Νίκος
Καραγιάννης

Σε νέες περιπέτειες μπαίνει ο διαγωνισμός για τη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, αφού, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η κοινοπραξία Vinci-Μυτιληναίος προχώρησε σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Κόβοντας σχεδόν το νήμα του χρόνου που είχε στη διάθεσή της η κοινοπραξία για να κάνει το επόμενο βήμα, μετά την απορριπτική απόφαση της ΕΑΔΗΣΥ, βάζει εκ νέου ερωτηματικά στη συνέχιση του διαγωνισμού.

Και μπορεί το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι την απόφαση της ΕΑΔΗΣΥ να μην είχε σταματήσει να τρέχει τις διαδικασίες που ήταν απαραίτητες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, στην οποία προτιμητέος επενδυτής έχει αναδειχθεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, έναντι τιμήματος 3,27 δισ. ευρώ, όμως η νέα εξέλιξη θολώνει το τοπίο.

Δεδομένου ότι η λήξη της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης στις 6 Οκτωβρίου 2024, δημιουργεί ένα ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έχει στο τραπέζι plan B. Εφόσον καταστεί ανεδαφική προσδοκία η ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών για να περάσει ο οδικός άξονας σε νέο ανάδοχο, τότε ο δρόμος θα περάσει στο Δημόσιο.

Ειδικότερα, μέσω διαγωνισμού, θα αναδειχθεί αυτός που θα λειτουργήσει για το απαιτούμενο χρονικό διάστημα την Αττική Οδό για λογαριασμό του Δημοσίου, με τους χρήστες να καταβάλλουν κανονικά διόδια τέλη. Υποψήφιοι θα μπορούν να είναι και οι υφιστάμενοι παραχωρησιούχοι που διαθέτουν και τη σχετική εμπειρία, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και μια συμμετοχή για παράδειγμα της Εγνατίας Οδού.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV