Connect with us

Αυτοκινητόδρομος Μορέας

Αυτοκινητόδρομοι: καθόλου ευκαταφρόνητο το ποσό που ζητούν ως αποζημιώσεις οι Κοινοπραξίες

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκτενής αναφορά στο θέμα των αυτοκινητόδρομων

Σημαντική αναφορά έγινε στην χτεσινή μεγάλη Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών κου Χατζηδάκη που μαζί με τον Υφυπουργό κο Καλογιάννη απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Για το τελευταίο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Μορέα στην Πελοπόννησο από το Λεύκτρο μέχρι τη Σπάρτη υπήρξε μία στιγμή αμηχανίας καθώς μέχρι και χθες από επίσημα χείλη είχε ειπωθεί πως το κομμάτι θα λειτουργήσει στα τέλη του 2013.  Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο Υπουργός απάντησε:

«Μακάρι να πήγαιναν όλα τα έργα τα οδικά, όπως πήγε ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος, μακάρι ειλικρινά. Για να το συνδέσω και με τα υπόλοιπα. Λοιπόν δεν ξέρω, μπορεί να μη γίνει το 2014 και να γίνει και το 2013, ακόμα καλύτερα. Αλλά κάνει ο Αναπληρωτής Υπουργός μία εκτίμηση.»

Όπως είπε στο τμήμα Λεύκτρο-Σπάρτη οι εργασίες συνεχίζονται, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τα αρχαιολογικά ευρήματα όμως κι έχει γίνει ήδη μία συνάντηση συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού, όπου η συνάντηση αφορούσε και αντίστοιχα θέματα που υπάρχουν στο μετρό της Θεσσαλονίκης και επίκειται και νέα συνάντηση το αμέσως επόμενο διάστημα στην κατεύθυνση να επιταχύνουμε όσο το δυνατόν τα θέματα αυτά που καθυστερούν.  Όπως σημείωσε ο κος Χατζηδάκης δεν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα, το χρονοδιάγραμμα κατά τα λοιπά τηρείται.

Ο Υπουργός μίλησε και για τους 4 παγωμένους αυτοκινητόδρομους και τις σχετικές διαπραγματεύσεις που γίνονται καθώς  είπε «Για τα υπόλοιπα, όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν, δεν παρουσιάζουμε χρονοδιαγράμματα για να μην τα τηρήσουμε. Σας είπαμε ότι μέχρι 30 Σεπτεμβρίου θέλουμε να έχουμε καταλήξει σε μια συμφωνία-πλαίσιο με τους παραχωρησιούχους, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει μια περαιτέρω συζήτηση με τις τράπεζες.

Τώρα δε θα μπω σε λεπτομέρειες, γιατί είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις, αλλά αφήστε με να απαντήσω, δεν προτίθεμαι να μην σας απαντήσω. Λοιπόν, το πρώτο που δεν είναι μυστικό, είναι ότι το σκηνικό το οποίο έχουμε σήμερα πόρρω απέχει από το σκηνικό του 2007 όταν υπεγράφησαν αυτές οι συμβάσεις και στο χώρο των δημοσίων έργων και στο χώρο των τραπεζών και στο χώρο της οικονομίας γενικότερα.

Δύο πράγματα είναι δεδομένα: Το ένα είναι ότι υπάρχουν δημόσιες -δεν είναι μυστικό- διεκδικήσεις των παραχωρησιούχων προς το Ελληνικό Δημόσιο, λόγω των καθυστερήσεων και λόγω του ότι δεν έγιναν οι απαλλοτριώσεις στην ώρα τους και τα λοιπά και λόγω του ότι οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι το δημόσιο δεν τήρησε διάφορες συμφωνίες. Ως προς το ύψος δεν είμαι έτοιμος να σας δώσω αυτή την ώρα συγκεκριμένο αριθμό, αλλά πάντως δεν είναι ευκαταφρόνητο το ποσό.

Και δεύτερον, όντως είναι ενδεχόμενο ή βέβαιο ότι μπορεί να υπάρξει ένα χρηματοδοτικό κενό. Τον προσδιορισμό του χρηματοδοτικού κενού επακριβώς θα τον ξέρει κανένας όταν οι τράπεζες αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν στο έργο ή δε θα συμμετάσχουν.

Πάντως εκείνο το οποίο ξέρω και πάλι δε νομίζω ότι σας λέω κάτι που δεν μπορούσατε να το φανταστείτε, είναι ότι ήδη υπάρχουν επιστολές τραπεζών, είναι 41 τράπεζες αυτές που εμπλέκονται στη διαδικασία, οι οποίες πράγματι κάποιες από αυτές έχουν αμφιβολίες για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία.

Από την αρχή ξεκαθάρισα στη Βουλή ότι πρόκειται για «καυτή πατάτα», ξεκαθάρισα τους κινδύνους που υπάρχουν σε περίπτωση μη πραγματοποιήσεως του έργου και ξεκαθάρισα και τις δυσκολίες τις οποίες θα συναντήσουμε στο δρόμο προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα έργα. Λέω όμως και είμαι βέβαιος ότι συμφωνούν οι πάντες, ότι αξίζει αυτή η προσπάθεια, διότι πέραν της όποιας καλυτέρευσης που θα υπάρξει στο επίπεδο των υποδομών και της ποιότητας της ζωής, θα συμβάλλουν και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας”.

Πηγή:ypodomes.com

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τον Αυτοκινητόδρομο Μορέα πατώντας εδώ.

image_pdfimage_print

Αττική Οδός

Επαναλειτουργούν από σήμερα 12 σημεία Εξυπηρέτησης Συνδρομητών σε Αττική Οδό και Μορέα

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Αττική Οδός

Οι εταιρείες «Αττική Οδός Α.Ε.» και «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» ενημερώνουν ότι, από σήμερα, Δευτέρα 25 Μαΐου, τα 9 Σημεία Εξυπηρέτησης Συνδρομητών στην Αττική Οδό και τα 3 Σημεία Εξυπηρέτησης Συνδρομητών στον Αυτοκινητόδρομο Μορέα (Σπαθοβούνι, Νεστάνη, Καλαμάτα), επαναλειτουργούν κανονικά.

Οι εταιρείες, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2, και για την προστασία του προσωπικού και των πελατών, είχαν διακόψει τις επισκέψεις του κοινού στα 12 Σημεία Εξυπηρέτησης Συνδρομητών στην Αττική Οδό και στον Αυτοκινητόδρομο Μορέα, χωρίς όμως οι διαθέσιμοι υπάλληλοι των Σημείων Εξυπηρέτησης και οι εκπρόσωποι της Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης να σταματήσουν να διεκπεραιώνουν, άμεσα και με επαγγελματισμό, όλα τα αιτήματα των πελατών, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Η επαναλειτουργία των Σημείων Εξυπηρέτησης Συνδρομητών γίνεται βάσει των κανόνων υγιεινής, όπως αυτοί ορίζονται από τον ΕΟΔΥ. Παράλληλα, σε όλους τους χώρους διατίθενται αντισηπτικά και μάσκες μίας χρήσης για τους επισκέπτες, οι οποίοι δεν θα φορούν δικές τους μάσκες.

Ακολουθεί αναλυτικά το ωράριο λειτουργίας των ΣΕΣ και της Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών (ΤΕΠ)

Σ.Ε.Σ. Αττικής Οδού

ΔευτέραΠαρασκευή 08:00 – 18:00
Σάββατο 09:00 – 15:00

Σ.Ε.Σ. Μορέα (Σπαθοβούνι, Νεστάνη, Καλαμάτα)

ΔευτέραΠέμπτη 09:00 – 15:00 & ΠαρασκευήΣάββατο 10:00 – 16:00
Κυριακή 10:00 – 16:00 Σπαθοβούνι & 12:00 – 18:00 Νεστάνη – Καλαμάτα

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών (Τ.Ε.Π) 210-6682 222

ΔευτέραΣάββατο 08:00 – 19:00
Κυριακή 11:00 – 19:00
Fax: 210 – 6682 240
E-mail: customercare@attikesdiadromes.gr

Παράλληλα, λειτουργεί και η Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Πελατών μέσω της πλατφόρμας my e-PASS, στο https://cs.attiki-odos.gr, με τη χρήση προσωπικών κωδικών πρόσβασης, username & password, μέσω της οποίας υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στον λογαριασμό του συνδρομητή, προκειμένου να ενημερωθεί για το χρηματικό του υπόλοιπο, τις διελεύσεις και τις πληρωμές /ανανεώσεις υπολοίπου, κτλ.

Η «Αττική Οδός Α.Ε. και η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» παραμένουν στο πλευρό των πελατών τους και φροντίζουν ανελλιπώς για την άριστη εξυπηρέτησή τους.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αυτοκινητόδρομος Μορέας

Αυτοκινητόδρομος Μορέας: Το καλοκαίρι οι μελέτες για τα αντιπλημμυρικά έργα

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυτοκινητόδρομος Μορέας

Μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων των αντιπλημμυρικών έργων που έχει αναλάβει ο “Μορέας” για την περιοχή των Δημοτικών Ενοτήτων Καλαμάτας, Θουρίας και Αρφαρών, έτσι ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει η διαβούλευση με τον Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την πιο πάνω διαβεβαίωση έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος από τον γενικό διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Καρνέση, με τον οποίον συναντήθηκε την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της εν λόγω μελέτης.

Η μελέτη αφορά παρεμβάσεις στις περιοχές Αγίου Φλώρου, Πηδήματος, Αρφαρών και στην περιοχή Καλαμάτας με κατασκευή τεχνικών έργων, κυρίως κιβωτοειδών οχετών, για την αντιπλημμυρική θωράκιση των εν λόγω περιοχών και την προστασία των υποδομών.

Η Περιφέρεια, σημείωσε ο Στ. Αναστασόπουλος, “παρακολουθεί στενά το θέμα και σε κάθε περίπτωση θα ασκείται πίεση ώστε πολύ σύντομα να ολοκληρωθούν οι οριστικές μελέτες για να είναι δυνατή η έναρξη της κατασκευής του έργου”.

ΔΡΟΜΟΣ ΣΟΥΛΗΝΑΡΙ – ΚΟΡΥΦΑΣΙΟ

Εξ άλλου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, σε συνάντησή του με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών, συζήτησε και την ολοκλήρωση του δρόμου Σουληνάρι – Κορυφάσιο, έργο που αφορά την κατασκευή τμήματος περίπου 1 χιλομέτρου υπολειπομένου δρόμου για τη σύνδεση του κατασκευασμένου τμήματος με τον δρόμο Γαργαλιάνοι – κόμβος Ρωμανού.

Ο προϋπολογισμός του εν λόγω έργου -η ολοκλήρωση του οποίου θα συμβάλει στην ασφάλεια όσων κινούνται στον συγκεκριμένο οδικό άξονα- είναι περίπου 5.500.000 ευρώ, ενώ στην παρέμβαση περιλαμβάνεται και ο ηλεκτροφωτισμός όλων των κόμβων από Σουληνάρι έως Κορυφάσιο.

Οπως τόνισε ο Στ. Αναστασόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας -που έχει ασχοληθεί προσωπικά για το έργο αυτό- έχει κάνει παρέμβαση και έχει λάβει τη δέσμευση του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, για τη των απαιτούμενων εργασιών.

Καταλήγοντας ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας δήλωσε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από τις υπηρεσίες της Π.Ε. έχει ήδη υποβληθεί τεχνικό δελτίο για τη χρηματοδότηση του έργου και είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης ώστε να προχωρήσει γρήγορα η κατασκευή του.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αυτοκινητόδρομος Μορέας

Αυτοκινητόδρομος Μορέας: Τιμαριθμική αναπροσαρμογή των τιμών διοδίων το 2020

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σήραγγα του Αυτοκινητοδρόμου Μορέα

Με βάση τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση Παραχώρησης του Έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο–Σπάρτη», (νόμος 3559/2007, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει), από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου 2020 προς Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 (ώρα 00:00 της 9/1/2020), οι χρεώσεις στους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου αναπροσαρμόζονται τιμαριθμικά για το έτος 2020.

Από την προαναφερθείσα τιμαριθμική αναπροσαρμογή προκύπτουν μειώσεις τιμών της τάξης των 5 λεπτών σε ορισμένους σταθμούς διοδίων και σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων, οι οποίες απεικονίζονται με κόκκινο χρώμα στους παρακάτω πίνακες. Οι υπόλοιπες τιμές (με μαύρο χρώμα) λόγω στρογγύλευσης δεν επηρεάζονται και παραμένουν ίδιες με αυτές του 2019:

Τιμές διοδίων αυτοκινητοδρόμου Μορέα

Ο νέος τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 24% και θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των κατόχων ηλεκτρονικών πομποδεκτών.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα