Connect with us

Συγκοινωνίες - Mεταφορές

Αυξήσεις στα εισιτήρια των ΜΜΜ ή νέο αποτελεσματικό σώμα ελεγκτών εισιτηρίων;

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να ληφθούν τα μέτρα εκείνα που θα αποδώσουν τα οικονομικά ισοδύναμα ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες κατά 25%, όπως προτείνει το υπουργείο Οικονομικών, βρίσκεται το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η αύξηση της τιμής στα εισιτήρια δεν θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων κατά 40 εκατομμύρια ευρώ, όπως περιγράφεται στην σχετική λίστα του υπουργείου Οικονομικών, και για τούτο θα επιχειρήσει να πείσει και τον κ. Στουρνάρα.

Τα πειστήρια που θα χρησιμοποιήσει ο κ. Χατζηδάκης, είναι ότι η αύξηση δεν θα οδηγήσει σε άνοδο των εσόδων, πείθουν και τον πλέον δύσπιστο αφού από τα οικονομικά στοιχεία των εταιρειών αστικών συγκοινωνιών προκύπτει ότι η αύξηση στις τιμές των εισιτήριων κατά 20% που έγινε το 2011, είχε μόνον πρόσκαιρο οικονομικό όφελος καθώς οδήγησε τελικά σε μείωση των εσόδων η οποία και συνεχίζεται.

Συστάθηκε το 2011 αλλά δεν λειτούργησε ποτέ

Για την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής το αρμόδιο υπουργείο σκοπεύει να προχωρήσει, για μία ακόμη φορά, στην συγκρότηση του ενιαίου σώματος ελεγκτών κομίστρου στα μέσα μεταφοράς. Μάλιστα σύντομα θα κληθούν από τον γενικό γραμματέα κ. Σταθόπουλο προς συζήτηση για το θέμα αυτό, οι διοικήσεις των φορέων (ΟΣ.Υ – ΣΤΑ.ΣΥ), ενώ θα υπάρχει συμμετοχή και από εκπροσώπους των εργαζόμενων.

Τα σχέδια για την συγκρότηση ενιαίου σώματος ελεγκτών κομίστρου δεν είναι καινούργια καθώς ενάμιση χρόνο νωρίτερα είχε και πάλι εξαγγελθεί από το υπουργείο η δημιουργία του με προσωπικό 100 ατόμων αρχικώς και στόχο να φτάσει τους 200 ελεγκτές στην πλήρη ανάπτυξή του.
 
Παρότι από τις εταιρείες διατέθηκε προσωπικό εν τούτοις το σώμα αυτό δεν λειτούργησε καθώς, όπως τονίζουν με έμφαση οι εργαζόμενοι, δεν λύθηκαν ούτε καν πρακτικά ζητήματα που σχετίζονταν με την λειτουργία του, ενώ δεν έγινε ούτε η εκπαίδευση, με αποτέλεσμα σύντομα να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη και οι ελεγκτές να επιστρέψουν στις αρχικές τους θέσεις.

Αυτόνομο σώμα ελεγκτών για κάθε εταιρεία ζητούν οι εργαζόμενοι

Το αποτυχημένο αυτό πείραμα έχει κάνει τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες να είναι εξαιρετικά δύσπιστοι για το κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει ένα ενιαίο σώμα ελεγκτών και ήδη υπάρχουν φωνές που κάνουν λόγο για την λειτουργία αυτόνομου σώματος ανά εταιρεία, δηλαδή ένα για τα μέσα σταθερής τροχιάς (ΣΤΑΣΥ) και ένα για λεωφορεία και τρόλεϋ (ΟΣΥ).

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι εργαζόμενοι ιδίως από τα μέσα σταθερής τροχιάς σημειώνουν ότι το υφιστάμενο προσωπικό δεν επαρκεί προκειμένου να συσταθεί και να λειτουργήσει ένα σώμα ελεγκτών αφού, όπως επισημαίνουν, ήδη η λειτουργία των μέσων γίνεται οριακά.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την επαναπρόσληψη των περίπου 280 απολυμένων του Μετρό οι οποίοι, μεταξύ άλλων, εργάζονταν και στον έλεγχο.

Ενδεικτικό των ελλείψεων, σημειώνουν οι εργαζόμενοι, είναι ότι πολλά εκδοτήρια του τραμ παραμένουν κλειστά ακόμη και στην παραλιακή ζώνη, όπου, λόγω εποχής, η επιβατική κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, αλλά μεγάλος αριθμός επιβατών μετακινείται χωρίς να ακυρώνει εισιτήριο.

Αντίστοιχα στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για δραματική μείωση του προσωπικού, που από τα 1.250 άτομα έχει φτάσει στα 720, με αποτέλεσμα πολλά εκδοτήρια εισιτηρίων να είναι κλειστά και σε πολλούς σταθμούς να μην υπάρχει καν ούτε ένας υπάλληλος.

15 εως 30 εκατ. ευρώ θα φέρει στα ταμεία αύξηση 10% στις επικυρώσεις εισιτηρίων

Να σημειώσουμε ότι το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης που θέλει να πατάξει το υπουργείο υπολογίζεται ότι κοστίζει κάθε χρόνο στις εταιρείες αστικών συγκοινωνιών περισσότερα από 35 εκατομμύρια ευρώ.

Με βάση μελέτες που έχουν γίνει η υπολογίζεται ότι η λαθρεπιβίβαση εκτείνεται σε ποσοστά από 7% (σε συχνά ελεγχόμενους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ) έως και 40% (σε λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν περιοχές της Αττικής με δυσμενείς και έντονες κοινωνικο-οικονομικές μεταβολές).

Από τους υπολογισμούς που έχουν γίνει εκτιμάται ότι, αν ο συντονισμένος έλεγχος καταφέρει να λειτουργήσει αποτρεπτικά, τότε μπορεί να επιφέρει σημαντική αύξηση των επικυρώσεων σε ποσοστό μέχρι και 10%, που αντιστοιχεί σε πρόσθετα έσοδα της τάξης των 15 έως 30 εκατ. ευρώ ετησίως, ποσό που αντιστοιχεί στο10% έως 20% της ετήσιας κρατικής οικονομικής επιδότησης προς τις αστικές συγκοινωνίες.

 

Πηγή: euro2day.gr

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα