Νίκος
Καραγιάννης

Τους πρώτους μήνες του 2021 θα ξεκινήσει τα έργα της πρώτης πενταετίας στο Ελληνικό η Lamda Development όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας Οδυσσέας Αθανασίους στο Συνέδριο του Capital Link ενώ προανήγγειλε την κατασκευή ενός δρόμου που θα συνδέει τη Λεωφόρο Ποσειδώνος με τη Λ.Βουλιαγμένης.

“Όραμα μας είναι να κάνουμε το Ελληνικό ένα φάρο ξένων άμεσων επενδύσεων και στρατηγικών συνεργασιών. Ήδη ανακοινώσαμε πριν από δύο εβδομάδες την πρώτη μας στρατηγική συνεργασία με την ΤΕΜΕΣ” είπε ο επικεφαλής της Lamda ενώ διαβεβαίωσε ότι έχει καλυφθεί επαρκώς για τα πρώτα πέντε χρόνια της επένδυσης και ήδη μεγάλες ελλληνικές Τράπεζες, η Eurobank και η Πειραιώς συμμετέχουν στο πλευρό της εταιρείας.

Ο κ.Αθανασίου σημείωσε πως οι προκαταρκτικές εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και πως η έναρξη των έργων θα γίνει μετά την μεταβίβαση των μετοχών, πράγμα που υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί τους πρώτους μήνες του 2021. Επίσης είπε πως έχουν ξεκινήσει με τις κατεδαφίσεις και ταυτόχρονα έχουν προχωρήσει και μελέτες. Πιο συγκεκριμένα έχουν εκπονηθεί αρχιτεκτονικές μελέτες και μελέτες για τα ψηλά κτίρια και τα εμπορικά κέντρα.

Τι θα κατασκευαστεί την πρώτη πενταετία

Μέσα στα πρώτα πέντε χρόνια θα αναπτύχθεί ακτογραμμή 3,5 χλμ ενώ για το παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού αναμένεται να αναπτυχθεί μέχρι το τέλος του 2024 η τις αρχές του 2025. Ο CEO της Lamda Development τόνισε πως θα κατασκευαστεί δρόμος που θα συνδέει τη Λεωφόρο Ποσειδώνος με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

“Στο Ελληνικό θα αναπτυχθούν μεταξύ άλλων ξενοδοχεία και κατοικίες στο παράκτιο μέτωπο και στην περιοχή του Αγίου Κοσμά θα αναπτυχθεί η marina galleria και το ΙRC. Στη μαρίνα θα κατασκευάσουμε το μεγαλύτερο κτίριο στην Ελλάδα ύψους 200μ το οποίο έχει σχεδιαστεί από διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα. Δίπλα σε αυτό το κτίριο θα αναπτυχθεί μια μεγάλη παραλία 1,3 χλμ” είπε χαρακτηριστικά ο κ.Αθανασίου που αποκάλυψε πως στο Ελληνικό θα δημιουργηθεί ένα R&D Hub για το οποίο βρισκόνται ήδη σε συζητήσεις για την υλοποίηση του.

Το CAPEX για τα πρώτα χρόνια της επένδυσης στο Ελληνικό ανέρχεται σε 1,5 δις ευρώ χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το CAPEX για την ανάπτυξη του IRC. Κλείνοντας ο κ.Αθανασίου υπογράμμισε πως οι μεγάλες επενδύσεις που έχουν ανακοινωθεί όπως της Microsoft και το project της VW στην Αστυπάλαια έρχονται να ενδυναμώσουν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Δείτε την εταιρική μας σελίδα στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας τα δημοφιλή άρθρα μας