Connect with us

Ανασκοπήσεις

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας 1-8 Ιουλίου 2012

Δημοσιεύθηκε

στις

Φούντωσε η κουβέντα για τις αποκρατικοποιήσεις με πρωταγωνιστές τον ΟΣΕ, το Ελληνικό και άλλα

Άλλη μία εβδομάδα τελείωσε φέρνοντας μας μερικές ανάσες από τον Αύγουστο. Χαρακτηριστικό αυτής της εβδομάδας είναι η αναζωπύρωση της κουβέντας για τις αποκρατικοποιήσεις που φαίνεται πως αυτή τη φορά θα μας απασχολήσουν πολύ σοβαρά. Ας δούμε αναλυτικά την κίνηση της εβδομάδας:

Πολύ μεγάλη συμμετοχή υπήρξε στην πρώτη εκδήλωση ενδιαφέροντος από την Ελληνική Κυβέρνηση για πιθανά κοιτάσματα πετρελαίου σε Πατραϊκό, Κατάκολο και Ιωάννινα. Οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου συμμετέχουν και όπως δείχνει το όλο εγχείρημα θα προχωρήσει με απόλυτη επιτυχία.

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια η Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την διπλή ανάπλαση σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Τις επόμενες μέρες θα φανεί και η πρόθεση από την Πολιτεία για την προώθηση αυτού του μεγάλου διπλού έργου αλλά και από τον Παναθηναϊκό αν τελικά προχωρήσει στην κατασκευή γηπέδου στην περιοχή του Ελαιώνα.

Συμφωνήθηκε μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Δήμου της Πάτρας η επέκταση του μέσου προς τα Νότια. Η επιδίωξη του Δήμου ήταν επιτυχής και το επόμενο διάστημα θα φανεί αν η συμφωνία θα υλοποιηθεί.

Μετά από 3 χρόνια και 3 αναβολές, δόθηκαν την Παρασκευή οι τεχνικές και οικονομικές προσφορές για την επέκταση του Μετρό προς Καλαμαριά. Τα αποτελέσματα και την αξιολόγηση των 4 εταιρειών που συμμετείχαν θα τα μάθουμε το Φθινόπωρο ενώ υπολογίζεται πως στα τέλη του έτους θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος στα εργοτάξια.

Πράσινο φως για τα Ομόλογα έργου από τις Βρυξέλλες και μεγάλη χαρά για την Ελλάδα που βλέπει σημαντική ευκαιρία να κατασκευαστούν έργα υποδομής που σήμερα λόγω της οικονομικής συγκυρίας παραμένουν στα συρτάρια παγώνοντας την οικονομία της Ελλάδας και όχι μόνο.

Αποκαταστάθηκαν τα δρομολόγια του Προαστιακού στο τμήμα Άνω Λιόσια- Κιάτο που είχε διακοπεί λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων. Πλέον αναμένουμε τον νέο σχεδιασμό για τα δρομολόγια του Προαστιακού που αν δεν πυκνώσουν δεν περιμένουμε να δει ..άσπρη μέρα.

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Συμμαχία υπέρ της κατασκευής νέου λιμένα στη Χαλκίδα. Ξεκίνησε να γεμίζει νερό το φράγμα Αποσελέμη στο Ηράκλειο που θα λύσει εν πολλοίς το πρόβλημα υδροδότησης σε Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο. Υπό σκέψη η μεταφορά των δικαστηρίων του Πειραιά στις καπναποθήκες του Κεράνη. Παρουσιάστηκε σχέδιο για την έξυπνη διαχείριση της κυκλοφορίας της Πάτρας.

Σε δημοπράτηση η κατασκευή Αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών στη Βασιλική Λευκάδας. Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ έργο-ανάσα για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Πάτρας. Προκηρύχθηκε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ΗΡΑΚΛΕΙΟ 4Χ4. Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε το έργο της εξωτερικής περίφραξης του νέου λιμένα Πατρών. Έτοιμο στις αρχές του 2013 το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο χώρο του Φιξ.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σε φρούριο μετατρέπεται το Λονδίνο καθώς πλησιάζει η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Άνοιξε και πάλι η σιδηροδρομική σήραγγα Γκοταρντ στην Ελβετία. Σε εκκίνηση σιδηροδρομικά έργα 900εκ. δολαρίων. Ολοκληρώθηκε στην Κίνα η κατασκευή του τεράστιου έργου του φράγματος των 3 φαραγγιών που κόστισε 60δις ευρώ.

Εγκαινιάστηκε ο ουρανοξύστης Θραύσμα στο Λονδίνο που είναι εντυπωσιακός και ο μεγαλύτερος σε όλη τη χώρα.

Πηγή:ypodomes.com


Διαβάστε περισσότερες Ανασκοπήσεις πατώντας εδώ.

 

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα