Newsroom

Η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού καθώς και ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός τουριστών αποτέλεσαν μια τεράστια πρόκληση για την υποδομή των μεταφορών του Ντουμπάι . Η απάντηση της πόλης σε αυτή την κατάσταση είναι το Dubai Metro – ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σιδηροδρομικό δίκτυο μετρό που λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και δεν απαιτεί οδηγούς στους συρμούς. Περισσότερες από 1000 αντλίες Wilo υψηλής απόδοσης έχουν ενσωματωθεί στο σύστημα του μετρό για να εξασφαλίσουν την εύρυθμη καθημερινή λειτουργία του. Το 2020, η Wilo κέρδισε επίσης τη σύμβαση για τον εξοπλισμό της νέας επέκτασης του μετρό με το έργο “Route 2020”

Το μετρό του Ντουμπάι είναι ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σιδηροδρομικό δίκτυο στην πόλη Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Με 75 χιλιόμετρα σιδηροδρόμων, 56 σταθμούς και 87 τρένα, το Dubai Metro είναι το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο χωρίς παρουσία οδηγών στους συρμούς, στον κόσμο. Η κόκκινη γραμμή (που αποτελείται από 290 σταθμούς) εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Rashidiya και UAE Exchange, περνώντας από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι και στη συνέχεια από τον Sheikh Zayed Road, τον πιο διάσημο αυτοκινητόδρομο του Ντουμπάι.

Η πράσινη γραμμή με 20 σταθμούς εκτελεί δρομολόγια από το σταθμό Etisalat του μετρό στο Al Qusais έως τον σταθμό Creek του μετρό στην απέναντι πλευρά της πόλης, Dubai Festival city. Και οι δυο γραμμές εκτελούνται υπόγεια στο κέντρο της πόλης και σε υπερυψωμένες οδογέφυρες στα άλλα μέρη του Ντουμπάι. Το 2013, το Ντουμπάι βραβεύτηκε για την έκθεση World Expo 2020, η οποία χρησίμευσε ως θεμέλιο για το έργο “Route 2020” – μια νέα διαδρομή που οδηγεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι. Ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2020. Η διαδρομή εκτείνεται σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων (υπέργεια διαδρομή 11.8 χλμ. και υπόγεια διαδρομή 3.2 χλμ.) και συνδέει επτά (7) σταθμούς.

Για να εξασφαλιστεί ο κλιματισμός, η παροχή νερού και η απόρριψη λυμάτων σε κάθε έναν από τους 56 σταθμούς, η Wilo παρείχε πιεστικά συγκροτήματα, μονάδες πίεσης καθώς και νερό ψύξης και υποβρύχιες αντλίες.

Δηλώσεις κ. Nagi

“Στις υποχρεώσεις μας δεν ήταν μόνο να επιλέξουμε και να παραδώσουμε τα κατάλληλα προϊόντα για τις εφαρμογές, αλλά και να βοηθήσουμε στην εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία για μια περίοδο ενός έτους”, λέει ο κ. Yasser Nagi, Διευθυντής Πωλήσεων του Ομίλου, MENA & Διευθύνων Σύμβουλος ΗΑΕ και Αιγύπτου.

“Πέρα από αυτό έπρεπε να αντικαταστήσουμε τα παλιά συστήματα χωρίς να διακόψουμε την καθημερινή λειτουργία του μετρό (Metro Dubai). Για εμάς, το να είμαστε πάροχος λύσεων σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε τη ζωή του πελάτη μας πολύ πιο εύκολη. Μια ιδιαίτερη πρόκληση που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε εδώ, ήταν να αποφύγουμε τις εμφράξεις των συστημάτων ανύψωσης λυμάτων λόγω του μεγάλου ημερήσιου αριθμού επιβατών.”

Βιώσιμη ασφαλής λειτουργία από Λύσεις Νερού που παρέχει η Wilo

Λόγω συχνότητας ανταποκρίσεων τριών λεπτών κατά τις ώρες αιχμής, το μετρό έχει χωρητικότητα περίπου 13.000 επιβατών ανά κατεύθυνση και ανά ώρα. Στις ιδιαίτερα πολυσύχναστες περιοχές, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για την λειτουργικότητα των συστημάτων υγιεινής: λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε χαρτοπετσέτες και άλλα υλικά – όπως πάνες, κουρέλια, είδη ένδυσης, υγρά μαντηλάκια κλπ.– ειδικά τα λύματα από δημόσιες τουαλέτες συχνά περιέχουν αντικείμενα που μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα για τις αντλίες και να προκαλέσουν ακόμη και βλάβη.

Ο διαχειριστής αφιερώνει σημαντικό κόστος για τον καθαρισμό του συστήματος προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος διακοπής λειτουργίας, αλλά αυτό εξακολουθεί να μην αποτελεί εγγύηση για την ομαλή λύση του προβλήματος. Οι εμφράξεις και οι υπερχειλίσεις είναι ένα σύνηθες ζήτημα που συμβαίνει κάθε δύο εβδομάδες στους σταθμούς του μετρό του Ντουμπάι. Η συνεχής απομάκρυνση και καθαρισμός των σταθμών είχε σαν αποτέλεσμα για τον διαχειριστή ετήσιο κόστος περίπου 90.000 δολαρίων.

Εννέα (9) συστήματα διαχωρισμού στερεών Wilo-EMUport έχουν εγκατασταθεί για να παρέχουν αξιόπιστη λειτουργία στους χρήστες του συστήματος και τώρα προσφέρουν μέγιστη λειτουργική αξιοπιστία και κατά τη συλλογή και μεταφορά λυμάτων. Τα συστήματα διαχωρίζουν τα λύματα σε στερεά υλικά και προ-καθαρισμένα λύματα. Με αυτή την τεχνολογία, το μεγαλύτερο στερεό υλικό δεν χρειάζεται να μεταφέρεται από τα υδραυλικά της αντλίας.

Ενώ τα χονδροειδή σωματίδια συλλέγονται στις δεξαμενές διαχωρισμού στερεών, τα προ-καθαρισμένα λύματα ρέουν πίσω μέσω της αντλίας σε μια δεξαμενή συλλογής. Μόλις γεμίσει αυτή η δεξαμενή, ξεκινά μία από τις δύο αντλίες, με βάση το επίπεδο υγρού, και αντλεί τα προ-καθαρισμένα λύματα από τη δεξαμενή συλλογής και μέσω της δεξαμενής διαχωρισμού στερεών: “Με αυτόν τον τρόπο, η δεξαμενή συλλογής αδειάζεται, η δεξαμενή διαχωρισμού ξεπλένεται και το στερεό υλικό με τα προ-καθαρισμένα λύματα μεταφέρονται στον αγωγό εκκένωσης (αποχέτευση). Τα συστήματα διαχωρισμού στερεών Wilo- EMUport χρησιμοποιούν πάντα δύο αντλίες που λειτουργούν εναλλάξ», εξηγεί ο κ. Nagi.

Μια εταιρική σχέση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη

Το πρώτο Wilo-EMUport εγκαταστάθηκε το 2016 ως πιλοτικό έργο και έκτοτε λειτουργεί ικανοποιητικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα προΐόντα Wilo θεωρούνται ως η ιδανική λύση για το αποχετευτικό σύστημα, καθώς το σύστημα αντλιών καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και οι αντλίες λειτουργούν λιγότερο από πριν, γεγονός που αντικατοπτρίζει μια τεράστια μείωση κόστους συντήρησης ετησίως. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου υπήρχε μια επαγγελματική φιλική ατμόσφαιρα μεταξύ της Wilo και του πελάτη.

“Έχουμε βιώσει μια πολύ καλή και ικανοποιητική συνεργασία και με τους δύο, τον τελικό χρήστη και τον σύμβουλο. Τα τελευταία δέκα χρόνια, έχουμε δημιουργήσει ένα θεμέλιο εμπιστοσύνης λόγω της συμβουλευτικής μας ομάδας, της τεχνογνωσίας μας καθώς και της υπηρεσίας μας και της σταθερής λειτουργίας των προϊόντων μας ”, εξηγεί ο κ. Nagi.

Είναι μεγάλη μας τιμή που μας επέλεξαν να εξοπλίσουμε και την επέκταση της διαδρομής Route 2020 και ότι οι επαφές μας εμπιστεύονται την αξιοπιστία και την ποιότητα των συστημάτων μας. Ένα άλλο σημαντικό σημείο αναφοράς για εμάς σαφώς ήταν η ομαδική εργασία και η μεγάλη προσπάθεια των συναδέλφων μας εδώ στα ΗΑΕ και από την Wilo SE, προκειμένου να συμμορφωθούν με όλες τις απαιτήσεις αυτού του έργου.

Προϊόντα εγκατεστημένα στο μετρό στου Ντουμπάι (Dubai Metro):

Wilo-EMUport CORE
Wilo-FA
Wilo-CronoLine IL
Wilo-CronoTwin-DL
Wilo-Rexa PRO
Wilo-Drain MTC
Wilo-Rexa FIT
Wilo-Drain STS 40
Wilo-Rexa CUT
Wilo-CO-2MVI/CC

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV