Connect with us

Ολυμπία Οδός

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τις υπόλοιπες 4 εργολαβίες του Πάτρα-Πύργος

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Δημ.Συμπαράταξης κου Κουτσούκου, ο Υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε πότε θα διεξαχθούν οι υπόλοιπες δημοπρατήσεις για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σπίρτζη, οι ημερομηνίες είναι οι παρακάτω:

Τέταρτη εργολαβία με προϋπολογισμός 710.000 ευρώ και μήκος του αυτοκινητόδρομου είναι 9 χιλιόμετρα. Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου αυτού του έτους.

Πέμπτη εργολαβία: το έργο προσδιορίζεται να προκηρυχθεί στο τέλος Σεπτέμβρη του 2016 ή στις αρχές Οκτώβρη. Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός είναι 70.000.000 ευρώ.

Έκτη εργολαβία: το έργο προγραμματίζεται μέχρι τις 20 Οκτωβρίου του 2016,

Έβδομη εργολαβία: μέχρι 30 Νοεμβρίου του 2016

Όγδοη εργολαβία: μέχρι το τέλος του 2016.

Να θυμίσουμε πως μέχρι σήμερα:
-Το πρώτο έργο έχει προϋπολογισμό 67.200.000 ευρώ, έχει προαίρεση 3.400.000 ευρώ και έχει έκπτωση 53%. Ανάδοχος η Κ/Ξ Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών (Όμιλος Καλογρίτσα)

-Η δεύτερη εργολαβία έχει προϋπολογισμό 58.400.000 ευρώ και προαίρεση 1.600.000 ευρώ με ΦΠΑ. Το μήκος του αυτοκινητόδρομου είναι 8,96 χιλιόμετρα και η έκπτωση είναι 55,32%. Ανάδοχος η Κ/Ξ Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών (Όμιλος Καλογρίτσα)

-Στην τρίτη εργολαβία ο προϋπολογισμός είναι 53.250.000 ευρώ και οι προαιρέσεις 4.450.000 ευρώ με ΦΠΑ. Το μήκος του αυτοκινητόδρομου είναι 10,9 χιλιόμετρα, η έκπτωση 57,45%. Ανάδοχος η Κ/Ξ Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών (Όμιλος Καλογρίτσα)

Ο Υπουργός Υποδομών σχετικά με την ακύρωση και επαναδημοπράτηση του δρόμου είπε πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προγραμματίσει, λοιπόν, μία διαγωνιστική διαδικασία με ψευδές χρονοδιάγραμμα που απευθυνόταν μόνο στις έξι μεγάλες τεχνικές εταιρείες και οι μελέτες, οι ποσότητες και οι εργασίες που προβλέπονταν θα γίνονταν από την κοινοπραξία που μετείχαν οι περισσότερες και οι μεγαλύτερες τεχνικές εταιρείες.

Οι παραπάνω όροι και οι επιλογές, δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα και κινδύνους σε ό,τι αφορά την ομαλή εξέλιξη του διαγωνισμού, αλλά και σε ό,τι αφορά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για λόγους που είναι προφανείς.

Όπως σημείωσε ο κος Σπίρτζης, δεν υπήρχαν ολοκληρωμένες απαλλοτριώσεις, φάκελος μεγάλου έργου και αν συνεχιζόταν ο διαγωνισμός θα υπήρχαν προβλήματα με κίνδυνο την απαίτηση αποζημιώσεων από τους αναδόχους ενώ άφησε αιχμές για τις μελέτες που είχαν συνταχθεί από την Ολυμπία Οδό, ότι ουσιαστικά ήταν μισές
Τέλος ανέφερε πως το έργο συνολικά είναι 500 εκατομμυρίων και μέσω των εκπτώσεων το Ελ.Δημόσιο κερδίζει 250εκ.ευρώ.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

image_pdfimage_print

Ολυμπία Οδός

Η Ολυμπία Οδός συνιστά μέτρα πρόληψης εν όψει κακοκαιρίας

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες μέρες στην Αττική και στην Πελοπόννησο, η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ έχει θέσει τον επιχειρησιακό μηχανισμό της σε αυξημένη ετοιμότητα. Παράλληλα, υπενθυμίζει στους οδηγούς που προτίθενται να ταξιδέψουν το επόμενο διάστημα μερικά σημαντικά προληπτικά μέτρα ασφαλούς μετακίνησης.

Πριν από το ταξίδι

– Συμβουλευτείτε το δελτίο πρόγνωσης καιρού, ενημερωθείτε για τις συνθήκες στο οδικό δίκτυο και αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, μην ταξιδέψετε.
– Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί τρίγωνο ασφαλείας και ανακλαστικό γιλέκο.
– Γεμίστε το ντεπόζιτο με καύσιμα και το δοχείο αποθήκευσης νερού για τον καθαρισμό των τζαμιών με αντιπηκτικό υγρό.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού
– Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες της Τροχαίας και του αρμόδιου προσωπικού της λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου.
– Σε περίπτωση καταιγίδας/ έντονων καιρικών φαινομένων:

  •  Οδηγείτε με μικρή ταχύτητα και τηρείτε μεγάλες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα.
  • Εφόσον απαιτηθεί, ακινητοποιείτε το όχημά σας στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.
  •  Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
  •  Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα. Μείνετε μακριά από πλημμυρισμένους δρόμους.
  • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε το 1025.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ολυμπία Οδός

Στις Βρυξέλλες Καραμανλής και Φαρμάκης για το Πάτρα – Πύργος

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Περιμετρική Πατρών

Το ζήτημα κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου κυριάρχησε στη συνάντηση εργασίας που είχαν την Τετάρτη 26 Αυγούστου, ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, στην έδρα του Υπουργείου στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Φαρμάκης επεσήμανε για άλλη μία φορά ότι απαίτηση των πολιτών της περιοχής – αλλά και κυβερνητική δέσμευση – αποτελεί η κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητόδρομου, υπογραμμίζοντας ότι κάθε μέρα που περνάει χωρίς σύγχρονο δρόμο, αποτελεί και μία μέρα κινδύνου για την απώλεια περισσοτέρων ζωών αλλά και διαρκούς υποβάθμισης της περιοχής.

«Αρνούμαστε να παραμείνουμε θεατές στον Μινώταυρο της ασφάλτου και επουδενί η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία καθυστερεί την τελική απόφαση και έγκριση για την ένταξη του δρόμου στη σύμβαση παραχώρησης» υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε, το αμέσως επόμενο διάστημα, οι δύο άνδρες να μεταβούν στις Βρυξέλλες, προκειμένου να επισημάνουν στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. την επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης των διαδικασιών, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα και ο νέος αυτοκινητόδρομος να γίνει πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό.

Επιπλέον, ο κ. Φαρμάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του στον κ. Καραμανλή για την αποδοχή του αιτήματος βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενο οδικό άξονα, θέτοντας ωστόσο την ανάγκη ύπαρξης ενός άμεσου και σύντομου χρονοδιαγράμματος, καθώς και την μέγιστη δυνατή διασφάλιση της οδικής ασφάλειας των διερχομένων, πιθανότατα μέσω της τοποθέτησης κορινών στον δρόμο προκειμένου να αποφεύγεται η ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων.

Επίσης, τη συνάντηση εργασίας απασχόλησε και το άλλο μείζων έργο του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, για το οποίο ο Υπουργός ανακοίνωσε στον Περιφερειάρχη ότι εγκρίθηκε το ποσό των 8,7 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να επιτευχθεί η ολοκλήρωση του έργου για το οποίο έχει ήδη διατεθεί ποσό της τάξης των 16 εκατομμυρίων ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας. Το ποσό των 8,6 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί για την ύδρευση των οικισμών της Δυτικής Αχαΐας και του Ερυμάνθου, καθώς και για τη λειτουργία του Φορέα του έργου.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ολυμπία Οδός

Αμφιδρόμηση του ρεύματος προς Πύργο της Περιμετρικής Πατρών

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυτοκινητόδρομος Ολυμπία Οδός

Στο πλαίσιο εργασιών επιθεώρησης, ελέγχου και δομικών επεμβάσεων σε υφιστάμενες υποδομές του αυτοκινητόδρομου, κατόπιν της ολοκλήρωσης των εργασιών στην κατεύθυνση προς Αθήνα στην Κάτω Διάβαση Κ627 (ΧΘ 215,990) της Περιμετρικής Πατρών, ξεκινούν οι αντίστοιχες εργασίες στην κατεύθυνση προς Πύργο για τις οποίες είναι απαραίτητη η υλοποίηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο τμήμα μεταξύ των Χ.Θ. 217,470 και Χ.Θ. 215,480.

Συγκεκριμένα, θα γίνει αποκλεισμός του (δεξιού) κλάδου με κατεύθυνση προς Πύργο από τις 26 Αυγούστου έως τις 30 Νοεμβρίου 2020. Η κυκλοφορία και των δύο κατευθύνσεων θα εξυπηρετείται από τον (αριστερό) κλάδο στην κατεύθυνση προς Αθήνα, ο οποίος θα αμφιδρομηθεί.

Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από τις εν λόγω περιοχές.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα