Νίκος
Καραγιάννης

Με τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο “Ιδρυση Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης” που ψηφίστηκε στη Βουλή παραχωρείται στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ άνευ ανταλλάγματος για 99 χρόνια έκταση 29.284 τμ που ανήκουν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και το Ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Όπως άλλωστε αναφέρει η τροπολογία, η συγκεκριμένη έκταση παραχωρείται με σκοπό την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και βοηθητικών χώρων για το σωματείο της Θεσσαλονίκης. Με προεδρικό διάταγμα θα καθοριστούν οι ειδικότερες χρήσεις γης και όροι δόμησης που θα προτέινει το Σωματείο. Το μέγιστο ύψος που μπορεί να έχει το γήπεδο είναι τα 40 μέτρα με εξαίρεση τους πυλώνες φωτισμού.

Ρυθμίζεται επίσης και το θέμα της πολεοδομίας αφού καθορίζεται ότι το μέγιστο ύψος που μπορεί να έχει το γήπεδο είναι τα 40 μέτρα, πέντε περισσότερα από ότι ισχύει μέχρι σήμερα.

Η παραχώρηση δύναται να αρθεί σε περίπτωση που δεν έχει αποπερατωθεί το έργο μετά την πάροδο 4 ετών από την έκδοση του Προεδρικού διατάγματος.

Καθορίζονται οι θέσεις πάρκινγκ που θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 600, απο τις οποίες οι 200 πρέπει να βρίσκονται εντός του χώρου των νέων εγκαταστάσεων ενώ οι υπόλοιπες 400 θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση το πολύ 1000 μέτρα και θα πρέπει να έχουν εξασφαλιστεί κατά την έκδοση της άδειας.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV