανάπλασης της περιοχής.

Το πρώτο είναι η Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου (από το ΣΕΦ μέχρι το γήπεδο Ταεκβοντό) που οι διαδικασίες δημοπράτησης ίσως αρχίσουν μέσα στο 2012 και η ανάπλαση της Ζώνης 3 που περιλαμβάνει την έκταση γύρω από το Ταεκβοντό αλλά και την μετατροπή του γηπέδου σε συνεδριακό κέντρο.

Πηγή:ypodomes.com

 

image_pdfimage_print

Αναπλάσεις Αθήνας

Ερώτηση Δούρου στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για τα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Προσφυγικά Αλεξάνδρας

Απαντήσεις από τη Διοίκηση της Περιφέρειας ζητά η Δύναμη Ζωής για τις Προσφυγικές Πολυκατοικίες στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας
Ερώτηση σχετικά με τη συνέχιση ή μη, του κρίσιμου έργου της ανάπλασης των Προσφυγικών Πολυκατοικιών της λεωφόρου Αλεξάνδρας, κατέθεσε η Δύναμη Ζωής στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Με την ερώτησή της η Ρένα Δούρου, αφού υπογράμμισε τον διττό ρόλο των Προσφυγικών Πολυκατοικιών – ως σημείο αναφοράς της ιστορικής μνήμης και ως πολύτιμη πολεοδομική ανάσα σε μια πυκνοδομημένη πόλη -, ανέφερε ότι η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής για την αποκατάσταση και αξιοποίηση των Προσφυγικών Πολυκατοικιών, το 2016, σε συνεργασία με την κυβέρνηση που της παραχώρησε το κτιριακό συγκρότημα, «προγραμμάτισε την προκήρυξη διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ» το οποίο φρόντισε να εγγράψει στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής».

«Με το έργο αυτό πέραν της διάσωσης της ιστορικότητας των κτισμάτων και της ανάδειξης της προσφυγικής μνήμης με την ίδρυση Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού, θα καλύπτονταν και μια κοινωνική ανάγκη καθώς το έργο σχεδιαζόταν ούτως ώστε σημαντικό μέρος των προσφυγικών κατοικιών να αξιοποιηθεί για τη φιλοξενία συγγενών ασθενών, που χρήζουν θεραπείας, στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», αναφέρεται στην ερώτηση της Δύναμης Ζωής.

Ακολούθως η Ρένα Δούρου θυμίζει ότι με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έγινε κατ’ αρχήν αποδεκτή η δωρεά της μελέτης και καθορίστηκαν οι όροι παραλαβής και έγκρισης αυτής από την «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ». Στη συνέχεια η μελέτη τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση ενώ «για την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής, ως Διοίκηση, αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε πόρους από το Υπουργείο Εσωτερικών, εντάσσοντας το έργο στο πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Συγκεκριμένα η Ρένα Δούρου ζητά από την Περιφερειακή Αρχή να απαντήσει στα εξής:

1. Προτίθεται να συνεχίσει το σημαντικό αυτό έργο ανάπλασης των προσφυγικών πολυκατοικιών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, που αποτελεί πλέον περιουσιακό στοιχείο της Περιφέρειας και πέραν της Ιστορίας, η οποία διατηρείται και αναδεικνύεται, θα έχει σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας και μια σοβαρή κοινωνική διάσταση;

2. Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η διαδικασία αποδοχής της δωρεάς των εγκεκριμένων μελετών;

3. Ποιος είναι ο προγραμματισμός για την δημοπράτηση και την υλοποίηση του έργου, καθώς και για τη χρηματοδότησή του, λαμβάνοντας υπόψη και τις πρόσφατες ανακοινώσεις για το πρόγραμμα «Φιλόδημος» από τον Υπουργό Εσωτερικών;

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αναπλάσεις Αθήνας

Συνάντηση Πατούλη με τον Δήμαρχο Αλίμου για την επένδυση του Ελληνικού

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Επένδυση Ελληνικού

Στο θέμα της επένδυσης στο Ελληνικό και στις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής μέσα από την αξιοποίηση του θεματικού τουρισμού, επικεντρώθηκε η συζήτηση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργος Πατούλη με το δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, στο πλαίσιο της διεύρυνσης της συνεργασίας Περιφέρειας-Δήμων.

Ο Γ. Πατούλης, υπογράμμισε ότι το παραλιακό μέτωπο της Αττικής έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει ένας σημαντικός τουριστικός πόλος υγείας, ευεξίας και ναυταθλητισμού.

«Θα επενδύσουμε στην ενίσχυση του τουρισμού υγείας, του συνεδριακού τουρισμού, της ενίσχυσης των ναυταθλητικών δραστηριοτήτων των ναυτικών ομίλων της περιοχής και του τουρισμού ευεξίας, με υποδομές ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Μαζί με τους δημάρχους θα δουλέψουμε για την ισότιμη ανάπτυξη της Αττικής», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αναπλάσεις Αθήνας

Συνάντηση Πατούλη με τον Δήμαρχο Αλίμου – Στο «τραπέζι» το Ελληνικό

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Ελληνικό

Στο θέμα της επένδυσης στο Ελληνικό και στις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής μέσα από την αξιοποίηση του θεματικού τουρισμού, επικεντρώθηκε η συζήτηση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με το δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, στο πλαίσιο της διεύρυνσης της συνεργασίας Περιφέρειας-Δήμων.

Ο Γ. Πατούλης, υπογράμμισε ότι το παραλιακό μέτωπο της Αττικής έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει ένας σημαντικός τουριστικός πόλος υγείας, ευεξίας και ναυταθλητισμού.

«Θα επενδύσουμε στην ενίσχυση του τουρισμού υγείας, του συνεδριακού τουρισμού, της ενίσχυσης των ναυταθλητικών δραστηριοτήτων των ναυτικών ομίλων της περιοχής και του τουρισμού ευεξίας, με υποδομές ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Μαζί με τους δημάρχους θα δουλέψουμε για την ισότιμη ανάπτυξη της Αττικής», τόνισε χαρακτηριστικά.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα