Connect with us

Ανασκοπήσεις

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: τα σημαντικότερα γεγονότα στα έργα υποδομών από 10-16 Ιουλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η εβδομάδα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μέτρια

Με ολοένα και αυξανόμενους ρυθμούς συνεχίστηκε και την προηγούμενη εβδομάδα η κουβέντα για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας. Ας δούμε αναλυτικά την κίνηση της εβδομάδας που τελείωσε την Κυριακή:

Από παράταση σε παράταση πάει η λειτουργία του νέου τμήματος του οδικού άξονα Κόρινθος-Τρίπολη- Καλαμάτα στο τμήμα Τσακώνα-Καλαμάτα. Αν και οι πιθανότητες «έδειχναν» αυτή την εβδομάδα τελικά το τμήμα θα δοθεί προς το τέλος Ιουλίου με πάσα επισημότητα.

Η Εγνατία Οδός ΑΕ ανακοίνωσε το πάγωμα της αύξησης της τιμής των διοδίων μέχρι τον Σεπτέμβριο αντί για τις 17 Ιουλίου που ήταν προγραμματισμένο. Ο λόγος φυσικά ήταν οι αντιδράσεις που θα υπήρχαν σε αυτό το ενδεχόμενο και η ολοένα και μειούμενη κίνηση του οδικού άξονα.

Πράσινο φως από το ΣτΕ για το διαγωνισμό της ΕΡΓΟΣΕ για το εμπορευματικό κέντρο Θριασίου και το σταθμό Ζεφύρι του Προαστιακού. Πλέον ανοίγει ο δρόμος για την Κ/Ξ ΙΝΤΡΑΚΑΤ-ΘΕΜΕΛΗ να προχωρήσουν σε σύμβαση με την ΕΡΓΟΣΕ και να προχωρήσει ένα έργο που έχει κολλήσει εδώ και 1,5 χρόνο.

Από μέρα σε μέρα θα ανακοινωθούν σημαντικά έργα αναπλάσεων και πεζοδρομήσεων στην Αθήνα στα πλαίσια της προσπάθειας αναβάθμισης της εικόνας της πόλης που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις για τις περιοχές που θα γίνουν οι παρεμβάσεις.

Στο Μετρό Θεσσαλονίκης τώρα, μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη θα παραμείνει κλειστή η οδός Δελφών ενώ το έργο δείχνει να βρίσκεται και πάλι σε τέλμα. Τα προβλήματα της αναδόχου κοινοπραξίας σε συνδυασμό με την αργή λύση των προβλημάτων που ανακύπτουν κάνουν το έργο δυσκίνητο και σκορπίζουν με απογοήτευση τους Θεσσαλονικείς που βλέπουν το έργο να είναι …ατελείωτο. Πλέον η «ιδανική» χρονολογία παράδοσης είναι το τέλος του 2016 που ανοίγει διάπλατα την πόρτα στο 2017…

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Τον Σεπτέμβριο ξεκινά η ανακατασκευή της ΕΟ Αμφιλοχίας-Βόνιτσας. Εντυπωσιακή άυξηση στη διακίνηση φορτίων στο car-terminal του ΟΛΠ. Ξεκίνησε η κατασκευή νέου λυκείου στο Γαζί Ηρακλείου. Εγκαινιάστηκε το νέο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά και η αναβαθμισμένη οδός Αριστομένους στην Καλαμάτα.

Μέσω ΣΔΙΤ και JESICCA θα γίνει το έργο του πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη. Μόνο με ιπτάμενα δελφίνια πλέον τα δρομολόγια από Πειραιά προς Ύδρα, Πόρο, Σπέτσες.  Σε δημοπράτηση η διάνοιξη της Λ.Θηβών μέχρι την οδό Φυλής.

Ξεκινά η δημοπράτηση του επιβατικού λιμένα Πειραιά με στόχο την κρουαζιέρα. Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε ο δρόμος Μονεμβασιά-Τρίπολη.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με ομόλογα έργου θα κατασκευάσουν στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ τρένο υψηλής ταχύτητας.  Γεωτρήσεις στην Αλάσκα ετοιμάζεται να κάνει η shell. Σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων εγκατέστησε η Siemens στα γραφεία της Κομισιόν.

Πηγή:ypodomes.com

Διαβάστε περισσότερες Ανασκοπήσεις πατώντας εδώ.

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα