Connect with us

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ

Αυτοκινητόδρομοι: έως και 60.000 νέες θέσεις εργασίας και 2,5 μονάδες του ΑΕΠ αν επανεκκινηθούν

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δημιουργία περίπου 60.000 άμεσων θέσεων εργασίας και η αναπτυξιακή προοπτική των μόνων ιδιωτικών επενδύσεων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα, ύψους 6 δισ. ευρώ, «περνάνε» μέσα από τις κάλπες της Κυριακής

Το αποτέλεσμα των πιο κρίσιμων εκλογών της νεότερης ιστορίας της χώρας φαίνεται ότι θα κρίνει άμεσα και το μέλλον των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας που αποτελούν και τις μόνες επενδύσεις ιδιωτών που υφίστανται σήμερα και μπορούν να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες που μαστίζονται από την ανεργία.

Το ίδιο ισχύει και για τα νέα έργα που έχουν δρομολογηθεί, αφού η Ελλάδα έχει στερέψει από ρευστότητα και για να αποφασίσουν οι ευρωπαϊκοί φορείς ή ακόμα και οι τράπεζες να δανειοδοτήσουν απαιτείται σταθερότητα.

Χρηματοδότηση
Τα πέντε μεγάλα έργα που παραμένουν «παγωμένα» για περίπου δύο χρόνια, καθώς οι τράπεζες έχουν κλείσει τους κρουνούς της χρηματοδότησης με αφορμή την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Υστερα από μακρές διαπραγματεύσεις και μετά την επιτυχή κατάληξη του PSI, φαίνεται τώρα ότι υπάρχει προοπτική επανέναρξης και αναμένεται μέσα στο Καλοκαίρι να υπάρξει καταρχήν συμφωνία που να οδηγήσει στην απεμπλοκή.

To νέο χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Παπαδήμου προβλέπει ότι θα υπάρξει συμφωνία έως το τέλος Ιουνίου, έτσι ώστε μέχρι τα μέσα του Φθινοπώρου να δοθεί και το «πράσινο φως» από τη Βουλή και την Ε.Ε.

Καθοριστική για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης φαίνεται να είναι η εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων άλλα και η μετακύλιση των εσόδων του Δημοσίου από τα διόδια για την αποπληρωμή των δανείων.

Αυτό θα γίνει με τη μορφή εντόκων δανείων, ώστε τα έσοδα αυτά να επιστραφούν στο μέλλον στο Δημόσιο, εν είδει ταμειακής διευκόλυνσης, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποπληρωμή των δανείων.

Ειδικά για την εμπλοκή της ΕΤΕπ, σημαντικό ρόλο φαίνεται ότι έχει παίξει και η task force και ιδιαίτερα ο επικεφαλής της Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος εξαρχής είχε δηλώσει ότι βασικό ζητούμενο για την ανάπτυξη είναι η επανενεργοποίηση των πέντε μεγάλων οδικών έργων.

60.000 θέσεις εργασίας
Η έναρξη των εργασιών θα δώσει άμεσα τουλάχιστον 60.000 θέσεις εργασίας στο κατασκευαστικό και λειτουργικό κομμάτι των αυτοκινητοδρόμων, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει δυνητικά νέες θέσεις εργασίες και «τζίρους» σε εκατοντάδες επιχειρήσεις που εμπλέκονται στους «συγγενείς κλάδους» των κατασκευών.

Όλα αυτά μεταφράζονται σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,5 μονάδες. Με απλά λόγια, είναι οι μοναδικές επενδύσεις που μπορούν να μπουν άμεσα σε εφαρμογή και να αποδώσουν στην πραγματική οικονομία δίνοντας ώθηση για ανάπτυξη και σταδιακή έξοδο από τη κρίση.

Η συμφωνία όμως στην οποία φαίνεται να καταλήγουν ελληνικό δημόσιο, τράπεζες και παραχωρησιούχοι με την εμπλοκή της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, φαίνεται ότι θα μετατεθεί στις ελληνικές καλένδες στην περίπτωση που οι εκλογές οδηγήσουν σε ακυβερνησία, αυξάνοντας κατακόρυφα το ρίσκο που θα κληθούν να αναλάβουν επενδυτές και ευρωπαϊκοί φορείς.

Το αποτέλεσμα σε αυτή τη περίπτωση θα είναι μάλλον οδυνηρό για ελληνική οικονομία. Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε νέα αύξηση της ανεργίας, με χιλιάδες λουκέτα και μαζικές απολύσεις.

Επιπλέον, η χώρα μας θα χάσει την ευκαιρία να αποκτήσει ένα σύγχρονο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων, η οδική ασφάλεια θα παραμείνει «κενό γράμμα». Ακόμα χειρότερα, μια τέτοια εξέλιξη, θα οδηγήσει σε αρνητικό προηγούμενο για ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, θα οδηγούσε το Δημόσιο σε καταβολή αποζημιώσεων και θα μείωνε τα ποσοστά απορρόφησης του ΕΣΠΑ. Με απλά λόγια, θα καταστήσει ανεδαφική κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή:imerissia.gr

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για έργα πατώντας εδώ.

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα