Connect with us

Ανασκοπήσεις

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: τα σημαντικότερα γεγονότα στα έργα υποδομών από 11-17 Ιουνίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαντικά γεγονότα που έμειναν στη σκιά των πολιτκών εξελίξεων

Ελπίζοντας ότι αυτή ήταν η τελευταία εβδομάδα που η χώρα μένει χωρίς σταθερή πολιτική Κυβέρνηση τα γεγονότα όπως είναι φυσικό στο πεδίο των υποδομών έμειναν στη σκιά των γεγονότων. Ας δούμε τα κυριότερα γεγονότα:

Το πρώτο Ομόλογο Μεγάλου Έργου από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι όπως δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις το οδικό έργο Μαλιακός-Κλειδί, που περιλαμβάνει τις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα. Πρόκειται εξάλλου για το πιο μεγάλο και στρατηγικό έργο στις οδικές υποδομές της χώρας. Περισσότερες εξελίξεις για το θέμα των Ομολόγων θα έχουμε τις επόμενες ημέρες.

Στην Κεντρική Μακεδονία υπάρχει θέμα με δύο σημαντικά οδικά έργα. Το πρώτο αφορά τον οδικό άξονα Μουδανιά-Ποτίδαια που από τα 5,2χλμ δρόμου θα δημοπρατηθούν τα 4,2 χλμ λόγω προβλημάτων με την τοπική κοινωνία. Το έργο αφορά την αναβάθμιση του τμήματος σε κλειστό αυτοκινητόδρομο… Το δεύτερο έχει να κάνει με το οδικό έργο Θέρμη-Γαλάτιστα που δεν έχει ξεκινήσει γιατί ο ανάδοχος έχει φέρει εγγυητική επιστολή από Τράπεζα της Ισπανίας και φυσικά αυτό δημιουργεί θέματα στο τέρας του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αρνητικά για μία ακόμα φορά είναι το Μετρό Θεσσαλονίκης. Προβλήματα με τη χρηματοδότηση, με το έργο, με τις απαλλοτριώσεις, με τον ανάδοχο, με το Υπουργείο έφεραν το έργο ένα βήμα πριν το «πάγωμα» που γλύτωσε προς το παρόν και λειτουργεί, με νέα «εύθραυστη» χρονολογία ολοκλήρωσης τον Νοέμβριο του 2016.

Τα νέα για τον Σιδηρόδρομο είναι κρίσιμα. Ο διαγωνισμός για την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Αχαρνές –Τιθορέα έγινε με μία μόνο συμμετοχή από την ΤΕΡΝΑ. Το αν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός με μία μόνο συμμετοχή άγνωστο. Δυστυχώς τις επόμενες μέρες έρχονται ακόμα μεγαλύτερα και δυσάρεστα νέα για τον εκσυγχρονισμό του Σιδηρόδρομου στην Ελλάδα..

Μιας και τα μνημόνια είναι της επικαιρότητας ένα μνημόνιο υπέγραψε ο Δήμος Πειραιά με την Αττικό Μετρό για τα έργα επεκτάσεων του τραμ και του Μετρό. Η πραγματική τους χρησιμότητα; Δημόσιες σχέσεις ίσως…

Ο Μπουτάρης θα διεκδικήσει λέει χρηματοδότηση για Τραμ και Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία. Ωραία είδηση αλλά επί του παρόντος ο αποδέκτης του αιτήματος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης είναι και άγνωστος και κυρίως ..χωρίς χρήματα.

Παράταση μέχρι το τέλος του 2013 για τον οδικό άξονα Άκτιο-Αμβρακία αναφορικά με το δυτικό του τμήμα που εστιάζονται και τα προβλήματα με απαλλοτριώσεις και μελέτες. Μένει να δούμε αν σε 6-7 μήνες το πρώτο σημαντικό τμήμα της παράκαμψης Αμφιλοχίας θα ολοκληρωθεί και δοθεί σε χρήση.

252εκ.ευρώ ενέκρινε η Κομισιόν για τον Αυτοκινητόδρομο Μορέα στην Πελοπόννησο. Το ποσό αυτό αφορά την ολοκλήρωση των έργων στον οδικό άξονα Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και τον οδικό κλάδο Λεύκτρο-Σπάρτη.

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Στην περιοχή της Ξάνθης, υπογράφηκε η αναβάθμιση της επαρχιακής οδού μέχρι το Άβατο. Εγκαινιάσθηκε το αναπλασμένο Άλσος Περιστερίου. Έρχονται οκτώ νέες πιάτσες ταξί στη Θεσσαλονίκη. Μεγαλοπρεπή ναό σχεδιάζει η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδα για το 2021 ειδικά για την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821. Τον Μάρτιο του 2013 έτοιμο το οδικό τμήμα Λουλούδι-Κουμπίλα.

Στο ΕΣΠΑ έργο αποχέτευσης σε περιοχές της Μυτιλήνης,. Ξεκινά ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός 4Χ4 σε Βόλο και Θεσσαλονίκη. Ξεκινούν τα έργα αποχέτευσης στην παραλίμνια ζώνη των Ιωαννίνων. Υπεγράφη η σύμβαση για έργα στην παράκαμψη Ομολίου. Τρία έργα 42MW  σε ΑΠΕ στην Κοζάνη το επόμενο διάστημα.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τέλος η επένδυση του Κατάρ στη Λευκωσία που θα έδινε πολλές νέες θέσεις εργασίας αλλά και οικοδομικό οργασμό στο νησί. Στη Βουλγαρία ξεκινά η κατασκευή δύο φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 39MW.

Πηγή:ypodomes.com

Διαβάστε περισσότερες Ανασκοπήσεις πατώντας εδώ.
 

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα