Connect with us

Αθλητικές Υποδομές

Αττική: Ολοκληρώνεται η αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου Βουλιαγμένης

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώνεται το έργο αναβάθμισης του γηπέδου ποδοσφαίρου Βουλιαγμένης, όπως ανακοίνωσαν το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, σε εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Βουλιαγμένης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Βουλιαγμένης.

Στο επίκεντρο ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών υποδομών της Αττικής και η στήριξη του μαζικού αθλητισμού

Συγκεκριμένα, ακόμη ένα έργο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια στο πλαίσιο της στρατηγικής της επιλογής για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών της Αττικής, την ενίσχυση του αθλητικού πνεύματος και την «επένδυση στον μαζικό αθλητισμό, ως αναπτυξιακό όχημα αλλά και ως υγιή διέξοδο για τους νέους», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η Ρένα Δούρου, τονίζοντας ότι τα τελευταία 4.5 χρόνια η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί 217 έργα αθλητισμού, αξίας 140 εκατομμυρίων ευρώ.

Αντικείμενο του έργου, προϋπολογισμού 399.910 ευρώ με ΦΠΑ, ήταν η αποτελεσματική αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος αποστράγγισης του γηπέδου ποδοσφαίρου Βουλιαγμένης. Παράλληλα, με την κατασκευή νέου αποστραγγιστικού δικτύου αποκαταστάθηκε η λειτουργικότητα του γηπέδου.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αποφάσισε να επενδύσει ποσό ύψους 200.000 περίπου ευρώ ώστε ο χλοοτάπητας του γηπέδου να γίνει υβριδικός, με σκοπό να αυξηθούν οι προβλεπόμενες για την ορθή συντήρησή του ώρες χρήσης του γηπέδου ανά εβδομάδα. Επίσης, στο ίδιο πρόγραμμα κατασκευάστηκε και ένα γήπεδο 5×5.

Τέλος, ο Αστέρας Βουλιαγμένης στο πλαίσιο των ανταποδοτικών έργων προς την τοπική κοινωνία, δώρισε το υψηλής τεχνολογίας ταρτάν για τις διαδρομές στίβου, που κόστισαν πάνω από 100.000 ευρώ.

Στην εκδήλωση την Περιφερειάρχη συνόδευε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας, Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος.

image_pdfimage_print

Αθλητικές Υποδομές

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο Κολυμβητηρίου της Αγυιάς

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Καθαρίζεται το κολυμβητήριο στην Πάτρα

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι εργασίες καθαρισμού στο Κολυμβητηρίου της Αγυιάς στην Πάτρα, ενόψει των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

Παρών στις εργασίες ήταν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος δήλωσε:

«Οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται εδώ, στο χώρο του κατεστραμμένου κολυμβητηρίου και αποδεικνύουν για μια φορά ακόμα, ποιοι μένουν στα λόγια και ποιοι κάνουν έργα. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα διαμορφώνουμε έναν απαράδεκτο χώρο, σε λειτουργικό. Εδώ ήρθαμε να παρέμβουμε και να δημιουργήσουμε ένα πάρκινγκ, που θα εξυπηρετεί τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, αλλά και μετά το τέλος των αγώνων, να εξυπηρετούνται οι λουόμενοι.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία αναδεικνύουμε για μια ακόμα φορά και απαιτούμε, ο καταπληκτικός αυτός χώρος να δοθεί στην πόλη που τον δικαιούται και από σκουπιδότοπο, που είναι σήμερα, να μετατραπεί σε κόσμημα που θα το χρησιμοποιεί και θα το ευχαριστιέται η νεολαία μας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε, μέχρι να το πετύχουμε».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικές Υποδομές

Δήμος Πατρέων: Καθαρίζει τον περιβάλλοντα χώρο του κολυμβητηρίου Αγυιάς ενόψει Παράκτιων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Το κολυμβητήριο Αγυιάς στην Πάτρα

Η κατάσταση στον περιβάλλοντα χώρο του κολυμβητηρίου της Αγυιάς, παραμένει άσχημη, τρεις μέρες πριν την έναρξη των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων στην Πάτρα.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Πατρέων (παρά το ότι δεν είναι ιδιοκτήτης του κολυμβητηρίου όπως ενημέρωσε μέσω Δελτίο Τύπου), ξεκινά αύριο το πρωί, Παρασκευή 22/8, με προσωπικό και μηχανήματα, τον καθαρισμό του χώρου και τη διαμόρφωσή του σε στάθμευσης για τις ανάγκες των επισκεπτών.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικές Υποδομές

Προκήρυξη για έργο βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων στην Αργολίδα

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κτίριο Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και πιο συγκεκριμένα η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, προκήρυξε την Τετάρτη 21/8, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 2564/2019 (ΑΔΑ: 6Π2Δ7ΛΑ-Θ5Γ) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ανοικτή διαδικασία μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.), για την σύναψη δημόσιας σύμβασης του έργου:

«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ», υποέργο: «ΒΕΛΤΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΓΗΠΕΔΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΥΚΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΑΝΔΡΕΝΙΟΥ», προϋπολ.: 360.000,00€ (με Φ.Π.Α.). Το έργο αποτελείται από την κατηγορία εργασιών: ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ με προϋπολογισμό: 290.157,81€ (δαπάνη Εργασιών, Γ.Ε.+Ο.Ε, απρόβλεπτα).

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www.promitheus.gov.gr, για τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό με συστημικό κωδικό 84289 καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής (www.ppel.gov.gr).

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ, ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 9η Σεπτεμβρίου (ώρα 10:00).

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα