Connect with us

Αυτοκινητόδρομος Μορέας

Αυτοκινητόδρομος Μορέας: σχεδόν έτοιμο το τμήμα Τρίπολη-Παραδείσια, στο μισό τα υπόλοιπα τμήματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Το έργο της γέφυρας του ποταμού Νέδα στην περιμετρική λεωφόρο Καλαμάτας, που αποτελεί τμήμα του Αξονα Μορέα (Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα) θεμελίωσαν το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Α. Σαμαράς και ο υπουργός Υποδομών Μ. Βορίδης

Με το έργο αυτό μπαίνει στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση ο άξονας Μορέας, που αποτελεί το μόνο από τα μεγάλα οδικά έργα που δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τη χρηματοδότησή του, αφού έχει ήδη ολοκληρωθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του.

Εχει ολοκληρωθεί το τμήμα Κόρινθος-Τρίπολη. Κατά 97% είναι ολοκληρωμένο το τμήμα Τρίπολη-Παραδείσια (λίγο μετά τη Μεγαλόπολη). Κατά 67% το τμήμα Τσακώνα-Καλαμάτα και κατά 55% έχει ολοκληρωθεί ο κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη. Μέχρι σήμερα έχουν εκτελεστεί έργα, ύψους 695 εκατ. ευρώ. Απομένει το τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα που κατασκευάζεται με δημόσιους πόρους και θα είναι έτοιμο το Μάιο του 2012.

Καθυστέρηση
Ο κ. Βορίδης είπε ότι τον ερχόμενο Απρίλιο θα παραδοθεί το τμήμα από την Τσακώνα μέχρι την είσοδο της Καλαμάτας (ύψος Νοσοκομείου). Το υπολειπόμενο τμήμα, που περιλαμβάνει και την περιμετρική της Καλαμάτας, θα καθυστερήσει λόγω και των απαλλοτριώσεων και ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί ως το Νοέμβριο του 2013», τόνισε. Με την ολοκλήρωση του έργου η διαδρομή Αθήνα-Καλαμάτα θα γίνεται σε 2 ώρες και 15 λεπτά με απόλυτη ασφάλεια σε ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι, χρηματοδοτικά, ο αυτοκινητόδρομος Ανατολικής Πελοποννήσου είναι το μόνο μεγάλο έργο που δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα όπως οι άλλοι αυτοκινητόδρομοι. Ο κ. Βορίδης εξέφρασε ακόμα την αισιοδοξία του ότι πολύ σύντομα θα βρεθεί βιώσιμη λύση για το σύνολο των αυτοκινητοδρόμων. Μάλιστα, εκτίμησε ότι η προσπάθεια για λύση επισπεύδεται στο σύνολο των θεσμών της Ενωσης και ότι θα υπάρχει μια πολιτική απάντηση μέχρι τα τέλη Απριλίου.

«Εάν μπορέσουμε να επανενεργοποιήσουμε τους οδικούς άξονες, θα έχουμε ευεργετικά αποτελέσματα στην οικονομία, της τάξης του 1% του ΑΕΠ, που σημαίνει πρακτικά ότι θα υπάρξουν 60.000 θέσεις εργασίας», τόνισε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε πως «το στοίχημα για την επόμενη κυβέρνηση είναι να ακολουθήσει αναπτυξιακές πολιτικές και κυρίως να μπορέσει να ολοκληρώσει αποτελεσματικά τα μεγάλα έργα υποδομών».

«Ενεση»
Ο Αντώνης Σαμαράς, στο χαιρετισμό του, χαρακτήρισε «ένεση αισιοδοξίας, τόνωσης στο ηθικό όλων των Ελλήνων, που μπορούν να δουν έργα που πραγματώνονται για συγκεκριμένους στόχους», όπως το εγκαινιαζόμενο έργο. Σημείωσε ότι «λύνει πολλά προβλήματα της πόλης, δίνει υπεραξία στη γη και ταυτόχρονα αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο ότι εργαζόμαστε και βάζουμε τις υποδομές όλοι οι Έλληνες μαζί, προκειμένου να υπάρχει τουρισμός, γρήγορη διέλευση και πάνω απ’ όλα το δικαίωμα στη «μαγική» λέξη για την οποία όλοι σήμερα αγωνιζόμαστε και πρωτίστως η παράταξη της Ν.Δ., την ανάπτυξη». «Στις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας, σημείωσε ο κ. Σαμαράς, ο νους μας πρέπει να είναι στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και δοκιμάζονται σήμερα, στους ανέργους και τους συνταξιούχους, γιατί «είμαστε η λαϊκή παράταξη που πιστεύει πραγματικά στην ανάπτυξη και του τελευταίου Έλληνα».

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα