Connect with us

Ανασκοπήσεις

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: τα σημαντικότερα γεγονότα στα έργα υποδομών την εβδομάδα 2-8 Απριλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Με τις εκλογές να έρχονται οι προεκλογικές εξαγγελίες είναι εδώ 

Με τις εκλογές να έρχονται οι προεκλογικές εξαγγελίες είναι εδώ. Η περίοδος είναι ιδανική για έργα τα οποία δεν θα δούμε ποτέ αλλά μόνο θα τα ακούσουμε. Ας δούμε όμως την κίνηση των έργων υποδομής της εβδομάδα που τελείωσε:
 
Το έργο της υποθαλάσσιας Ζεύξης στη Λευκάδα και στη Σαλαμίνα είναι πλέον εδώ. Η πρώτη φάση με την εκδήλωση ενδιαφέροντος λήγεις στις 26 Ιουνίου και 2 Ιουλίου αντίστοιχα. Έργα νέας γενιάς που κατασκευαστικά έχουμε ακόμα αρκετά χρόνια μπροστά μας.
 
Στην Ολυμπία Οδό ξεκόλλησε το τμήμα Καλό Νερό-Τσακώνα καθώς πλέον έχει περιβαλλοντικές μελέτες. Τώρα αν θα το δούμε να κατασκευάζεται αυτό είναι μία άλλη κουβέντα. 4.000 θέσεις όμως θα δημιουργούσε μία επανεκκίνηση των έργων στην Ολυμπία Οδό. Όταν ξεκινήσει..
 
Το έργο κατασκευής του 6ου προβλήτα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τελικά θα περάσει στον ΑΚΤΩΡΑ και όχι στον Μοχλό. Ένα από τα σημαντικότερα έργα καθυστερεί εδώ και 1 χρόνο και τελικά η αρχή της κατασκευής του μετατίθεται για το καλοκαίρι.
 
Το Νέο Ρυθμιστικό της Αθήνας φέρνει και άλλες παρεμβάσεις στην πόλη με μερική βύθιση της Ακαδημίας, μερική πεζοδρόμηση της Αμαλίας που μαζί με την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου θα δημιουργήσουν ένα νέο ασφαλές και αξιοπρεπές πρόσωπο για την Αθήνα που δεν περνά και τις καλύτερες μέρες της.
 
Θετική εμφανίζεται η ΕΕ για την χρηματοδότηση μέρους του έργου της ανάπτυξης συστήματος Τραμ στα Ιωάννινα που έχουν επιδείξει μεγάλη κινητικότητα για την προώθηση του έργου. Αν τελικά ευτυχήσει η προσπάθεια το Τραμ θα είναι ελαφρού τύπου. Δηλαδή στενότερο και μικρότερο από αυτό της Αθήνας.
 
Στις 12 Ιουνίου η δημοπράτησης για την ολοκλήρωσης της κατεστραμμένης ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Αχαρνές-Τιθορέα. Το έργο κόστους 21εκ. ευρώ είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί καθώς συνδέεται άμεσα με τις χρηματοδοτήσεις της ΕΕ που βλέπουν την ηλεκτροκίνηση σε Στερεά Ελλάδα και Αττική να είναι απούσα παρότι τα χρήματα έχουν δοθεί εδώ και χρόνια.16 μήνες το χρονοδιάγραμμα.
 
 
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα επιδοτηθεί για δεκάδες υπεραστικά και προαστιακά δρομολόγια σύμφωνα με την νέα πολιτική μεταφορών. Ωστόσο συνεχίζεται η κερδοφορία για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Νέα προσπάθεια γίνεται και με την επανεξέταση για την αναδοχή του έργου για το Θριάσιο Πεδίο και το σταθμό Ζεφύρι.
 
Στο τέλος του 2012 απελευθερώνονται οι επίγειο χώροι από τα πρώτα εργοτάξια, 6 χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης. Ωστόσο τα θέματα στο Μετρό Θεσσαλονίκης είναι πολλά και δισεπίλυτα και το χρονοδιάγραμμα μας πάει στο 2016.
 
Προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την προβλήτα-τοπόσημο στο έργο ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου. Αναφορικά με το ίδιο το έργο έρχεται η ένταξη του στο ΕΣΠΑ και η δημοπράτηση του σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα θα γίνει τον Οκτώβριο.
 
ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Στον Δήμο Σάμου πέρασε το κατεστραμμένο ΞΕΝΙΑ στο κέντρο της πόλης. Πρόταση Νόμου ετοίμασε ο Καμίνης για τις διαδηλώσει στο κέντρο της πόλης της Αθήνας. Ξεκινά η κατασκευή της Μαρίνας Λιμεναρίων στην Θάσο. Ξεκινά το έργο για το πράσινο Νησί στον Άη Στράτη.
 
Αναδόχους έχουμε για το οδικό έργο της Μυτιλήνης Καλλονή-Σίγρι και τη διευθέτηση των ρεμάτων στον Δήμο Θέρμης. Πρόγραμμα αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων ξεκίνησε ο Δήμος Ευόσμου-Κορδελιού. Υπογράφηκαν τα έργα κατασκευής του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης
 
Σε δημοπράτηση το μεγάλο έργο τμήματος του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού στη Θεσσαλονίκη, μεγάλο έργο αποχέτευσης στο Δήμο Ηλίδας. Τρεις ενδιαφερόμενοι για το IBC (νυν Golden Hall).  
 
ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η Νότια Αφρική προγραμματίζει μεγάλα έργα υποδομής για να ξορκίσει την κρίση. Τον  Νοέμβριο οι τελικές αποφάσεις Ρωσίας και Βουλγαρίας για τον South Stream. Η Γεωργία προωθεί ενεργειακή διασύνδεση με την Βουλγαρία.

 

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα