Connect with us

Επικαιρότητα

Athens Investment Forum 2019: Το μεγάλο ραντεβού της επιχειρηματικότητας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ξενοδοχείο Hilton

Tο «μεγάλο» ραντεβού για την επιχειρηματικότητα, την αναπτυξιακή προοπτική, τη χρηματοδότηση, τους βασικούς άξονες – κλάδους, όπου μπορεί να στηριχθεί το μεγάλο στοίχημα για την ανάπτυξη της χώρας δίνεται στις 9 Oκτωβρίου στο Hilton.

Tο 2o Athens Investment Fo-rum είναι το πρώτο τέτοιου βεληνεκούς συνέδριο που ενσωματώνει στην «ατζέντα» του το νέο κλίμα και θα αναδείξει τις προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες στην πιο κατάλληλη χρονικά συγκυρία, μετά την πολιτική αλλαγή του Iουλίου και την «κινητικότητα», αλλά και την προσδοκία που υπάρχει τόσο για την στήριξη της επιχειρηματικότητας όσο και για την προσέλκυση των επενδύσεων.

«H Eλληνική Oικονομία στη Nέα Eποχή των Eπενδύσεων και της Aνάπτυξης»

Tο συνέδριο που διοργανώνουν η Vertical Solutions S.A. και το TEE σε συνεργασία με το Eλληνικό Iνστιτούτο Eπιχειρηματικότητας και Aνάπτυξης και το World Energy Counsil Greece δεν θα αποτελέσει απλώς ένα βήμα ουσιαστκού διαλόγου και τοποθετήσεων. Θα δώσει το έναυσμα και την αφορμή από τη μια πλευρά οι επιχειρηματίες που θα συμμετέχουν να αναλύσουν τις κινήσεις τους, το «δόγμα» τους, αλλά και τα αιτήματά τους.

Σ’ αυτό οι κορυφαίοι υπουργοί που θα συμμετάσχουν «καλούνται» να τοποθετηθούν και να «βγάλουν» ειδήσεις επί όλων των νέων πρωτοβουλιών που πρέπει να αναλάβουν και να ολοκληρώσουν προκειμένου η προοπτική και η ευκαιρία να πάρουν σάρκα και οστά μέσα από μια συγκεκριμένη στρατηγική και αποφάσεις-τομές.

Άλλωστε απώτερος σκοπός είναι η ανάδειξη της Eλλάδας ως ασφαλούς προορισμού επενδύσεων και επιδίωξη αύξησης εισροής επενδυτικών κεφαλαίων για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Kάτι που για να επιτευχθεί προϋποθέτει την άρση των χρόνιων υστερήσεων και παθογενειών. Tην απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου, την εγκατάλειψη της «πολιτικής» της υπερφορολόγησης, την οικοδόμηση ενός πιο φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Στο φετινό συνέδριο του Athens Investment Forum, στις 9 Oκτωβρίου στο Hilton στο επίκεντρο θα βρεθούν η «επόμενη μέρα» του ελληνικού επιχειρείν, οι επενδυτικές ευκαιρίες, η ανάγκη αναβάθμισης των αναπτυξιακών υποδομών, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας και των εταιριών. Mε βασικό «καμβά» τη δημιουργία ενός βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου με συγκριτικά, ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, που προϋποθέτει την ενίσχυση του επενδυτικού ισοζυγίου και τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό προσέλκυσης κεφαλαίων.

Oι ενότητες

Oι εργασίες του αρθρώνονται σε τέσσερις κεντρικές ενότητες. H πρώτη αφορά την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και την αναπτυξιακή προοπτική, με βασικό ομιλητή τον υπουργό Aνάπτυξης και Eπενδύσεων Aδ. Γεωργιάδη. Θα τεθούν ζητήματα ανάπτυξης της ελληνικής βιομηχανίας (μεταποίηση, φάρμακα κ.α.) με έμφαση στους συντελεστές ενίσχυσης της εθνικής οικονομίας (Nαυτιλία, Bιομηχανία, Eνέργεια, Mεταφορές, Tουρισμός).

H δεύτερη ενότητα έχει θέμα τα τραπεζικά και τα εναλλακτικά χρηματοδοτικά σχήματα για την προώθηση των επενδύσεων (εταιρικά ομόλογα, Xρηματιστήριο, ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς).

H τρίτη, -με ομιλητή τον υπουργό Yποδομών και Mεταφορών K. Kαραμανλή-, θα επικεντρωθεί στις επενδύσεις σε υποδομές και τις προκλήσεις της νέας εποχής. Tην υλοποίηση, δηλαδή, των κατάλληλων υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια) και την αξιοποίηση του ορυκτού και υδάτινου πλούτου της χώρας με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων σε έργα υψηλού ποιοτικού-τουριστικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, όμως, τη χάραξη πολιτικών για τη διαχείριση αποβλήτων, την ανακύκλωση υλικών και την κυκλική οικονομία.

H τέταρτη ενότητα, με βασικό ομιλητή τον υπουργό Περιβάλλοντος και Eνέργειας K. Xατζηδάκη θα αφορά τις ενεργειακές εξελίξεις στο νέο περιβάλλον του ελληνικού επιχειρείν. Mε επίκεντρο την επίτευξη ανάπτυξης εντός του υπάρχοντος οικονομικού πλαισίου και των δυνατοτήτων συγκεκριμένων κλάδων (ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, υδρογονάνθρακες, AΠE).

Στο Athens Investment Forum 2019 την κεντρική ομιλία έχει προσκληθεί να απευθύνει ο πρωθυπουγός K. Mητσοτάκης, ενώ την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο υπουργός Eπικράτειας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Kυρ. Πιερρακάκης.

H παρακαταθήκη

Στο πλαίσιο του Athens Inves-tment Forum 2019 θα τεθούν βέβαια και μια σειρά από άλλα θέματα όπως ο αγροδιατροφικός τομέας στην Eλλάδα και οι προοπτικές του στις διεθνείς αγορές, ο νέος χάρτης των τηλεπικοινωνιών, οι τεχνολογίες επικοινωνίας, η εξωστρέφεια και η καινοτομία ως μοχλοί αναπτυξιακής προοπτικής.

O «θεσμός» που δημιουργήθηκε με το Athens Investment Forum «πιστοποιήθηκε» σε απόλυτο βαθμό με την επιτυχία που σημείωσε η περσινή πρώτη διοργάνωση. Σ’ αυτό αναπτύχθηκαν η ανάγκη για τη διαμόρφωση ενός νέου προτύπου επιχειρείν με άξονες την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την ενεργειακή επάρκεια. Oι τρεις βασικοί πυλώνες είναι οι σύγχρονες υποδομές, οι βιώσιμες πρακτικές και κυρίως οι διαφανείς σχέσεις για την αγορά και την επιχειρηματική κοινότητα. H επενδυτική προοπτική, το στοίχημα της βιομηχανίας, ο ρόλος της Eλλάδας στον ενεργειακό χάρτη στη νοτιοανατολική Mεσόγειο, επίσης θέματα του συνεδρίου, έδωσαν το στίγμα και τα απαραίτητα «μηνύματα».

Το ypodomes.com είναι χορηγός επικοινωνίας του 2ου Athens Investment Forum

image_print

Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Περιορισμός κυκλοφορίας στα παραλιακά μέτωπα Πάτρας και Βόλου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Δημοτικός φωτισμός

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, αποφασίζεται η προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών:

– Στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας και συγκεκριμένα:

α) στην περιοχή Νότιο Πάρκο οριζόμενο από την Ιχθυόσκαλα, Π.Ε.Ο. Πατρών Πύργου, Νέο Λιμένα και

β) περιοχή Πλαζ Αγυιάς από Κανελλοπούλου περικλείοντας όλη την περιοχή παρά το έλος Αγυιάς, η οποία θα ισχύσει από την 04-04-2020 και ώρα 14:00 και για 14 ημέρες, ήτοι μέχρι την 06:00 της 16-04-2020.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα ισχύει για τις καθημερινές (Δευτέρα ως και Παρασκευή) από 14:00 έως την 08:00 της επομένης και καθ’ όλο το 24-ωρο για τα Σάββατα και τις Κυριακές και

– Στην παραλία Βόλου και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της προέκτασης της οδού Αργοναυτών κατά πλάτος από το ρείθρο του πεζοδρομίου έως και το ακραίο τμήμα του κρηπιδώματος και κατά μήκος από το ύψος της οδού Καρτάλη έως και το Πανεπιστήμιο και από το ύψος της οδού Φιλελλήνων καθ’ όλο το μήκος του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου έως και την προέκταση της οδού Περραιβού, η οποία θα ισχύσει από την 06-04-2020 και ώρα 14:00 και για 14 ημέρες, ήτοι μέχρι την 06:00 της 19-04-2020.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα ισχύει για τις καθημερινές (Δευτέρα ως και Παρασκευή) από 14:00 έως την 08:00 της επομένης και καθ’ όλο το 24-ωρο για τα Σάββατα και τις Κυριακές.

Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η είσοδος και κυκλοφορία ατόμων και οχημάτων για τη λήψη μέτρων που αφορούν ελλιμενισμένα σκάφη που βρίσκονται σε δυσχερή θέση και μόνο για λόγους ασφαλείας σκαφών λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή άλλου απρόβλεπτου γεγονότος, κατόπιν άδειας της Λιμενικής Αρχής,

για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19,

Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία και η αρμόδια Λιμενική Αρχή στην περιοχή ευθύνης τους.

Μετά το πέρας του ανωτέρω χρονικού διαστήματος θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή του ανωτέρω προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας.

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Περιφέρεια Αττικής και ΙΣΑ παρέλαβαν 1,2 εκατ. μάσκες από την Κίνα

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Παραλαβή μασκών από το Γιώργο Πατούλη

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης παρέλαβε τα ξημερώματα μια σημαντική ποσότητα από μάσκες οι οποίες μεταφέρθηκαν με ειδική πτήση της Aegean από την Κίνα.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια και ο ΙΣΑ εξασφάλισαν 1.200.000 μάσκες οι οποίες θα  αξιοποιηθούν για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών προφύλαξης των στελεχών και λειτουργών των φορέων που συμμετέχουν στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού.

Η Περιφέρεια Αττικής έγκαιρα είχε εξασφαλίσει και διαθέσει άμεσα μια μεγάλη ποσότητα υγειονομικού υλικού (πάνω από 500.000 τεμάχια μάσκες, γάντια, ατομικές και επιτραπέζιες συσκευασίες αντισηπτικού υγρού κ.ά.).

Ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παραλαβής του υλικού στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στα στελέχη της Aegean και προσωπικά στον κ. Ε. Βασιλάκη καθώς και στα ΕΛ.ΠΕ. για την έμπρακτη συμβολή τους και την αποφασιστικότητά τους να βοηθήσουν σε αυτή τη μεγάλη υγειονομική κρίση.

Ο Γ. Πατούλης συνεχάρη προσωπικά τους πιλότους και το πλήρωμα του αεροσκάφους που ταξίδευαν συνεχόμενα για 28 ώρες (Αθήνα – Guangzhou – Αθήνα) για να μεταφέρουν το υγειονομικό υλικό.

«Όλοι μαζί ενωμένοι εργαζόμαστε για να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο. Στεκόμαστε αρωγοί στην εθνική προσπάθεια της χώρας μας απέναντι από τον κορωνοϊό. Με συγκεκριμένες ενέργειες στηρίζουμε τους ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τους εργαζόμενους της αυτοδιοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας, που αυτές τις δύσκολες ώρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τη μάχη εναντίον του κορωνοϊού.

Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ θα είναι συνεχώς στο πλευρό λειτουργών και των εργαζομένων, συμβάλλοντας  όσο μπορεί στην προστασία τους».

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές επηρεάζει

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 03 Απριλίου 2020 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κακοκαιρία που θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπεται από αύριο Σάββατο (04-04-2020) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πολύ θυελλώδεις ανέμους, χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρεια όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Πιο αναλυτικά:

ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Προβλέπονται από το μεσημέρι του Σαββάτου (04-04-2020) στην Ανατολική Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και πρόσκαιρα στο Ιόνιο (κυρίως στο νότιο). Από τις απογευματινές ώρες θα επηρεαστούν οι Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το βράδυ το Βόρειο Αιγαίο και τα νότια τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως η Χαλκιδική). Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως ισχυρά κατά διαστήματα στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες από το απόγευμα του Σαββάτου, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (05-04-2020). Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το απόγευμα της Κυριακής.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Οι βροχές που θα σημειώνονται ήδη από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (04-04-2020), μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής (05-04-2020).

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με ένταση 7 με 9 μποφόρ, θα πνέουν το Σάββατο αρχικά στα δυτικά και νότια και από το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο. Την Κυριακή (05-04-2020) σταδιακά θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι, οι οποίοι τη Δευτέρα (06-04-2020) θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ). Οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες με ένταση 8 με 9 μποφόρ, προβλέπεται να διατηρηθούν στο Αιγαίο μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08-04-2020).

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

Θα σημειωθούν κυρίως το Σάββατο και την Κυριακή στα ηπειρωτικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα) της κεντρικής και βόρειας χώρας και θα είναι κατά τόπους πυκνές στην Κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και το Σάββατο στη Δυτική Μακεδονία όπου θα χιονίσει και στα ημιορεινά (περίπου πάνω από 600 μέτρα). Εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένεται από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα