Newsroom

Οι ενημερωτικές ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι άνοιξαν οι εγγραφές για το ITC 2022 – 5o Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών, το οποίο θα διεξαχθεί στις 31 Μαΐου και 1η Ιουνίου στο ΜΕΓΑΡΟ Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (αίθουσα Banquet), με φυσική παρουσία ομιλητών, εκθετών και συνέδρων.

Για την εγγραφή σας, καλείστε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.itc2022.gr και στη συνέχεια, να μεταφερθείτε στην ενότητα «Εγγραφές» (πατήστε εδώ).

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε απευθείας την εγγραφή σας στο ΜΕΓΑΡΟ Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών τις δυο ημέρες του Συνεδρίου.

Για πρώτη φορά φέτος, το ITC διευρύνεται, καθώς στις 30 Μαΐου θα διεξαχθούν και web-only συνεδρίες, τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά από τα κανάλια των δυο ιστοσελίδων στο youtube.

Το ITC 2022 διεξάγεται υπό την αιγίδα 4 υπουργείων (Υποδομών και Μεταφορών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) και του συνόλου των θεσμικών / επιστημονικών φορέων των δυο κλάδων, απόρροια της καταξίωσης που τυγχάνει.

Η ημέρα των Υποδομών (Τρίτη 31 Μαΐου)

Η ημέρα των Υποδομών (Τρίτη 31 Μαΐου) θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του Έλληνα Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Στη συνέχεια, θα διεξαχθεί η «Τράπεζα των Κατασκευών», με τη συμμετοχή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, του τομεάρχη Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά και εκπροσώπων των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων της χώρας.

Θα ακολουθήσει η συνεδρία με θέμα «Ο σχεδιασμός των μεγάλων έργων υποδομών και οι νέες παγκόσμιες προκλήσεις», με τη συμμετοχή του υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη και εκπροσώπων από την Αττικό Μετρό, την ΕΡΓΟΣΕ, του ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, της Parsons και της Hill International.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η βράβευση για το «ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021» που απέσπασε η Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας της Μυτιληναίος.
Η ημέρα των Υποδομών συνεχίζεται με τη συνεδρία, με θέμα «Ο ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης και οι κτιριακές επενδύσεις που ενισχύουν τη διεθνή εικόνα της χώρας», με τη συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και εκπροσώπων από το Ταμείο Ανάκαμψης, τη DIMAND και την AECOM.

Ακολουθεί η συνεδρία «Σχεδιάζοντας υποδομές για Αστικές Αναπλάσεις Μεγάλης Κλίμακας σε έξυπνες πόλεις», με εκπροσώπους από τον δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής και η συνεδρία «Η παγκόσμια ενεργειακή κρίση δημιουργεί νέες συνθήκες στις υποδομές ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου», με τη συμμετοχή της Αλεξάνδρας Σδούκους, Γενικής Γραμματέας Ενέργειας και εκπροσώπων από ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.

Η ημέρα των Υποδομών ολοκληρώνεται με τις συνεδρίες «Πως εξελίσσονται οι υποδομές ύδρευσης-αποχέτευσης σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη», με τη συμμετοχή ανώτατων στελεχών από ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και τη συνεδρία «Υποδομές υψηλών ταχυτήτων – Ακολουθεί η Ελλάδα τα διεθνή βήματα;», με τη συμμετοχή του Αθανάσιου Σταβέρη, Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και εκπροσώπων τηλεπικοινωνιακών εταιρειών.

Η ημέρα των Μεταφορών (Τετάρτη 1η Ιουνίου)

Η ημέρα των Μεταφορών (Τετάρτη 1η Ιουνίου) θα ξεκινήσει με την ομιλία του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και στη συνέχεια θα διεξαχθεί η συνεδρία που αφορά τη μετατροπή της Ελλάδας σε μεταφορικό κόμβο, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου, του αναπληρωτή τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη, του Προέδρου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ριχάρδου Λαμπίρη, του Προέδρου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Dario Lo Bosco, του Προέδρου της HELLASTRON και Διευθύνοντος Συμβούλου της Εγνατίας Οδού Κωνσταντίνου Κουτσούκου, του Διευθύνοντος Συμβούλου της DHL Express Νοτιοανατολικής Ευρώπης Ελευθέριου Σαμαρά και του Senior Vice President της Parsons Gregg Welch.
Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με το βραβείο της «Μεταφορικής Εταιρείας για το 2021», το οποίο θα απονεμηθεί στα ΕΛΤΑ.

Ακολουθεί το πάνελ με τον σιδηρόδρομο και τις συνδέσεις με λιμάνια και εμπορευματικά κέντρα, στο οποίο θα συμμετάσχει η Ιωάννα Τσιαπαρίκου, Πρόεδρος Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, ο Σπύρος Πατέρας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΟΣΕ, ο Maurizio Capotorto, Διευθύνων Σύμβουλος ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο Περικλής Νικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος ΓΑΙΑΟΣΕ, ο Βασίλης Μαγκλάρας, Διευθύνων Σύμβουλος «Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο» και ο Δήμος Σαπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Siemens Mobility Greece.

Τη «σκυτάλη» θα λάβουν fire chats, με θέμα τις “πράσινες μεταφορές” και το πάνελ για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και την αστική κινητικότητα, στο οποίο θα συμμετάσχει ο Ιωάννης Ξιφαράς, Γενικός Γραμματέας Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ανώτατος εκπρόσωπος του ΟΑΣΑ, ο Στέφανος Αγιάσογλου, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΣΥ, ο Χαράλαμπος Δαμάσκος, Πρόεδρος ΣΤΑΣΥ και ο Ευάγγελος Μπεκιάρης, Διευθυντής ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ.

Η ημέρα των Μεταφορών θα ολοκληρωθεί με τη συνεδρία για τις εμπορευματικές μεταφορές και τα logistics, στην οποία θα συμμετάσχει ο Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ / Πρόεδρος Συμβουλίου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής, ο Διονύσης Στεριώτης, Ιδρυτής WEBOXIT, ο Γεώργιος Ξυνταράκης, Mobility & Leasing Business Unit Manager Kinsen Hellas και ο Μανώλης Μπαλτάς, Διευθύνων Σύμβουλος REDEPLAN.
Με χαρά, σας αναμένουμε στις εργασίες του ITC 2022 – 5oυ Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών!

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn