Connect with us

Επικαιρότητα

Athens Investment Forum 2019: Το μεγάλο ραντεβού της επιχειρηματικότητας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ξενοδοχείο Hilton

Tο «μεγάλο» ραντεβού για την επιχειρηματικότητα, την αναπτυξιακή προοπτική, τη χρηματοδότηση, τους βασικούς άξονες – κλάδους, όπου μπορεί να στηριχθεί το μεγάλο στοίχημα για την ανάπτυξη της χώρας δίνεται στις 9 Oκτωβρίου στο Hilton.

Tο 2o Athens Investment Fo-rum είναι το πρώτο τέτοιου βεληνεκούς συνέδριο που ενσωματώνει στην «ατζέντα» του το νέο κλίμα και θα αναδείξει τις προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες στην πιο κατάλληλη χρονικά συγκυρία, μετά την πολιτική αλλαγή του Iουλίου και την «κινητικότητα», αλλά και την προσδοκία που υπάρχει τόσο για την στήριξη της επιχειρηματικότητας όσο και για την προσέλκυση των επενδύσεων.

«H Eλληνική Oικονομία στη Nέα Eποχή των Eπενδύσεων και της Aνάπτυξης»

Tο συνέδριο που διοργανώνουν η Vertical Solutions S.A. και το TEE σε συνεργασία με το Eλληνικό Iνστιτούτο Eπιχειρηματικότητας και Aνάπτυξης και το World Energy Counsil Greece δεν θα αποτελέσει απλώς ένα βήμα ουσιαστκού διαλόγου και τοποθετήσεων. Θα δώσει το έναυσμα και την αφορμή από τη μια πλευρά οι επιχειρηματίες που θα συμμετέχουν να αναλύσουν τις κινήσεις τους, το «δόγμα» τους, αλλά και τα αιτήματά τους.

Σ’ αυτό οι κορυφαίοι υπουργοί που θα συμμετάσχουν «καλούνται» να τοποθετηθούν και να «βγάλουν» ειδήσεις επί όλων των νέων πρωτοβουλιών που πρέπει να αναλάβουν και να ολοκληρώσουν προκειμένου η προοπτική και η ευκαιρία να πάρουν σάρκα και οστά μέσα από μια συγκεκριμένη στρατηγική και αποφάσεις-τομές.

Άλλωστε απώτερος σκοπός είναι η ανάδειξη της Eλλάδας ως ασφαλούς προορισμού επενδύσεων και επιδίωξη αύξησης εισροής επενδυτικών κεφαλαίων για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Kάτι που για να επιτευχθεί προϋποθέτει την άρση των χρόνιων υστερήσεων και παθογενειών. Tην απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου, την εγκατάλειψη της «πολιτικής» της υπερφορολόγησης, την οικοδόμηση ενός πιο φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Στο φετινό συνέδριο του Athens Investment Forum, στις 9 Oκτωβρίου στο Hilton στο επίκεντρο θα βρεθούν η «επόμενη μέρα» του ελληνικού επιχειρείν, οι επενδυτικές ευκαιρίες, η ανάγκη αναβάθμισης των αναπτυξιακών υποδομών, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας και των εταιριών. Mε βασικό «καμβά» τη δημιουργία ενός βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου με συγκριτικά, ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, που προϋποθέτει την ενίσχυση του επενδυτικού ισοζυγίου και τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό προσέλκυσης κεφαλαίων.

Oι ενότητες

Oι εργασίες του αρθρώνονται σε τέσσερις κεντρικές ενότητες. H πρώτη αφορά την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και την αναπτυξιακή προοπτική, με βασικό ομιλητή τον υπουργό Aνάπτυξης και Eπενδύσεων Aδ. Γεωργιάδη. Θα τεθούν ζητήματα ανάπτυξης της ελληνικής βιομηχανίας (μεταποίηση, φάρμακα κ.α.) με έμφαση στους συντελεστές ενίσχυσης της εθνικής οικονομίας (Nαυτιλία, Bιομηχανία, Eνέργεια, Mεταφορές, Tουρισμός).

H δεύτερη ενότητα έχει θέμα τα τραπεζικά και τα εναλλακτικά χρηματοδοτικά σχήματα για την προώθηση των επενδύσεων (εταιρικά ομόλογα, Xρηματιστήριο, ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς).

H τρίτη, -με ομιλητή τον υπουργό Yποδομών και Mεταφορών K. Kαραμανλή-, θα επικεντρωθεί στις επενδύσεις σε υποδομές και τις προκλήσεις της νέας εποχής. Tην υλοποίηση, δηλαδή, των κατάλληλων υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια) και την αξιοποίηση του ορυκτού και υδάτινου πλούτου της χώρας με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων σε έργα υψηλού ποιοτικού-τουριστικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, όμως, τη χάραξη πολιτικών για τη διαχείριση αποβλήτων, την ανακύκλωση υλικών και την κυκλική οικονομία.

H τέταρτη ενότητα, με βασικό ομιλητή τον υπουργό Περιβάλλοντος και Eνέργειας K. Xατζηδάκη θα αφορά τις ενεργειακές εξελίξεις στο νέο περιβάλλον του ελληνικού επιχειρείν. Mε επίκεντρο την επίτευξη ανάπτυξης εντός του υπάρχοντος οικονομικού πλαισίου και των δυνατοτήτων συγκεκριμένων κλάδων (ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, υδρογονάνθρακες, AΠE).

Στο Athens Investment Forum 2019 την κεντρική ομιλία έχει προσκληθεί να απευθύνει ο πρωθυπουγός K. Mητσοτάκης, ενώ την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο υπουργός Eπικράτειας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Kυρ. Πιερρακάκης.

H παρακαταθήκη

Στο πλαίσιο του Athens Inves-tment Forum 2019 θα τεθούν βέβαια και μια σειρά από άλλα θέματα όπως ο αγροδιατροφικός τομέας στην Eλλάδα και οι προοπτικές του στις διεθνείς αγορές, ο νέος χάρτης των τηλεπικοινωνιών, οι τεχνολογίες επικοινωνίας, η εξωστρέφεια και η καινοτομία ως μοχλοί αναπτυξιακής προοπτικής.

O «θεσμός» που δημιουργήθηκε με το Athens Investment Forum «πιστοποιήθηκε» σε απόλυτο βαθμό με την επιτυχία που σημείωσε η περσινή πρώτη διοργάνωση. Σ’ αυτό αναπτύχθηκαν η ανάγκη για τη διαμόρφωση ενός νέου προτύπου επιχειρείν με άξονες την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την ενεργειακή επάρκεια. Oι τρεις βασικοί πυλώνες είναι οι σύγχρονες υποδομές, οι βιώσιμες πρακτικές και κυρίως οι διαφανείς σχέσεις για την αγορά και την επιχειρηματική κοινότητα. H επενδυτική προοπτική, το στοίχημα της βιομηχανίας, ο ρόλος της Eλλάδας στον ενεργειακό χάρτη στη νοτιοανατολική Mεσόγειο, επίσης θέματα του συνεδρίου, έδωσαν το στίγμα και τα απαραίτητα «μηνύματα».

Το ypodomes.com είναι χορηγός επικοινωνίας του 2ου Athens Investment Forum

image_pdfimage_print

Επικαιρότητα

Πρώτη συνάντηση των Προέδρων Ρυθμιστικών Αρχών και μελών του MEDREG

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σύσκεψη MEDREG με τη συμμετοχή της ΡΑΕ

Στις 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση των Προέδρων των Ρυθμιστικών Αρχών που είναι μέλη του Οργανισμού των Ρυθμιστικών Αρχών της Μεσογείου (MEDREG). Στη συνάντηση  συμμετείχε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Δρ. Νικόλαος Μπουλαξής.

Συνολικά 41 συμμετέχοντες αντάλλαξαν εμπειρίες και απόψεις σχετικά με τις νέες προκλήσεις στον τομέα της ενέργειας, την ανάγκη και τον τρόπο βέλτιστης συνεργασίας μεταξύ των Ρυθμιστών με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών και μελλοντικά τη συνδιαμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των αγορών ενέργειας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους στόχους της ενεργειακής μετάβασης, την ανάπτυξη των ΑΠΕ και του αυξανόμενου ρόλου του φυσικού αερίου.

Η πρώτη αυτή συνάντηση Προέδρων, έγινε με πρωτοβουλία της Προέδρου του MEDREG και του Προέδρου της Ιταλικής Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και είχε ως απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός κοινού οράματος για το μεταβαλλόμενο ρόλο των ρυθμιστικών αρχών στην αγορά ενέργειας της Μεσογείου.

Ο Πρόεδρος της ΡΑΕ είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στις τρέχουσες εξελίξεις στην ελληνική αγορά ενέργειας, να επισημάνει την ανάγκη επίτευξης ενός ελάχιστου επιπέδου εναρμόνισης των ρυθμιστικών πλαισίων ως καταλύτη ανάπτυξης της αγοράς ενέργειας στη Μεσόγειο, καθώς και να αναδείξει την αγαστή συνεργασία των ρυθμιστικών αρχών στο πλαίσιο του MEDREG που μετουσιώνεται σταδιακά σε απτά αποτελέσματα. 

Στη ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν οι παρεμβάσεις και των υπόλοιπων συμμετεχόντων, ενώ ιδίως ο Πρόεδρος της Γαλλικής Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (CRE), στην καταληκτική παρέμβασή του υπερθεμάτισε για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για τον Οργανισμό με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον κομβικό ρόλο του MEDREG στις Ευρω-Μεσογειακές ενεργειακές σχέσεις.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Αναβάλλεται η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Πεδίο του Άρεως

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Γιώργος Πατούλης ομιλία

Την οδύνη του αλλά και τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του, για τον τραγικό θάνατο εργαζόμενου της Περιφέρειας Αττικής σήμερα το μεσημέρι, εκφράζει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στην Περιφέρεια Αττικής.

Παράλληλα, αναβάλλεται η σημερινή εκδήλωση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της Περιφέρειας, στο Πεδίο του Άρεως.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Πρόγνωση καιρού

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενημερώνει ότι εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων με ισχυρές βροχές-καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους από Παρασκευή 13/12 ως και Σάββατο 14/12 και παρακαλούνται οι πολίτες και οι επισκέπτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες προστασίας (πριν και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων):

– Να ελέγχουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιώνονται για την ομαλή λειτουργία τους

– Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους, τους πλημμυρισμένους δρόμους και τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας

– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους

– Να ασφαλίζουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

– Να ελέγχουν αναρτημένες πινακίδες

– Να ασφαλίζουν τις πόρτες και τα παράθυρα

– Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές

– Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους

– Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ

– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Επίσης ενημερώνει ότι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας (http://www.pnai.gov.gr/http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=10011) υπάρχουν αναρτημένες Οδηγίες Προστασίας από Έντονα Καιρικά Φαινόμενα καθώς και από έκτακτα φαινόμενα καταστροφών (φυσικών και τεχνολογικών) καθώς και σχετικές πληροφορίες. με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση τους.

Τέλος πληροφορεί ότι στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υπάρχει αναρτημένο έντυπο με οδηγίες αυτοπροστασίας από φυσικές καταστροφές. Το κείμενο περιλαμβάνει απλές οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για προστασία από κινδύνους όπως οι σεισμοί, οι κατολισθήσεις, οι δασικές πυρκαγιές, τα έντονα καιρικά φαινόμενα κ.ά. στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.civilprotection.gr/sites/default/gscp_uploads/mini_edition_2018.pdf

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα