Connect with us

Ύδρευση - Αποχέτευση

Λαμία: Σε δημοπράτηση η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου Μακρακώμης

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην περιοχή της Λαμίας

Σε δημοπράτηση είναι και επίσημα πλέον το έργο της  ολοκλήρωσης του  αποχετευτικού δικτύου Μακρακώμης, στην περιοχή της Λαμίας.

Φορέας Υλοποίησης των έργων είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Λαμίας (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.). Το κόστος εκτιμάται σε 1.382.113 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ) ενώ η διάρκεια κατασκευής των έργων ορίστηκε σε 8 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Αυτό σημαίνει πως αν το έργο ξεκινήσει το Φθινόπωρο, θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2016.

Η ημέρα δημοπράτησης είναι στις 5 Μαϊου 2015.  Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
 Το έργο αφορά κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων εντός της πόλεως της Μακρακώμης. Θα αποχετευθούν ορισμένες περιοχές οι οποίες είτε δεν έχουν αποχετευτικό δίκτυο ακόμα είτε αυτό λειτουργεί ως παντορροικό και πρέπει να διαχωρισθεί, είτε οι υφιστάμενοι αγωγοί χρήζουν αντικατάστασης λόγω παλαιότητας ή/και ανεπάρκειας.

ypodomes.com

image_pdfimage_print

Ύδρευση - Αποχέτευση

ΕΥΑΘ: Ηλεκτρονικά από σήμερα οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων υδροληψίας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σταγόνα νερού

Ηλεκτρονικά μπορούν να υποβάλλουν από σήμερα οι καταναλωτές τα αιτήματά τους για μεταβίβαση δικαιωμάτων υδροληψίας, συναλλαγή η οποία τον τελευταίο μήνα αποτελεί και τον μεγαλύτερο όγκο υποθέσεων που διεκπεραιώνονται στα γραφεία της ΕΥΑΘ στην Αγγελάκη, μαζί με τους διακανονισμούς οφειλών.

Οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων υδροληψίας (οι αλλαγές υπόχρεου λογαριασμού δηλαδή), που αυξήθηκαν κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα λόγω της μετατροπής των βραχυχρόνιων μισθώσεων (Airbnb) σε μακροχρόνιες ενοικιάσεις εξαιτίας της πανδημίας, μπορούν πλέον να γίνονται στον ιστότοπο της ΕΥΑΘ, www.eyath.gr (https://www.eyath.gr/aitisi-metavivasis-ydrolipsias/). Με αυτόν τον τρόπο θα αποφεύγεται η αναμονή στα καταστήματα της εταιρείας, η οποία λόγω των υγειονομικών μέτρων είναι μακρά, ενώ ο νέος δικαιούχος θα μπορεί να παραλαμβάνει ηλεκτρονικά και τον λογαριασμό του.

Οι καταναλωτές μπορούν επίσης να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση μέσω της ιστοσελίδας της ΕΥΑΘ για: επιστροφή εγγύησης, επαγγελματικό ή βιομηχανικό τιμολόγιο, ειδοποιήσεις λογαριασμών, αντικατάσταση υδρομέτρου και καταχώριση ένδειξης υδρομέτρου. Επίσης, υπάρχουν φόρμες για επικαιροποίηση στοιχείων καρτέλας υδροληψίας και, φυσικά, για γενικότερη επικοινωνία με την εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι η εξόφληση λογαριασμών της ΕΥΑΘ, που συνιστά επίσης μεγάλο όγκο συναλλαγών στα γραφεία της Αγγελάκη, μπορεί να γίνεται στον ιστότοπο της εταιρείας (χωρίς επιπλέον χρέωση), με e-banking ή πάγια τραπεζική εντολή.

Με φυσικό τρόπο λογαριασμοί εξοφλούνται σε περισσότερα από 500 σημεία σε όλη τη Θεσσαλονίκη και, εκτός των ΑΤΜ τραπεζών:

– Σε όλα τα καταστήματα της «ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε.» με μετρητά, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση (μέχρι και έναν μήνα μετά τη λήξη).

– Στα καταστήματα και γραφεία των ΕΛΤΑ (μέχρι και έναν μήνα μετά τη λήξη).

– Σε όλα τα καταστήματα ΟΠΑΠ.

Για υποβολή ερωτημάτων ή καταγραφή αιτημάτων οι καταναλωτές μπορούν να καλούν και στο 2310 966600 (το 11124 μόνο για δήλωση βλαβών).

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ύδρευση - Αποχέτευση

Καραμανλής: Δεν θα γίνει ιδιωτικοποίηση του νερού

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σταγόνα νερού

Δεν θα γίνει ιδιωτικοποίηση του νερού είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον ρ/σ “Παραπολιτικά 90.1” και απαντώντας ουσιαστικά στις καταγγελίες που εκτόξευσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Από την πλευρά του ο κ. Καραμανλής μίλησε για παραποίηση της πραγματικότητας και υποκρισία και τόνισε ότι δεν σχεδιάζεται καμία ιδιωτικοποίηση, αλλά ανάθεση της συντήρησης των δικτύων υδροδότησης της πρωτεύουσας, ώστε να γίνουν τα αναγκαία έργα.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Χαρίτσης είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των βασικών υποδομών της ΕΥΔΑΠ μέσω ΣΔΙΤ “που συμπυκνώνει την ιδεοληπτική και αντικοινωνική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας”. Επιπρόσθετα κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα εν λόγω διαγωνισμούς καθώς όπως υποστηρίζει το νερό “είναι και θα παραμείνει κοινωνικό αγαθό”.

Ο υπουργός ΥΠΟΜΕ, στην ίδια συνέντευξη υπενθύμισε ότι το 60% της ΕΥΔΑΠ ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά είναι μία εισηγμένη εταιρεία, καθώς και ότι το ελληνικό κράτος σήμερα πληρώνει στην ΕΥΔΑΠ 26,5 εκ ευρώ το χρόνο για τη συντήρηση των δικτύων υδροδότησης. Σημείωσε ότι τώρα θα υπάρξει ανταγωνισμός ώστε με τον έλεγχο του Δημοσίου να γίνονται οι εργασίες συντήρησης που είναι αναγκαίες για την ασφάλεια του δικτύου υδροδότησης και την ποιότητα του νερού.

Η κόντρα για την ΕΥΔΑΠ ξεκίνησε μετά την δημοσιοποίηση έναρξης διαγωνισμών πρόσληψης χρηματο-οικονομικών συμβούλων από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που θα διερευνήσουν τη διενέργεια διαγωνισμών-ΣΔΙΤ για τη συντήρηση του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος, των ταμιευτήρων δηλαδή που φέρνουν το νερό στη Μονάδα Επεξεργασίας Νερού και οι οποίοι ανήκουν στην ΕΥΔΑΠ Παγίων.

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι υπέρ των ΣΔΙΤ γενικότερα και υπέρ του υγιούς ανταγωνισμού στις υπηρεσίες συστήματος με στόχο τη μείωση του ετήσιου κόστους της λειτουργίας και της συντήρησης. Τόνισε δε, ότι εάν μειωθεί το κόστος του συστήματος λειτουργίας και συντήρησης, η τιμή του νερού δε θα αυξηθεί, αλλά το αντίθετο.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ύδρευση - Αποχέτευση

Υπογραφές για έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην νοτιανατολική Πάτρα

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Έργα ύδρευσης

Υπεγράφη σήμερα στα γραφεία της ΔΕΥΑΠ, μεταξύ του Προέδρου του Δ.Σ., Ανδρέα Παπανικήτα και Χριστόφορου Αλεξόπουλου, νόμιμου εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «Ανώνυμος Τεχνική Εταιρεία Χριστόφορος Αλεξόπουλος» και με τον δ.τ. «ΑΤΕΧΑ», το έργο της β’ φάσης αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην Ανατολική Πάτρα, προϋπολογισμού 2.960.000 ευρώ.

Στην διαδικασία υπογραφής, συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΠ, Κώστας Καλογερόπουλος και ο Διευθυντής Διεύθυνσης Ύδρευσης της ΔΕΥΑΠ, Δημήτρης Στεργιόπουλος.

Το συνολικό μήκος του δικτύου είναι περίπου 40.000 μέτρα και θα αντικατασταθούν 1.200 περίπου συνδέσεις, ανακουφίζοντας ισάριθμες οικογένειες της πόλης μας.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του τεχνικού της προγράμματος η ΔΕΥΑΠ, προχωρά σε αντικατάσταση παλαιών και προβληματικών δικτύων ύδρευσης από αμιαντοσωλήνες, σιδηροσωλήνες και PVC, με αγωγούς πολυαιθυλενίου. Με την συγκεκριμένη εργολαβία προβλέπεται η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην νοτιοανατολική πλευρά της πόλης της Πάτρας, όπου υπάρχουν κι εκεί, έντονα προβλήματα με βλάβες στο δίκτυο λόγω παλαιότητας και οι φυσικές απώλειες νερού είναι μεγάλες.

Η περιοχή όπου θα γίνει αντικατάσταση δικτύου περικλείονται μεταξύ των οδών: Ελ. Βενιζέλου, Ακρωτηρίου, Ανθείας και Ακτής Δυμαίων.
Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από Ε.Π. Δυτική Έλλάδα 2014-2020 στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις Εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των Δικτύων Ύδρευσης».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα