Connect with us

Ανασκοπήσεις

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: τα σημαντικότερα γεγονότα στο χώρο των υποδομών από 7 μέχρι 27 Μάη

Δημοσιεύθηκε

στις

Η καθιερωμένη εβδομαδιαία ανασκόπηση έγινε για 3 εβδομάδες μέσα στον Μάιο λόγω των σφοδρών πολιτικών γεγονότων που «συμπίεσαν» την επικαιρότητα γύρω από τα έργα. Ας δούμε ποια ήταν τα σημαντικότερα γεγονότα από την επομένη των εκλογών μέχρι και εχτές 27 Μάη.

Ο Αυτοκινητόδρομος Μορέας ή αν θέλετε ο οδικός άξονας Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα θα μας φέρει καλές ειδήσεις τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τα δεδομένα της κοινοπραξίας κατασκευής σε μερικές μέρες θα ολοκληρωθεί ο δρόμος προς Καλαμάτα. Με τη λειτουργία του θα μας έρθει και ένας νέος σταθμός διοδίων.

Ξεκίνησε το έργο ολοκλήρωσης του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνας. Υπολογίζεται πως μέσα στο 2014 θα ολοκληρωθεί κάνοντας την απόσταση μέχρι τα σύνορα υπόθεση μίας ώρας.

Άλλο ένα μεγάλο έργο σιδηροδρόμου δημοπρατήθηκε. Το τμήμα Ροδοδάφνη -Ψαθόπυργος που περιλαμβάνει και την μεγάλη σήραγγα Παναγοπούλας μήκους 4,5χλμ έχει ως προσωρινό ανάδοχο την κοινοπραξία την ΑΚΤΩΡ-J&P-ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Το έργο με προϋπολογισμό 315εκ.ευρώ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2016.

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο ετοιμάζεται να πάει η σύμβαση για την επέκταση του Τραμ από το Νέο Φάληρο στον Πειραιά. Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα έργα που κράτησε 3 χρόνια φτάνει στο τέλος του και οι εργασίες αν όλα πάνε καλά θα αρχίσουν το Φθινόπωρο με στόχο να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2014.

Θετική έγκριση έδωσε ο ΟΡΣΑ για την διπλή ανάπλαση σε Ελαιώνα και Αλεξάνδρας. Ωστόσο υπάρχει ακόμα το πρόβλημα της χρηματοδότησης καθώς και των εσωτερικών προβλημάτων που έχει πλέον και ο Παναθηναϊκός για την δημιουργία του νέου γηπέδου.

4 εταιρείες πέρασαν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του μεγαλύτερου αστικού φιλέτου στην περιοχή του Ελληνικού. Οι εταιρείες που πέρασαν δεν έχουν ακόμα την έγκριση του ΔΣ της Ελληνικό Α.Ε καθώς οι πολιτικές εξελίξεις δεν επιτρέπουν προς το παρόν την λήψη σημαντικών αποφάσεων.

Ευχάριστα νέα για τις σήραγγες Τεμπών. Με κονδύλι 40εκ.ευρώ που δόθηκαν από το ΥΠΟΜΕΔΙ θα μπορέσουν το επόμενο διάστημα να γίνουν σημαντικές εργασίες για την ολοκλήρωση των 3 σηράγγων μήκους 11,5χλμ. Φυσικά τα χρήματα δεν αρκούν για να ολοκληρωθούν τα έργα άλλα είναι ένα σημαντικό βήμα.

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Υπογράφηκε το έργο ολοκλήρωσης του φράγματος Αποσελέμη στην Κρήτη. Η ΕΤΕΘ είναι ο ανάδοχος του συμπληρωματικού έργου στο Αεροδρόμιο Μακεδονία για τον διάδρομο 10-28. Ξεκίνησε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου από το ίδρυμα Ωνάση.

Σε λειτουργία το νέο σύστημα διαχείρισης κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε το έργο υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ στο ιστορικό κέντρο των Χανίων. Ξανά σε λειτουργία στην Αθήνα το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η Ιαπωνία έκλεισε και τον τελευταίο πυρηνικό αντιδραστήρα της. Αναβλήθηκαν για τον Μάρτιο του 2013 τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου του Βερολίνου στη Γερμανία.

Πηγή:ypodomes.com

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα