Newsroom

Την Παρασκευή 20/05/2022 πραγματοποιήθηκε   συνάντηση του προεδρείου του σωματείου μας  με τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο κ.Capotorto Maurizio, τον  Διευθυντή Τεχνικού Τμήματος κ. Luigi Bussoletti, τον Διευθυντή Συντήρησης Τροχαίου Υλικού κ.  Γεώργιο Αναγνωστόπουλο και την Διευθύντρια της ΔΑΔ κα. Ζωή Πρωτογερά.   Στην συνάντηση συζητήθηκαν  και τέθηκαν όλα τα σοβαρά θέματα που αφορούν τους εργαζομένους , όπως :

Οικονομικά αποτελέσματατης εταιρείας και επαναφορά των κλιμακίων και κατάργηση του πλαφόν

Ζητήσαμε να ενημερωθούμε  για  τα  οικονομικά αποτελέσματα του 2021 που όπως λέγεται η εταιρεία είναι θετική οικονομικά και βάση της ΣΣΕ άρθρο 50<< Ρήτρα αυτοδίκαιης κατάργησης περιορισμού αυξήσεων τακτικών αποδοχών>>, για να γίνει η  αποκατάσταση της μεγάλης αδικίας που πραγματοποιήθηκε και πρέπει να αρθεί το ΠΛΑΦΟΝ και να δοθούν τα κλιμάκια που είναι<< παγωμένα>>.

Απάντηση:  Τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας θα ανακοινωθούν τον ΙΟΥΝΙΟ . Φαίνεται ότι η εταιρία είναι  θετική κατά 54.000 ευρώ   και αυτά πρέπει να δώσουμε !!!

Η απάντηση που πήραμε μας προβλημάτισε και δείχνει την πρόθεση της εταιρείας , αυτό πρέπει να απασχολήσει όλους τους εργαζόμενους.

Μικροδομή – οργανόγραμμα στην Συντήρηση Τροχαίου Υλικού

Ζητήσαμε να κατατεθεί άμεσα η μικροδομή- οργανόγραμμα όπως και το καθηκοντολόγιο – προσοντολόγιο γιατί δεν μπορεί έτσι να λειτουργήσει νόμιμα η εταιρεία και πρέπει να δοθούν τα επιδόματα θέσεις ευθύνης . Τονίσαμε ότι το σχέδιο που μας παρουσιάστηκε ΔΕΝ έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα αλλά είναι μια μικροδομή που συρρικνώνει τα Μηχανεργοστάσια, δεν δίνει καμία προοπτική και θα επηρεάσει την λειτουργία τους ακόμη και στην ασφάλεια. Παράλληλα με το οργανόγραμμα ζητήσαμε και την αναγκαιότητα περεταίρω προσλήψεων .

Η απάντηση που μας δόθηκε ήταν  πρέπει  να έχουμε μια μικροδομή και όπου θα χρειαστούν αλλαγές,  αυτές θα γίνουν με τους αντίστοιχα υπεύθυνους. Τα επιδόματα θέσης ευθύνης θα δοθούν από τον επόμενο μήνα   και όσον αφορά τις προσλήψεις η απάντηση ήταν ότι γίνονται 45 προσλήψεις και δεν έχει άλλες στο άμεσο μέλλον .

Εγκαταστάσεις που είναι σε άθλια κατάσταση και εγκυμονούν κίνδυνους

Ζητήσαμε  να γίνει προγραμματισμός των έργων για την επισκευή – συντήρηση των κτηρίων γιατί τα περισσότερα είναι σε άθλια κατάσταση και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχημάτων και επηρεάζεται  η παραγωγική διαδικασία.

Η απάντηση που μας δόθηκε ήταν ότι η εταιρεία έχει καταγράψει  τα προβλήματα που υπάρχουν και θα μεριμνήσει για την επίλυση τους .

Το σωματείο μας την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με την διοίκηση της εταιρίας μαζί με τα άλλα σωματεία  με θέματα που αφορούν α) την συνάφεια των πτυχίων  και θέλουμε να αναφέρουμε ότι θα καταθέσουμε την πάγια  θέση μας , να μην υπάρξει συνάφεια. β) θα μας δοθεί η μικροδομή-οργανόγραμμα  της συντήρησης τροχαίου υλικού  γ} κτηριακές εγκαταστάσεις δ) και διάφορα θέματα που αφορούν τους εργαζομένους

Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε  ότι το σωματείο μας έκανε συνάντηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΙΟΥ με την ΡΑΣ και συζητήθηκαν θέματα όπως η τροποποίηση   του ΓΚΚ  , κτηριακές εγκαταστάσεις , οργανογράμματα   , εκπαιδεύσεις και θέματα που αφορούν τον σιδηρόδρομο .

Το σωματείο μας θα ενημερώσει όλους τους εργαζομένους στους χώρους εργασίας, εκτιμώντας ταυτόχρονα τις απαντήσεις που μας δόθηκαν  για την στάση μας από εδώ και πέρα

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

• Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn