Connect with us

Αθλητικές Υποδομές

Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας: στη Βουλή το έργο, μέχρι το 2016 έτοιμη η πρώτη Πίστα για Φόρμουλα 1

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις


«Έχει ολοκληρωθεί νομοθετικά, το θέμα της ένταξης του Αυτοκινητοδρομίου της Πάτρας και σύντομα θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή». Αυτό ανέφερε πριν λίγες μέρες ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης Γιώργος Πετράκος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πάτρα, για το νέο επενδυτικό Νόμο.
Ο κ. Πετράκος παρουσίασε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Ανάπτυξης ενώ αναφέρθηκε στο νέο επενδυτικό νόμο, που ισχύει από το 2011.
 
Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ
Η επένδυση, ύψους 94,6 εκατ. ευρώ, πήρε το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση, δίνοντας την εκκίνηση για τη δημιουργία μιας πίστας που θα έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για όλη τη χώρα. Σημειώνεται ότι, από το σύνολο της επένδυσης, η επιχορήγηση που θα λάβει το έργο είναι σε ποσοστό 30,5%, δηλαδή 28,92 εκατ. ευρώ.
 
Η πρώτη καρό σημαία αναμένεται να… πέσει σε περίπου 3 χρόνια από την εκκίνηση των εργασιών, που θα περιλαμβάνει την κατασκευή της πίστας, αλλά και των παράπλευρων κτιρίων που περιλαμβάνονται στο σχέδιο.
 
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται η δημιουργία πίστας αγώνων διεθνών προδιαγραφών και όλων των υποστηρικτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων για τη λειτουργία της επένδυσης.
 
Η πίστα θα έχει συνολικό μήκος 4.880 μέτρα και πλάτος 15 μέτρα, ενώ η κύρια ευθεία θα έχει μήκος 904 μέτρα. Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες και άλλων κατηγοριών, καθώς και να χρησιμοποιηθεί για διοργάνωση εκδηλώσεων.
 
Το επενδυτικό σχέδιο πρόκειται να αναπτυχθεί σε έκταση συνολικής επιφάνειας 928 στρεμμάτων, κάτω από την επαρχιακή οδό Χαλανδρίτσας – Βαλμαντούρας, στην οποία θα εγκατασταθεί το υπό δημιουργία αυτοκινητοδρόμιο, που θα απέχει 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάτρας.
 
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΑΕ
Η μετοχική σύνθεση του φορέα αποτελείται συνολικά από 411 μετόχους, φυσικά και νομικά πρόσωπα, εκ των οποίων η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο δήμος Πατρέων, το Επιμελητήριο Αχαΐας, ο δήμος Φαρρών, η ΤΕΔΚ Αχαΐας, η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα κ.ά. Βασικός μέτοχος του φορέα της επένδυσης είναι η επιχείρηση Ανώνυμη Επενδυτική Τεχνική Τουριστική και Διαχειριστική Εταιρεία Αυτοκινητοδρομίου Πατρών, με διακριτικό τίτλο «Ελληνικό Αυτοκινητοδρόμιο».
 
Ο φορέας της επένδυσης έχει λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες, όπως είναι η έγκριση περιβαλλοντικών όρων, αρχιτεκτονικής μελέτης, σκοπιμότητας και καταλληλότητας οικοπέδου, προκειμένου να υλοποιήσει την επένδυση.
 
Με την ολοκλήρωση του έργου, προβλέπεται να δημιουργηθούν περίπου 500 νέες θέσεις εργασίας και σημαντικά οφέλη για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχικός σχεδιασμός της πίστας έγινε από τον Τζόρτζιο Μπέγκελα Μπαρτόλι, τεχνικό διευθυντή της πίστας Φόρμουλα 1 στη Μόντσα της Ιταλίας, ενώ η τελική προσαρμογή στο πραγματικό ανάγλυφο του εδάφους και στους αναθεωρημένους για το 2006 κανονισμούς της FIA έγινε από την εταιρεία συγκοινωνιακών μελετών Α. Ταζές – Ε. Ρότσκος Ο.Ε., με σύμβουλο επί θεμάτων F1 τον Πιερ Απαντ – Πέρικ, τεχνικό διευθυντή της πίστας του Σπα στο Βέλγιο.
 
 
Η ΠΙΣΤΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
  • Συνολική επένδυση: 94,6 εκατ. ευρώ
  • Η επιχορήγηση ανέρχεται σε ποσοστό 30,5%, δηλαδή σε 28,9 εκατ. ευρώ
  • Δημιουργία 500 νέων θέσεων εργασίας
  • Έκταση πίστας και παράπλευρων χώρων: 928 στρέμματα
  • Η πίστα θα έχει κερκίδες 48.500 θεατών
  • Η μετοχική σύνθεση του φορέα αποτελείται συνολικά από 411 μετόχους 360 στρέμματα ελεύθεροι χώροι, οι οποίοι θα καλυφθούν με φυτά.
  • Θέσεις στάθμευσης 2.800 θέσεων
  • 37 καμπίνες αναμετάδοσης των αγώνων
 
Πηγή:ypodomes.com

image_pdfimage_print

Αθλητικές Υποδομές

Σταδιακό άνοιγμα των χώρων άθλησης και στον Δήμο Πειραιά

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Γήπεδο Μπάσκετ Καμινίων Πειραιά

Μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας προχωρούν σε σταδιακό άνοιγμα των αθλητικών χώρων  για τους πολίτες, από σήμερα, Τετάρτη 6 Μαΐου 2020.

Συγκεκριμένα, θα επαναλειτουργήσουν με περιορισμούς στη χρήση για την αποφυγή συνωστισμού και για την προστασία της δημόσιας υγείας, οι παρακάτω αθλητικοί χώροι:

 Θεμιστόκλειο Στάδιο

Δευτέρα – Σάββατο. Ωράριο λειτουργίας: 08:00 – 16:00 & 18:00 – 22:00 μόνο με ραντεβού. Στον χώρο επιτρέπονται 15 άτομα και η μέγιστη διάρκεια παραμονής δεν θα πρέπει να ξεπερνά τη μία (1) ώρα, με αποκλειστική χρήση ατομικού εξοπλισμού. Δεν επιτρέπεται η χρήση των αποδυτηρίων.

 Γήπεδο Τένις (πλαζ Βοτσαλάκια):

Δευτέρα – Σάββατο. Ωράριο λειτουργίας: 08:00 με 21:00 μόνο με ραντεβού, έως δύο (2) άτομα εντός του γηπέδου.  Η μέγιστη διάρκεια παραμονής στον χώρο δεν θα πρέπει να ξεπερνά τη μία (1) ώρα, με αποκλειστική χρήση ατομικού εξοπλισμού. Δεν επιτρέπεται η χρήση των αποδυτηρίων.

 Γήπεδο Αγ. Διονυσίου

Δευτέρα – Σάββατο. Ωράριο λειτουργίας: 08:00 – 15:30 & 17:30 – 22:00, μόνο με ραντεβού. Στον χώρο επιτρέπονται 15 άτομα και η μέγιστη διάρκεια παραμονής στον χώρο δεν θα πρέπει να ξεπερνά τη μία (1) ώρα, με αποκλειστική χρήση ατομικού εξοπλισμού. Δεν επιτρέπεται η χρήση των αποδυτηρίων.

Γήπεδο Ποδοσφαίρου Αμοργού (Καμίνια)

Δευτέρα – Σάββατο. Ωράριο λειτουργίας 07:00 – 13:00, μόνο με ραντεβού. Στον χώρο επιτρέπονται 15 άτομα και η μέγιστη διάρκεια παραμονής δεν θα πρέπει να ξεπερνά τη μία (1) ώρα, με αποκλειστική χρήση ατομικού εξοπλισμού. Δεν επιτρέπεται η χρήση των αποδυτηρίων.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Από Τετάρτη 6/5, ξεκινάει η σταδιακή επιστροφή στην αθλητική μας κανονικότητα. Mετά από μια μακρά διάρκεια αποχής από τις αθλητικές δραστηριότητες,  καλούμαστε να ακολουθήσουμε νέους κανόνες, έτσι ώστε να λειτουργούν σωστά όλες οι αθλητικές μας εγκαταστάσεις, αλλά το βασικότερο, να μην πάει χαμένη η τεράστια προσπάθεια που κάναμε όλοι μας το προηγούμενο διάστημα.

Έχοντας ως προτεραιότητά μας τόσο τη συνέπεια της εφαρμογής των νέων κανόνων, αλλά και την παροχή συμβουλών στους αθλούμενους, όλοι οι γυμναστές του Οργανισμού θα είναι παρόντες σε όλες τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις».

Σημειώνεται, πως κατά την είσοδο στους παραπάνω αθλητικούς χώρους,  θα πραγματοποιείται ανέπαφη θερμομέτρηση και θα συμπληρώνεται ειδική φόρμα με τα εξής στοιχεία:  Ώρα εισόδου – εξόδου, δ/νση κατοικίας, τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail και αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου.

 

*Μπορείτε να κατεβάσετε την ειδική φόρμα (διαθέσιμες θα υπάρχουν και στους χώρους άθλησης)

Τηλέφωνα  επικ. για ραντεβού: 210 – 4137708 & 210 – 4177389

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικές Υποδομές

Επιθεώρηση στις εργασίες ανακατασκευής στο γήπεδο Καστελίου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Έργα ανακατασκευής στο γήπεδο Καστελίου

Το γήπεδο Καστελίου που ανακατασκευάζεται με κονδύλια της Π.Ε. Ηρακλείου επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης. Στην επιθεώρηση των εκτελούμενων εργασιών παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Μινώα-Πεδιάδος Μανόλης Φραγκάκης, ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Σαμωνάκης, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαρία Σκουλούδη, το στέλεχος των τεχνικών υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Γωνιανάκης, ο Πρόεδρος του αθλητικού σωματείου «Δωριέας» Ανδρέας Μαραγκάκης και ο εκπρόσωπος του αναδόχου του έργου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη των εργασιών που προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς καθώς σε αυτό συμβάλλει η έλλειψη αθλητικών δραστηριοτήτων λόγω κορωνοϊού, υπογραμμίζοντας ότι με την ολοκλήρωση του έργου, η χρήση του γηπέδου θα αναβαθμίσει τον αθλητισμό στην ευρύτερη περιοχή προς όφελος ιδιαίτερα της νεολαίας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μινώα-Πεδιάδος Μανόλης Φραγκάκης ευχαρίστησε δημόσια τον Αντιπεριφερειάρχη, την Περιφέρεια ευρύτερα για την στήριξη για την υλοποίηση του αναπτυξιακού έργου.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικές Υποδομές

Υπεγράφη η κατασκευή νέου κλειστού κολυμβητηρίου στη Λαμία

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα, Ειδήσεις

Μία σημαντική αθλητική υποδομή θα αποκτήσει η Λαμία, καθώς υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή νέου κλειστού κολυμβητηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com η σύμβαση υπεγράφη στις 27 Μαρτίου και ανάδοχος είναι η εταιρεία P&C Development με κόστος 4,38εκατ.ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ). Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι ο Δήμος Λαμιέων.

Το έργο περιλαμβάνει την ανέγερση των κτιριακών εγκαταστάσεων του κλειστού κολυμβητηρίου Λαμίας, συνολικού εμβαδού κάλυψης 5.757,32 τ.μ., επί υφιστάμενης θεμελίωσης, σε οικόπεδο εμβαδού 55.997,80 τ.μ., που βρίσκεται στο Οικοδομικό Τετράγωνο Γ-Α35Α, το οποίο περικλείεται από τις οδούς Φιλίας, Ολυμπιονικών, Παπαμαύρου και Αγράφων.

Το αρχικό κόστος του έργου ήταν 9,5εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η διαγωνιστική διαδικασία κράτησε σχεδόν 2,5 χρόνια καθώς ξεκίνησε στις 6 Νοεμβρίου 2018 και στην αποσφράγιση των προσφορών είχαμε 20 διεκδικητές!

Η διάρκεια των έργων είναι 850 ημέρες από την υπογραφή, δηλαδή προβλεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσης είναι περίπου 28 μήνες, τον Ιούλιο του 2022.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το κτίριο αποτελείται από 2 κτιριακούς όγκους από οπλισμένο σκυρόδεμα C30/37, που διαχωρίζονται με αρμό και αποτελούν λειτουργικά ένα ενιαίο σύστημα. Τα κτίρια θα στεγάζουν 2 δεξαμενές κολύμβησης:

α) 1 μεγάλη Ε = 1.252,50 τ.μ., η οποία επιστεγάζεται με μεταλλικό φορέα και θερμομονωτικό panel, και

β) 1 μικρή εκμάθησης Ε = 125,00 τ.μ., η οποία είναι ασκεπής.

Η είσοδος στο κτίριο γίνεται από την οδό Φιλίας και τα επίπεδά του σε σχέση με την οδό αυτή είναι: υπόγειο στάθμη -2,35μ, ισόγειο στάθμη +1,55μ, στάθμη +0,00μ, όροφος στάθμες +5,60μ, +6,55μ, επιστέγαση στάθμες +13,90μ, +14,54μ. Τόσο στο ισόγειο όσο και στο υπόγειο προβλέπονται στη φάση αυτή κενοί χώροι, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποθήκες. Η θεμελίωση των κτιρίων είναι ήδη κατασκευασμένη κατά ποσοστό 70 %.

Οι εργασίες που προβλέπονται με την παρούσα εργολαβία, είναι:

Οικοδομικές εργασίες: Γενική αποψίλωση, εκσκαφές για τη δημιουργία επιπέδων εργασίας και για στραγγιστήρια, σκυροδετήσεις με σκυρόδεμα C30/37, πλινθοδομές – εξωτερικά – εσωτερικά επιχρίσματα, μονώσεις: έναντι υγρασίας, θερμομόνωση – θερμοπροσόψεις, επίστρωση δαπέδων με: μωσαϊκό, πλακίδια πορσελάνης, βιομηχανικό δάπεδο, ελαστικό δάπεδο, μάρμαρα, στεγάνωση δεξαμενών κολύμβησης, επίστρωση αυτών με ειδικά πλακίδια, μεταλλικός φορέας στέγης, επικάλυψη με panels και πλαγιοκάλυψη, κουφώματα: θύρες ξύλινες, μεταλλικές, πυράντοχες, υαλοπετάσματα – κουφώματα αλουμινίου ενεργειακά – ενεργειακοί υαλοπίνακες, γυψοσανίδες, επενδύσεις, χρωματισμοί, επιστρώσεις με κυβόλιθο εξωτερικά.

Η/Μ εργασίες: εγκατάσταση ύδρευσης – αποχέτευσης, θέρμανσης, κλιματισμού, εξαερισμού, ισχυρών – ασθενών ρευμάτων, πυρανίχνευσης, χλωρίωσης δεξαμενών.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα