Connect with us

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου: Τα έργα στις σήραγγες δεν σταματούν ποτέ

Δημοσιεύθηκε

στις

Όσο και αν το πολιτικό σκηνικό δεν είναι και το πιο θετικό σήμερα στην Ελλάδα, τα έργα που βρίσκονται υπό κατασκευή και ειδικά αυτά που είναι κάτω από την επιφάνεια του εδάφους συνεχίζουν ακούραστα την εργασία που τους έχει ανατεθεί. Και μάλιστα σε 3 βάρδιες, χωρίς να σταματούν, προκειμένου οι οδηγοί από το Φθινόπωρο του 2012 να μπορούν να περνούν άνετα και με ασφάλεια την διαδρομή από τα Τέμπη. Όμως πλέον θα είναι μέσα από τα Τέμπη και τον Πλαταμώνα και τις 3 σήραγγες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι 3 σήραγγες θα είναι ένα μικρό σύγχρονο τεχνικό θαύμα όταν ολοκληρωθούν και μάλιστα η μια από αυτές θα φέρει και τον τίτλο της μεγαλύτερης οδικής σήραγγας της Ελλάδας και των Βαλκανίων. Θα έχουν συνολικό μήκος 11χλμ και θα διαθέτουν 2 λωρίδες κυκλοφορίας + ΛΕΑ ανά κατεύθυνση.

Για την κατασκευή των σηράγγων λειτουργούν δύο μέτωπα σε κάθε μια από αυτές. Η πρόοδος των έργων στις σήραγγες είναι συνεχόμενη και σήμερα η πρώτη σήραγγα (Τ1- 2.000 μέτρα μήκος) έχει διανοιχθεί πλήρως. Η δεύτερη και μεγαλύτερη (Τ2- 5.900 μέτρα μήκος) θα διανοιχθεί σε 4 μήνες από σήμερα, τον Μάρτιο του 2011. Η Τρίτη σήραγγα (Τ3- 3.000 μέτρα μήκος) που βρίσκεται στον Πλαταμώνα θα είναι διανοιγμένη ένα μήνα νωρίτερα δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2011.

Η διάνοιξη των σηράγγων γίνεται με ελεγχόμενες εκρήξεις στα βραχώδη τμήματα, αλλά και με μηχανικό τρόπο. Τις τελευταίες μέρες τα συνεργεία βρίσκονται αντιμέτωπα με πολύ «άσχημα» πετρώματα, υπό την έννοια ότι είναι πολύ χαλαρά. Πρόκειται για ασβεστόλιθο, ο οποίος είναι ασταθής και ρέει από την οροφή του τούνελ. Ετσι οι εκρήξεις έχουν σταματήσει και η διάνοιξη γίνεται με εκσκαφή. Δύο χιλιάδες διακόσια μέτρα μετά από την είσοδο του τούνελ, η άκρη της σήραγγας δε διακρίνεται, καθώς υπάρχει απόλυτο σκοτάδι, το οποίο σπάει μόνον από το φως που υπάρχει στα σημεία όπου δουλεύουν οι μηχανικοί και οι εργάτες.

Οι μηχανικοί τόσο της “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ” όσο και της Κατασκευαστικής Κοινοπραξίας εξηγούν σε συναδέλφους τους μηχανικούς (από την ΕΥΔΕ Συντήρησης Αυτοκινητοδρόμων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που επισκέφτηκαν το μέτωπο των έργων τις μεθόδους κατασκευής που ακολουθούν, προκειμένου να γίνει η αντιστήριξη των τούνελ. Δείχνουν τους συνδετήριους δρόμους που υπάρχουν κάθε 300 μέτρα μεταξύ των δύο δίδυμων σηράγγων, τους οποίους θα μπορεί να χρησιμοποιεί κάποιος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για να απομακρυνθεί από το τούνελ.

Αναφέρουν ότι η διατομή κάθε τούνελ είναι δέκα μέτρα. Επισημαίνουν ότι βρισκόμαστε σε βάθος 160 μέτρων από το φυσικό έδαφος. Και βέβαια αναλύουν τα στάδια κατασκευής της σήραγγας. Πρώτα γίνεται η διάνοιξη. Μετά μπαίνει το μπετόν, το μονωτικό υλικό, γίνεται ο οπλισμός του τούνελ και η τελική επένδυσή του.

Απαλλοτριώσεις

Στις σήραγγες οι εργασίες προχωρούν χωρίς εμπόδια και με ταχύτατους ρυθμούς, κάτι που δείχνει ότι θα ολοκληρωθούν εντός του συμβατικού χρόνου παράδοσής τους, που είναι ο Σεπτέμβριος του 2012. Δεν ισχύει όμως το ίδιο στην εκτός σηράγγων περιοχή. Το “αγκάθι” με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωπα τα έργα ακούει στο όνομα “απαλλοτριώσεις”. Πρόβλημα υπάρχει τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο της σήραγγας Τ3 (περίπου στο ύψος του Πλαταμώνα και της Σκοτίνας), η οποία θα πρέπει να ενωθεί με νέο αυτοκινητόδρομο.

Κάποια κομμάτια του συγκεκριμένου αυτοκινητόδρομου δεν έχουν απαλλοτριωθεί ακόμα. Με βάση τη σύμβαση παραχώρησης, το Δημόσιο είχε την υποχρέωση με την έναρξη των εργασιών να παραδώσει στην εταιρία όλους τους χώρους του έργου, προκειμένου να μπορέσει απρόσκοπτα να προχωρήσει σε εργασίες. Μέχρι σήμερα δεν έχουν παραδοθεί όλοι οι χώροι.

Έτσι, αν δεν υπάρξει άμεση επιτάχυνση της διαδικασίας της απαλλοτρίωσης, ελλοχεύει ο κίνδυνος οι σύγχρονες σήραγγες να ολοκληρωθούν εγκαίρως, αλλά να μένουν… έρημες, περιμένοντας την κατασκευή μερικών εκατοντάδων μέτρων δρόμου. Και στο μεταξύ ο εφιάλτης της διέλευσης από τα Τέμπη, ως τμήματος της εθνικής οδού που οδηγεί από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, θα συνεχίζεται…

Πηγή: agelioforos.gr


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα