Connect with us

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου: Τα έργα συνεχίζονται και στο ύψος του Κορινού

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται τα έργα αναβάθμισης του οδικού τμήματος Ράχες Φθιώτιδας- Κλειδί Ημαθίας γνωστό πλέον ως «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου». Η παραχώρηση περιλαμβάνει εκτός από τις νέες σήραγγες και γέφυρες σε Τέμπη και Πλαταμώνα και αναβάθμιση του υπόλοιπου τμήματος. Όλοι οι υπόλοιποι κόμβοι που υπάρχουν στον αυτοκινητόδρομο θα βελτιωθούν.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται βελτιώσεις και επεμβάσεις (όπου αυτό είναι απαραίτητο) στα έτοιμα τμήματα του δρόμου συνολικού μήκους 205χλμ. Στην παραχώρηση έχει προβλεφθεί και η κατασκευή 3 ανισόπεδων κόμβων στο τμήμα Κατερίνη Πιερίας- Κλειδί Ημαθίας. Αυτοί είναι ο βόρειος Α/Κ Κατερίνης και η ανακατασκευή των Α/Κ Κορινού και Αιγινίου. Αυτά τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί προς το παρόν.

Από τις 9 Σεπτεμβρίου 2010 έχουμε ήδη νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν τουλάχιστον για ένα μήνα αυτή τη φορά στο ύψος του κόμβου Κορινού. Λόγω έργων ασφαλτόστρωσης στο σημείο αυτό και σε μήκος 5 περίπου χλμ. και τα δύο ρεύματα θα περιοριστούν σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Εν τω μεταξύ συνεχίζονται τα έργα στο τμήμα της ΠΑΘΕ στο ύψος της Αγαθούπολης.

Για 5 χιλιόμετρα και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας περιορίζονται σε δύο λωρίδες. Παράλληλα, διακοπή της κυκλοφορίας στον Α/Κ Μεθώνης – Αγαθούπολης στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Οι οδηγοί με προέλευση/ προορισμό τη Μεθώνη ή την Αγαθούπολη θα πρέπει να χρησιμοποιούν εναλλακτικά τους Α/Κ Μακρύγιαλου ή Αιγινίου.

Σε αυτό το τμήμα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί οι οδηγοί και να ακολουθούν πιστά τις πινακίδες και την σήμανση. Το επόμενο διάστημα θα πυκνώσουν ακόμα περισσότερο οι εργασίες για την ολοκλήρωση των έργων στην περιοχή.

Ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου που κατασκευάζεται εδώ και 2 χρόνια είναι ίσως ο πιο έτοιμος αυτοκινητόδρομος καθώς από το συνολικό μήκος των 230χλμ μόνο τα 25 είναι υπό κατασκευή. Είναι φυσικά και τα πιο δύσκολα αφού περιλαμβάνουν τις 3 σήραγγες των Τεμπών και του Πλαταμώνα που θα απελευθερώσουν τους οδηγούς από το μαρτύριο της κοιλάδας των Τεμπών που κατέχει τα πρωτεία σε θανάτους πανελλαδικά.

Μετά το πρόσφατο σοβαρό συμβάν με την αποκόλληση βράχων μέσα στην κοιλάδα που είχε σαν αποτέλεσμα το «κόψιμο» της χώρας στα δύο οι εργασίες κυλούν ομαλά και μάλιστα χωρίς να υπάρχει απόκλιση από τα χρονοδιαγράμματα.

Τα υπόλοιπα τμήματα του δρόμου δεν προϋποθέτουν ιδιαίτερες εργασίες αλλά την απαραίτητη αναβάθμιση όπως στρώση αντιολισθηρού οδοστρώματός καθώς και σύστημα απορροής επιφανειακών υδάτων. Σε όλο τον αυτοκινητόδρομο θα υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της κυκλοφορίας και Κέντρο Λειτουργίας -Συντήρησης.

image_pdfimage_print

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Δωρεές στήριξης φορέων υγείας από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου είναι μια εταιρία που από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έχει εντάξει στο αντικείμενό της δραστηριότητες Κοινωνικής Ευθύνης.

Στις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου με σύνθημα «κρατάμε ασφαλείς και αυτούς που μας κρατούν υγιείς» και ως ελάχιστο δείγμα εκτίμησης, προχώρησε σε μια σειρά από ενέργειες για την στήριξη των φορέων υγείας των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιείται η Εταιρία (Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία).

Πιο αναλυτικά, όπως ενημερώνει με ανακοίνωση, προχώρησε σε δωρεές υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού ως ακολούθως:

* Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (που αποτελεί και νοσοκομείο αναφοράς για τον ιό) προσέφερε κατόπιν σχετικού αιτήματος, ένα πλήρες Σύστημα Ηλεκτρο-Εγκεφαλο-Γραφίας μοντέλο TRUSCAN, του Τσέχικου οίκου DEYMED.

* Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (που διαθέτει κλινική για τον ιό) προσέφερε, κατόπιν σχετικού αιτήματος, 10 αντλίες χορήγησης φαρμάκων, 28 ψηφιακά πιεσόμετρα, 30 παλμικά οξύμετρα, 50 στολές ολικής προστασίας (επαναχρησιμοποιούμενες), 50 γυαλιά προστασίας, 25 στηθοσκόπια, 10.000 γάντια νιτριλίου, 2.000 χειρουργικές μάσκες.

*Στο Σωματείο Εργαζόμενων του ΕΚΑΒ Πιερίας (Όλυμπος) προσέφερε, κατόπιν αιτήματος τους, 4 ψηφιακά θερμόμετρα, 3 ψηφιακά πιεσόμετρα, 5 παλμικά οξύμετρα, 10 στολές ολικής προστασίας, 1000 γάντια νιτριλίου, 650 χειρουργικές μάσκες, 6 λίτρα υγρό αντισηπτικό

*Στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου (που ανήκει στην 3η ΥΠΕ) και κατόπιν σχετικού αιτήματος για τον επιτόπου καθαρισμό των ρούχων/στολών του νοσηλευτικού/ιατρικού προσωπικού, η Εταιρία προσέφερε 1 πλυντήριο ρούχων 8 κιλών και 1 στεγνωτήριο επίσης 8 κιλών.

«Θέλουμε τέλος να μεταφέρουμε, εξ όλων μας στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, τις ευχαριστίες μας στις ομάδες υγείας και στις ομάδες των σωμάτων ασφαλείας/πολιτικής προστασίας σε όλη την Ελλάδα για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού», καταλήγει η ανακοίνωση.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Αυτοκινητόδρομοι: Πάνω από 20% η πτώση στα ιχ, αύξηση στα φορτηγά

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήραγγες Τεμπών

Η πανδημία του κορωνοϊού  έχει πλήξει καίρια την καθημερινότητα μας και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Πλέον με τους περισσότερους εντός σπιτιού για να μειωθεί η μεταδοτικότητα της νόσου, οι μεταφορές είναι αυτές που βιώνουν ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα. Στο πεδίο των αυτοκινητόδρομων τα πράγματα είναι καλύτερα μεν από τις αστικές ή τις αεροπορικές μεταφορές που το κοντέρ έχει σχεδόν μηδενίσει, αλλά γράφουν και εκείνες μεγάλη πτώση στην κίνηση.

Όπως σημειώνει η υπεύθυνη επικοινωνίας του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, Ρένα Ζαβρίδου στο ypodomes.com, η πτώση που έχει παρατηρηθεί στα ιδιωτικής χρήσης οχήματα, από τις αρχές του Μάρτη, είναι μεταξύ 20-25%. Αντίθετα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, έχει καταγραφεί άνοδος στην κίνηση φορτηγών σε ποσοστό που αγγίζει το 4%. Αυτό δικαιολογείται σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς στην προσπάθεια για ομαλή τροφοδότηση καταστημάτων με προϊόντα προκειμένου να μην παρουσιαστούν ελλείψεις.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com, o ΟΦΑΕ έστειλε επιστολή στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου  και ζητά το άνοιγμα των διοδίων λόγω της τρέχουσας κατάστασης.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Όπως τονίζει η κα Ζαβρίδου, αναφορικά με την προφύλαξη οδηγών και υπαλλήλων διοδίων, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ σε σχέση με τη διασπορά του κορωνοϊού. Επίσης, όπως λέει, υπάρχει σύσταση να γίνεται χρήση των ηλεκτρονικών διοδίων όπου εδώ μιλάμε για ανέπαφη λειτουργία.

Όπως ενημερώνει η κυρία Ζαβρίδου, για αυτό το διάστημα και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών του αυτοκινητόδρομου, όποιος επιθυμεί να προμηθευτεί τον πομποδέκτη eway (που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από τον Αιγαίου και σε Ολυμπία, Μορέα και Αττική Οδός) μπορεί να το κάνει ηλεκτρονικά στο myway.gr ή στο τηλεφωνικό κέντρο 2410 741440 – και θα σταλεί στη διεύθυνση που θα δώσουν εντελώς δωρεάν. Και ο πομποδέκτης είναι και αυτός Δωρεάν

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου: Έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Με αφορμή την πανδημία του κοροναϊου COVID-19 και με υψηλό αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στην υγεία και ασφάλεια των ανθρώπων μας όσο και απέναντι στους οδηγούς, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ανακοινώνει ότι έλαβε όλα τα δυνατά μέτρα όπως προβλέπονται και από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ενώ επιπροσθέτως ανέλαβε πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση που αφορά την προστασία της δημόσιας υγιεινής και ασφάλειας με βάση και τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ως Εθνικής Σημασίας Υποδομή είναι υποχρέωση μας να μεριμνήσουμε και να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες της Πολιτείας για την μείωση του κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-19.  

Τα επιπρόσθετα μέτρα τα οποία ελήφθησαν από την Εταιρία είναι πρωτόγνωρα και αυξημένου βαθμού δυσκολίας, τα επίπεδα ωστόσο ασφαλείας και εξυπηρέτησης του αυτοκινητόδρομου δεν θα επηρεαστούν.

Στο πλαίσιο αυτό σας ενημερώνουμε ότι θα λειτουργήσουμε με το λιγότερο δυνατό προσωπικό στις λωρίδες των διοδίων για την περίοδο της κρίσης.

Προτείνουμε δε στους οδηγούς για την διευκόλυνσή τους στις διελεύσεις τους να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών λωρίδων, προκειμένου στο μέτρο του δυνατού να να ελαχιστοποιηθούν οι συναλλαγές με χρήση μετρητών.

Για την δωρεάν προμήθεια πομποδεκτών που παρέχει η εταιρία μας, παρακαλούμε απευθυνθείτε στο www.myewαy.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας στο 2410 741440.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και προτρέπουμε όλους να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που καθημερινά ανακοινώνει η Πολιτεία.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα