Newsroom

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, το Envolve Entrepreneurship ανακοίνωσε τους 4 νικητές του 7ου Envolve Award Greece (πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας), ενός διαγωνισμού που επιβραβεύει νεοφυείς και αρχικού σταδίου επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Με παρουσιαστή της βραδιάς το Σάκη Τανιμανίδη, η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην ΑΤΡΑΚΤΟ και μεταδόθηκε ζωντανά μέσω των υπηρεσιών που προσέφερε η Chorus Call Hellas. Οι φετινοί νικητές του διαγωνισμού είναι οι Collaborate Healthcare, Finclude, MOJOOLS και Rodi Pharmaceuticals, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νικητών, από την έναρξη του προγράμματος, σε 31.

Οι νικητές δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας όπως Τεχνολογίες Υγείας, Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες, Μόδα και Φαρμακευτικά Προϊόντα. Το Envolve Award Greece θεσμοθετήθηκε το 2012 από το Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

Οι 4 νικητές του διαγωνισμού, θα λάβουν άτοκη χρηματοδότηση, καθοδήγηση, καθώς και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης από το δίκτυο συνεργατών του Envolve. Οι νικητές επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή ανάμεσα από 10 επιχειρηματικές προτάσεις που είχαν επικρατήσει στα προηγούμενα στάδια της διαδικασίας αξιολόγησης. Η απονομή των βραβείων έγινε από τους προσκεκλημένους ομιλητές κατά τη διάρκεια του live stream της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μόνο οι φιναλίστ και οι ομιλητές λόγω Covid – 19, ενώ εφαρμόστηκαν όλες οι οδηγίες των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ. Η τελετή πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της ATRAKTOS, της Chorus Call Hellas, της ΕΕΝΕ, της Red Bull, του TYCO και της Φωτοκύκλωση Α.Ε.

Η τελετή φιλοξένησε ως ομιλητές κυβερνητικούς εκπροσώπους και επιχειρηματικούς ηγέτες: τον Σπυρίδων – Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Χρίστο Δήμα, Υφυπουργό Έρευνας & Τεχνολογίας, το Λεωνίδα Χριστόπουλο, Γενικό Γραμματέα  Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, το Στηβ Βρανάκη, Chief Creative Officer της Προεδρίας της Κυβέρνησης, την Πέγκυ Αντωνάκου, Γενική Διευθύντρια Ν.Α. Ευρώπης της Google, την Μελίνα Ταπραντζή, Ιδρύτρια του Wise Greece, το Φώτη Καρύδα, δημοσιογράφο και σύμβουλο επικοινωνίας, τον Jimmy Αθανασόπουλο, Πρόεδρο του Envolve Entrepreneurship και  επικεφαλής του Τομέα Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Libra  στην Ελλάδα και τον Αλέξανδρο Νούσια, Διευθυντή του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα.

Ο Jimmy Αθανασόπουλος, Πρόεδρος του Envolve Entrepreneurship,  σχολίασε:

«Το Envolve Award Greece συνεχίζει να προσελκύει εκατοντάδες λαμπρές επιχειρηματικές ιδέες, αποδεικνύοντας ότι η επιχειρηματικότητα παραμένει στο DNA της Ελλάδας. Οι νικητές και οι φιναλίστ του πρόσφατου κύκλου αποτελούν δυνάμεις αλλαγής για την ελληνική οικονομία, αποδεικνύοντας συγχρόνως στην πράξη τις δυνατότητες που ενσωματώνει η χώρας μας.

Οι αξιότιμοι προσκεκλημένοι ομιλητές μας, μοιράστηκαν το μήνυμα της ελπίδας και της προόδου που προέρχεται από την επιχειρηματικότητα και ως οργανισμός, είμαστε δίπλα σε κάθε άτομο και ομάδα που αναλαμβάνει απτές ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους που μοιράζονται το θάρρος, τη δέσμευση και την καινοτομία που απαιτείται προκειμένου να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τους φιναλίστ και τους νικητές στην οικογένεια του Envolve!»

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το κοινό είχε την ευκαιρία να ψηφίσει τους αγαπημένους του φιναλίστ, οι οποίοι έλαβαν τα επιπρόσθετα βραβεία #GetEnvolved Awards.

Οι νικητές αυτών των βραβείων είναι:

1ο Βραβείο #GetEnvolved: Parkaround, λαμβάνοντας την επιταγή των 3.000 €.

2ο Βραβείο #Get Envolved: MOJOOLS, λαμβάνοντας την επιταγή των 2.000 €.

3ο Βραβείο #Get Envolved: Spaceprk λαμβάνοντας την επιταγή των 1.000 €.

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του  Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα,  δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στους νικητές και τους φιναλίστ του 7ου Envolve Award Greece. Είμαστε ευτυχείς που γινόμαστε μέρος του επιχειρηματικού σας ταξιδιού και ελπίζουμε ότι η υποστήριξή μας θα σας κάνει να νιώσετε πιο δυνατοί σε κάθε σας βήμα. Χαιρόμαστε επίσης που η Ελληνική Κυβέρνηση λαμβάνει δράση προς αυτήν την κατεύθυνση και επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις νεοφυείς επιχειρήσεις, την έρευνα και τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους πιστούς συνεργάτες και υποστηρικτές μας, οι οποίοι συνεχίζουν να μας βοηθούν να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους χορηγούς της φετινής διοργάνωσης, οι οποίοι, εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου, προσέφεραν την υποστήριξή τους για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση βράβευσης».

Η αποστολή του Envolve βασίζεται σε τρεις πυλώνες: την εκπαίδευση, τους πόρους και τα βραβεία. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός παρέχει εκπαίδευση για νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, αξιοποιώντας παράλληλα συνεργασίες με άλλους οργανισμούς και εταιρείες, που αυξάνουν τη διαθεσιμότητα επιχειρηματικών πόρων.

Το πρόγραμμα βράβευσης Envolve Award Greece, που ιδρύθηκε από το Libra Group, διεξάγεται για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και υποστηρίζεται από δεκάδες οργανισμούς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις ΗΠΑ. Από το 2012, το Envolve έχει αναδείξει 31 νικητές, που δραστηριοποιούνται σε 19 τομείς της οικονομίας.

Οι επιχειρήσεις που διακρίθηκαν έχουν συνεισφέρει στην Ελληνική οικονομία με τη δημιουργία περισσότερων από 1.800 νέων θέσεων εργασίας, ενώ η συνολική τους αποτίμηση ξεπερνά σε αξία τα €300.000.000. Υποστηρικτές του βραβείου στην Ελλάδα είναι οργανισμοί όπως η Amazon Web Services, η Antidote, η Atraktos, η Atradius, το Epixeiro.gr, το Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ., η Intracom Telecom, το δικηγορικό γραφείο Ιωάννης Βασαρδάνης & Συνεργάτες, η Jalouise PTY LTD, το δικηγορικό γραφείο Λυκουρέζου, η Microsoft, η Moore, η People for Business, η 1 Business World, η Performance Coaching, η Prisma Consulting, η Reed Smith, η SAP Hellas, η V+O Communication, η Veltio και η White Room.

Οι νικητές του 7ου Envolve Award Greece είναι οι εξής:

Collaborate HealthcareΤο Collaborate Health Cloud αποτελεί μια σύγχρονη εφαρμογή διαχείρισης ιατρικών φακέλων, συνεργατικής διάγνωσης και επικοινωνίας ιατρού-ασθενή. Βασιζόμενo σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης (AI), τo Collaborate βοηθά τους ιατρούς να περιορίσουν τα λάθη τους, αλλά και να βελτιώνουν σημαντικά τη συμμόρφωση των ασθενών, ενεργοποιώντας εργαλεία συλλογικής διάγνωσης, ανίχνευσης σφαλμάτων και παρακολούθησης ασθενών.

Ιστοσελίδα: www.collaborate247.com

Αιτούντες: Κώστας Σαριδάκης, Γιάννης Δεληγιάννης, Γιώργος Τσοβίλης, Αγγελίνα Γραμματικάκη

Finclude

H Finclude παρέχει υπηρεσίες πιστοληπτικής αξιολόγησης, επιτρέποντας σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ιδιώτες τη δυνατότητα να αξιολογήσουν την φερεγγυότητα φυσικών προσώπων, χρησιμοποιώντας AI και machine learning πάνω στα τραπεζικά τους δεδομένα, μέσω των ανοιχτών τραπεζικών APIs (Application Programming Interfaces). Η Finclude προωθεί τη χρηματοοικονομική ευημερία των ιδιωτών και διευκολύνει την πρόσβασή τους σε προϊόντα καταναλωτικής πίστης, χρησιμοποιώντας προς όφελός τους τα χρηματοοικονομικά δεδομένα τους που είναι διάσπαρτα στα τραπεζικά ιδρύματα.

Ιστοσελίδαhttps://www.finclude.ai

Αιτούντες: Ιωάννα Στανεγλούδη, Γιάννης Γκιόκας

MOJOOLS:

Η Μojools είναι μία εταιρεία κοσμημάτων υψηλής αισθητικής που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να δημιουργήσουν το δικό τους εξατομικευμένο κόσμημα. Η εταιρεία έχει σχεδιάσει έναν μοναδικό, εν αναμονή πατέντας, μηχανισμό, με τον οποίο τα εναλλασσόμενα διακοσμητικά (“mojools”) μπορούν εύκολα να προστεθούν σε όλα τα είδη κοσμήματος που κατασκευάζει  (δαχτυλίδια, βραχιόλια, μενταγιόν, σκουλαρίκια). Η Mojools παρουσιάζει ένα νέο είδος κοσμήματος που προσφέρει πρωτοφανείς δυνατότητες εξατομίκευσης.

Ιστοσελίδα:https://www.mojools.com

Αιτούντες: Περικλής Γαλανάκης, Κυριάκος Αγιαννίδης, Ράνια Αλβανού, Κωνσταντίνος Καράτερζης

Rodi Pharmaceuticals:

Η Rodi Pharmaceuticals δραστηριοποιείται στον τομέα της γονιμότητας, έχοντας αναπτύξει μία σειρά καινοτόμων προϊόντων για την αντιμετώπιση της γυναικείας υπογονιμότητας. Τα προϊόντα, τα οποία αποτελούνται κυρίως από φυσικά συστατικά, βασίζονται σε πολυετείς κλινικές μελέτες, και είτε έχουν λάβει, είτε βρίσκονται εν αναμονή διεθνών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Οι επερχόμενες σειρές προϊόντων της Rodi Pharmaceuticals, οι οποίες βρίσκονται στα τελικά στάδια έρευνας, περιλαμβάνουν σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ανδρικής υπογονιμότητας, καθώς και φάρμακα για τη ρύθμιση ανοσολογικών και μεταβολικών διαταραχών.

Ιστοσελίδαhttp://www.rodipharmaceuticals.com/EN/ 

Αιτούντες: Βαρβαρα  Γελαδάκη ,Δώρα  Βαρδή, Γιώργος Δεληγιάννης, Dr.Βούλα Βάρλα, Μαρία Γούτσου, Senator Lou Raptakis, Dr.Christine Warnke, Χ. Μπαλαμωτη, Silda Wall Spitzer, Eric Stangvik,  Σ. Χαιμαντός

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV