Connect with us

Λοιπά Οδικά έργα

Αθήνα: θα προχωρήσει η διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης μέχρι την Εθνική Οδό

Δημοσιεύθηκε

στις

Με πολύ ενδιαφέρον και ιδιαίτερη προσοχή θα παρακολουθούν τους επόμενους μήνες οι δημοτικές αρχές των βορείων προαστίων την εξέταση της πρότασης για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας από τις αρμόδιες κρατικές αρχές, καθώς σε αυτήν εντάσσεται οριστικά η πολυπόθητη διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης.

Σημειώνεται, ότι το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο, που αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο σχεδιασμού και ανάπτυξης της Αττικής για τις επόμενες δεκαετίες, αναμένεται να πάρει την έγκριση από το Κοινοβούλιο τους πρώτους μήνες του 2012.

Συμμετοχή στο Σχέδιο, όμως, έχει και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής παρότι οι σχετικές αποφάσεις του -όπως η ένταξη της διάνοιξης της Λ. Κύμης στον σχεδιασμό του- έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο συνεδρίασε στις 22 Σεπτεμβρίου και ενημερώθηκε από αρμόδιους του ΟΡΣΑ (Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας) για την κατάρτιση του νέου σχεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εν λόγω συνεδρίαση, ο πρόεδρος του ΟΡΣΑ Γιάννης Πολύζος έκανε ειδική αναφορά στη διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης, αναφέροντάς την ως παράδειγμα για τις παρεμβάσεις που αναμένεται να αλλάξουν το «πρόσωπο» της Αττικής.

Από εκεί και πέρα, το επόμενο «σκαλί» σχετικά με τις εξελίξεις για το Ρυθμιστικό, είναι η Περιφέρεια να ξεκινήσει τη συζήτηση με τους δήμους της Αττικής, προκειμένου να διαμορφωθεί μια ενιαία πρόταση από την πρώτου και δευτέρου βαθμού Αυτοδιοίκηση, η οποία θα μεταβιβαστεί στην κυβέρνηση και θα ληφθεί υπ? όψιν στις τελικές αποφάσεις.

Κυκλοφοριακή «ανακούφιση»

Όσον αφορά στη διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης, θα ξεκινά από τη Λεωφόρο Πλαπούτα, που βρίσκεται στα σύνορα του Δήμου Ηρακλείου και Δήμου ΛυκόβρυσηςΠεύκης και θα καταλήγει στην Εθνική Οδό.

Μια τέτοια εξέλιξη είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσει τον ενιαίο Δήμο ΛυκόβρυσηςΠεύκης, μιας και ο δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός έχει δηλώσει κατά καιρούς, ότι αποτελεί επιδίωξη της διοίκησης εδώ και πολλά χρόνια, δεδομένου ότι έτσι θα «ελαφρυνθεί» σημαντικά ο Δήμος από το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σε ορισμένα σημεία του.

Μάλιστα, οριστική λύση είχε εκτιμήσει ότι θα δώσει η διάνοιξη και στο κυκλοφοριακό κομφούζιο που δημιουργείται στην οδό Αγωνιστών στην Πεύκη, εξαιτίας των διερχόμενων αυτοκινήτων, με βασικό προορισμό την Εθνική Οδό.

Επίσης, να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την πλειοψηφούσα παράταξη, υπό τον Δημήτρη Φωκιανό, «η απόφαση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για υπογειοποίηση και του τελευταίου τμήματος της διάνοιξης της Λ. Κύμης μέχρι το ρέμα της Πύρνας, προέκυψε μετά την κατάθεση μελέτηςπρότασης του πρώην Δήμου Λυκόβρυσης προς το υπουργείο, σε εφαρμογή της νομοθεσίας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η ολοκλήρωση της οριστικής μελέτης εφαρμογής που υπογειοποιεί όλη τη Λεωφόρο Κύμης, σε όλη τη διέλευσή της από τον Δήμο Λυκόβρυσης, αποτελεί το επιστέγασμα μακροχρόνιων προσπαθειών των κατοίκων της και του Δήμου Λυκόβρυσης.

Συγκεκριμένα, το 2001, νέα μελέτη του ΥΠΕΧΩΔΕ έβαλε στο ράφι τη μελέτη του 1993, αύξησε το υπόγειο έργο κατά 950 μέτρα και αφαίρεσε έξι ανισόπεδες γέφυρες της Κύμης, που κατέστρεφαν τα Δάση Κάσδαγλη, Αργύρη, τη Λυκόβρυση, το Ηλιακό Χωριό και την Πεύκη».

ΑΜΑΡΥΣΙΑ

 

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα